Jump to content
Annons

Eminor

Medlem
  • Antal inlägg

    27
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

1 följare

Om Eminor

  • Födelsedag 1986-11-18

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    För närvarande: Hjo
  • Intressen
    Musik, konst och ännu mer musik.
  1. Jag hade möte med ansvarig för Dataspelsutvecklingsprogrammet på Skövde högskola förra veckan och frågade om den tekniska biten var nödvändig på en linje som vår. Han menade att det tekniska lär man sig på två veckor, det är det konstnärliga som tar tid att lära sig. Det är lite så vi har tänkt också, att det vi erbjuder är en förberedande linje där man får möjlighet att utveckla sin förmåga att komponera och producera musik (och konst för dom som väljer den linjen). På högskolan ges inte tillräckligt med tid till sånt och därför kan vår linje fylla det glapp som finns och förhoppningsvis höja den hantverksmässiga och kreativa nivån på eleverna som sen vill söka vidare. Gästlärare är tänkt att ingå som jag skrev tidigare, detta för att ge en inblick i verkligheten som dataspelsutvecklare och även entrepenörskap och marknadsföring.
  2. Tack! Väldigt bra feedback! Härligt att höra från någon som jobbar med detta! Jag lyssnade på låten du nämnde. Skitbra!
  3. Mycket bra synpunkter allihop, jag ska försöka svara på dem en i taget: Musikhistoria: Tanken här är att då mycket av Tv- och datorspelsmusiken närmar sig filmmusik och även romantisk klassisk musik på många sätt så finns det en poäng att lära sig var den musiken kommer ifrån. Kalla det allmänbildning kanske? Det ger också en ökad förståelse för olika musikstilar genom tiderna, vilket jag ser som nödvändigt för att kunna göra musik till olika sorters spel. Individuellt instrument: Då en kompositör/tonsättare har extremt stor nytta av att kunna spela ett instrument själv, exempelvis piano som är nästintill det ultimata instrumentet för att komponera flerstämmiga strukturer, så ser jag det som en självklarhet att man måste få ta lektioner i detta. Förkunskaper: På det planet vi befinner oss nu i planeringen så verkar linjen kunna bli en variant av musiklinjen och då kommer det möjligtvis hållas intagningsprov på liknande sätt som där, dvs gehörsprov, satsläraprov och spelprov. Tänkbart är också att arbetsprov i form av producerade låtar kan begäras skickas in. Datorspelsmusiken: Jag var nog otydlig med mina formuleringar (de är fortfarande inte bestämda), men Komposition/Produktion är tänkt som skapanda av just den typen av musik, och gärna då i projekt med exempelvis konstlinjen eller någon annan enhet som kan tillhandahålla grafiskt material som ska tonsättas. Analys/Genrebreddning tänkte jag skulle kunna innehålla just spelmusikhistoria och analys av spelmusik i olika former. Gästlärare som håller seminarier har också varit uppe på förslag, och det är troligt att det blir så. Programmering finns det ingen på skolan som kan, och det är därför vi önskar få till stånd handfasta projekt med folkhögskolor eller Högskolor som sysslar med just detta. Vi tänker mer att vi tillhandahåller möjlighet att utveckla det kreativa skapandet. Jättebra synpunkter, verkligen! Tack!
  4. Bra synpunkter där, Sven. Tanken är att folkhögskolelinjen kan fungera som en instegsport till högskoleutbildningar inom samma område. Och därifrån tror jag inte att det är hopplöst svårt att får jobb inom detta. Konkurrensen är väl hög inom alla kreativa ämnen och bara för det ska man väl inte skippa att satsa på utbildningar? Folkhögskolan var för mig en förutsättning för att kunna ägna mig helhjärtat åt musiken ett par år och sedan ta mig in på Musikhögskolan. Absolut inte slöseri med tid skulle jag säga. Sverige ligger bra till internationellt sett när det gäller att producera bra tv- och data-spel, vad jag har förstått. Sen om ni tycker tv-spel är tråkigt är inte min sak, då linjen inte är riktad till er ändå. Stamgäst, jösses vilken surpuppa du var då. Haha! Aldrig sett på maken...
  5. Oj, var den där kommentaren seriös? Ifall den är det undrar jag var du har bott sedan 80-talet?
  6. Hej! Jag har studerat i snart sex år i Örebro på musikhögskolan, i komposition och musikteori. Har inte gått musikproduktionsprogrammet där men det har vuxit enormt i storlek de senaste tre åren och har nu gått om musiklärarutbildningen i storlek. Det borde vara en fingervisning i alla fall om vilken kvalitet på utbildningen som det rör sig om. ps. jag har varit i studion på skolan några gånger och den är MYCKET välutrustad. hoppas att svaret hjälpte något.
  7. Hej! Nu framgår det inte hur gammal du är men jag gissar av din reaktion att du inte är en person som vuxit upp med tv- och datorspel, för jag misstänker att merparten av ungdomar och unga vuxna idag tycker att det är kul med datorspel i någon form. Dessutom har dataspelsindustrin gått om filmindustrin i omsättning nu, vilket kan innebära att det faktiskt är lättare för aspirerande kompositörer/producenter att faktiskt tjäna pengar inom den branschen snarare än inom klassisk komposition och filmmusikproduktion. Och ju större intresset för en bransch blir desto större efterfrågan blir det på utbildningar.
  8. Hej! Jag jobbar på Hjo Folkhögskola och håller på och arbetar med att ta fram en ny profil med inriktning mot Dator- och Tv-spelsmusik, och jag tänkte pejla lite här på studioforumet om det finns ett intresse för en sådan utbildning bland er som sitter hemma och producerar musik. Tanken är att utbildningen till en början ska innehålla ämnen som: Produktion/Komposition av musik med DAW- program Analys/genrebredd Satslära/Arrangering Gehörslära Individuellt instrument Musikhistoria m.m. Om något lockas av detta kan ni väl skriva ett svar med er spontana reaktion samt lite om er själva, ex ålder och var ni befinner er i livet. /Emil
  9. Hejhej allihop. Har inte hunnit övervaka denna tråden så mycket, då jag har flyttat till ny stad och börjat ny skola. Kul att ni gillade min och brorsans låtar. Bra jobbat allesammans med era låta! Riktigt kul festival, som fick en att tänka lite annorlunda än man vanligtvis gör vid skapandet. Musikalisk gestaltning och bildassociation visade sig vara bra för kreativiteten, och så även tidsbegränsningen=) Jag och Memphis ska göra vårt bästa för att hitta på en rolig festival åt er.
  10. Jag röstar för dansband, och allt flottigt som tillkommer då=) Vore skitkul!
  11. Precis som Memphis säger är det exakt samma ljud som i My electric heart, fast rattade på annat sätt. Leaden är en rak och lång ton på vokalen oo och med filter och eq på så det låter som en slags sine-lead. Blip-ljuden i början är samma ljud, basen är ett annat oo-ljud. trummorna är de vanliga beatbox-knepen. padsen är samma ljud som blipljuden. Så det går att göra mycket med väldigt lite. Vi kanske skulle ha en tävling där alla får typ tre samplingar och så tweakar vi dom så mycket vi kan och ser var man kan åstadkomma..?
  12. åh... den var oväntad 🙂 (flabbs vändning alltså)
×
×
  • Skapa ny...