Jump to content

facetigris

Medlem
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About facetigris

 • Rank
  Nykomling
 1. Gå in på thomann.de, kategori Klaviatur->Tangeninstrument_>Synthesizer. Välj sedan prisintervall, antal röster etc. Det finns ljudklipp på en hel del produkter. Då kan du bilda dig en uppfattning. Ett val av synth är alltid ett val baserat på egna önskemål, preferenser, vad man prioriterar och vilka begränsningar man kan acceptera, så det är svårt att ge andra personer direkta tips. Men ändå: jag skulle ta en titt på Korg Minilogue XD, Roland System-8 och Novation Peak och kanske Behringer Deepmind, som jag personligen inte testat. Förhoppningsvis har du en musikaffär i din närhet där du kan testa, fråga och köpa något som du gillar. Lycka till!
 2. Se även till att ha senaste version av KK/Maschine. Senaste patchen hanterar just likande saker, även om det inte hjälpte just mig.
 3. Hade samma problem. I mitt fall berodde det på att skanningen av mina pluggar inte kunde fullföljas - skanningen fastnade på vissa pluggar. I mitt fall var det 53 pluggar som orsakade problem för Komplete Kontrol och Maschine för att kunna fullfölja sin scanning. Ingen av dessa pluggar har med NKS att göra. Jag flyttade den problematiska pluggen tillfälligt och tvångsavslutade KK/Maschine och startade sen om min burk för att sedan göra samma sak - flytta ytterligare en plugg tillfälligt tills alla 53 var tillfälligt fluyttade och scanningen kunde fullföljas. I mitt fall tog installationen av Komplete och Maschine 25-30 timmar. Fantastiskt! När jag sedan fick scanningen att fullfölja fungerade programvarorna. Notera att man efter den tillfälliga flytten av pluggarna måste flytta tillbaka dom till exakt samma ställe där dom togs bort för att dom fortfarande ska funka. Problematiska pluggar i min installation kom från bla från Soundtoys, Lexicon, Slate, Eastwest och vissa Izopepluggar. Det är dom jag minns. Kolla under Edit->Preferences->Plug-ins - om det är tomt beror det på att scanning inte kunnat fullföljas. Följaktligen kan inga pluggar hittas.
 4. Ta en titt på Izotope Vocalsynth 2. Det är väl vad som används flitigt idag - jag antar att det motsvarar det du är ute efter även om det inte är en renodlad vocoder, dvs jag tror inte du kan koppla in valfri extern modulator och pluggen är optimerad för röst som bärare.
 5. Med tanke på att det är en installationsmonitor: med eller utan isopod, stativ, fäste eller dylikt? Tillbehör till Genelec är generellt rätt dyra.
 6. Jag har samma fråga, för ett höj- och sänkbart bord med monitorer på stativ på bordet. Accuride gör skenor som skulle kunna passa. Dom gör med fullutdrag och stopp i inner- och ytterläge, t ex Accuride 9308-E. Problemet när jag sökte var att hitta någonstans att köpa dom. Kundgruppen hos dom som säljer är snarast möbeltillverkare, inte privatpersoner.
 7. Gör som Cathrine och henning föreslår. Tänk bara på att den kanal som används för reverb ska vara neddragen till 0 och att tappningen till reverbet är pre-fader. Då får du sången från ljudkortets direct monitoring och reverbet från Cubase. Om du sen gör ett annat spår som bättre lämpar sig för uppspelning så kopierar du bara dina tagningar dit när du är färdig.
 8. facetigris

  Cubase 9.5 updates

  https://www.steinberg.net/en/newsandevents/news/newsdetail/article/softube-console-1-now-supports-cubase-4643.html Uppdateringen görs på Softubes håll.
 9. Har ett Komplete Audio 6. Ibland kan det tjura. Jag brukar dra ur USB-sladden till ljudkortet och plugga in det igen så är allt OK igen. Vet inte om det var så i detta fall, men det kan vara användbar info hursomhelst.
 10. Hej Hertigen, Du tänker helt rätt. Slaget hörs i reverbet också, främst i early reflections. Om du vill ha mindre av det - minska på early reflections om ditt reverb tillåter det. Men då blir det ju större skillnad i karaktär där reverserad svans möter originalljudet - kan bli lite märkligt beroende på ljudkälla.
 11. Dell U2515H som någon annan nämnde i tråden. Bra bild, bra pris och transportvänlig. Kräver inte så mycket av grafikkortet heller. Om du kör 4K är nya Dell UP3216Q ett bra val. Billigare än föregångaren. Myfcket svalare än föregångaren och ett perfekt alternativ för DAW. Men man måste ju ha grafikkort som klarar den.
 12. Hoppas dom inte gått in för mycket när det gäller känslan bara...för känslan jag kommer ihåg var att den var obruklig. Laddningstiderna krävde fikapaus varje gång. Den var helt enkelt för frustrerande att använda och då spelade det egentligen inte så stor roll hur den lät. Tyvärr gick det igen i Yamaha:s senare AX000-serie också.
×
×
 • Create New...