Jump to content
Annons

kriahl

Medlem
  • Antal inlägg

    32
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av kriahl

  1. Audiosignalen? Du menar att jag ska skicka ljudet från spåren till BUS 1? För Audiospår är det ju inte som jag sa utan MIDIspår och MIDIspår går inte såvitt jag vet att välja till vilken BUS man ska skicka det till.......? Kom just på att jag läst det här problemet innan någonstans för länge sen. Killen löste problemet med att köra t.ex. Soundforge i bakgrunden och kolla på den mätaren istället. Om det är en bug i Cubase eller bug i något som annat som påverkar mätaren i Cubase vet jag inte. Men fler verkar ha problem med det.
  2. Ok. Kan det vara så att man måste koppla midispåren på något sätt till BUS 1? Och hur/vart gör man det isåfall? Kanske är så att det gjorts automatiskt på något sätt tidigare men att jag fumlat till det och måste göra det manuellt nu istället.
  3. Det är output, inte input kanalen som mina externa synthar inte ger något utslag på. Och ja, jag kör dem live så som jag alltid gjort genom SX och de hörs. Problemet är att mina externa synthar inte ger något utslag på Outputkanalen (BUS 1) mätaren (har aldrig varit något problem med det tidigare). Ingen som vet?
  4. Jag kan inte längre få något utslag på mätaren till BUS 1 från mina MIDIsynthar av någon anledning (softsynthar och audiospår ger utslag). Men när jag mixar ner allt till ett audiospår följer MIDIsyntharnas ljud med som dom ska. Problemet är ju att jag inte kan få till en ordentlig nermixning om jag inte kan få alla ljuden (MIDIsyntharnas och softsyntharnas) samtidigt i BUS 1 så att jag kan se nivån på mätaren för att kunna reglera volymen ordentligt på den. I Cubase SX's mixer ger mätaren "IN 1" utslag likaså samtliga MIDIspårs mätare men "Mix L + Mix R" och BUS 1 är döda när jag kör ljud från MIDIsyntharna, varför? Vad har hänt? Antagligen bara en eller ett par knappar jag råkat fumla bort. Mycket tacksam för hjälp.
  5. Vill tillägga också att när jag spelar ner allt till ett audiospår så får jag med mig ljudet från MIDIkanalerna som är dom externa hårdvarusyntharna bara det att dom syns inte på Audio Channel Output 1 (BUS 1) mätaren. Där är det som sagt endast softsyntharna som syns. Måste ju kunna se allt i BUS 1 mätaren så jag kan ställa in rätt volym på allt när jag gör nermixningen. Nån som vet varför mina externa hårdvarusynthar inte syns i BUS 1 mätaren?
  6. Helt plötsligt får jag bara ljud från mina softvarusynthar i "BUS 1"... Vart ändrar jag så jag får in allt i den bussen (som tidigare) även mina externa synthar som går i ljudkortet?
  7. "Adjust for best performance of: Programs Background Services" Och Background Services ska vara ibockad här?
  8. Vart hittar jag den inställningen att Windows ska prioritera bakgrundsprocesser? Har samma problem och en engelsk version av XP.
  9. kriahl

    Erasure

    Yazoo hette dom och jag ser fram emot Erasures nya platta som ska komma senare i år den ska tydligen hålla samma gamla härliga synthpopsstandard som Erasures första skivor. Ytterliggare ett projekt som Vince Clarke ligger bakom är Marlow, klart Yazoo inspirerat och väldigt bra: http://www.energy-rekords.se/marlow/ Kan varmt rekommendera Erasure - Hits! The Videos DVDn som kom för ett par månader sedan som innehåller 39 videos, 5 live-spår, 6 dokumentärer och 3 gömda bonusvideos. Ett måste för alla Vince/synthpop fans 😉
  10. Stor skillnad på första och andra mixen ju... Hade ju inte panorerat ut alls i första mixen. Denna, den andra har ju ordentligt stereoljud och dessutom ljuden utpanorerade individuellt för sig (endel ljud mer i ena kanalen och sen med liknande/andra ljud som samtidigt kompenserar mer utpanorerade i den andra kanalen). Men är det just mastringen du menar att du inte hör nån skillnad på i denna andra version så kan jag kanske förstå lite mer. Men vad är det då i mastringen exakt som du inte gillar? Försökte faktiskt mastra bättre/mildare denna gång med kompressor och så vidare, så även mastringen låter klart bättre i denna version än den första (tycker jag). Men jag kanske har missat nått igen, är mycket tacksam för dom synpunkter jag kan få 😛 Sen ska man kanske som jag tidigare nämnde, vara lite insatt i hur just intensiv goatrance låter för att kunna ge en bra bedömning på hur det ska/kan låta som allra bäst. Men all kritik är bra kritik så gärna lite mer konkreta förslag/åsikter.
  11. Ok, jag har mixat ner allt igen, pulat med panoreringar m.m. försökt mig på en mastring också... Om ni har lust att lyssna på resultatet: http://hem.passagen.se/balt/mastered-smallclip.mp3 Känns som om jag är ganska nöjd nu, fast konstruktiv kritik är aldrig fel som sagt 😱
  12. Hittade "Stereo switch" knappen. Nu kan jag välja IN 1 L + IN 1 R på BUS 1.
  13. Hur/vart ändrar jag det till ett stereospår då? Jag testade plocka bort mitt audiospår och lägga till ett nytt igen, men samma sak där jag har bara IN 1 L eller IN 1 R att välja på.
  14. Helt plötsligt kan jag bara spela in ena kanalen (kan bara välja på "IN 1 L" eller "IN 1 R" på audio track 01) i Cubase SX... Någon som vet varför? Tidigare har jag ju spelar in både höger och vänster kanal samtidigt på ett audiospår...
  15. *All* feedback är välkommet oavsett det gäller mastringen, ljudbilden eller något annat. Är väl därför jag "tjatar" lite för att få lite mer exakta, konkreta förslag. Konstruktiv kritik kan man aldrig få nog av. Så jag tackar så mycket, har lite idéer nu och återgår till en ny nermixning sen en "lättare", mer sansad kompression/mastring igen 😉
  16. Ja, hur ska jag annars göra? Basgång/Kagge vill man ju ha i både höger och vänster kanal lika mycket samtidigt. Likadant med de andra ljuden förutom kanske nått kantslag eller hihat. Inte heller vill jag ha ljud som "vandrar" från t.ex. höger till vänster kanal eller tvärtom. Eller hur menar du?
  17. Nu är jag nog lite förvirrad här... Visst är låten i stereo??
  18. Jag la upp min omastrade nermixning också: http://hem.passagen.se/balt/downmix-smallclip.mp3
  19. Har kollat och läst Cubase SX manualen men hittar inte att man kan lägga på EQ på de separata MIDIkanalerna. Den funktionen, att lägga på EQ på de separata kanalerna kommer bara upp när dom är i audiospår i SX (såvitt jag vet iaf). Jepp, vet att mastrandet ska vara det lilla sista man gör och att mixen måste vara bra. Min mix sitter klockrent anser jag. Vet inte om det kanske har med att göra att jag gillar intensiv psytrance som jag själv gör/är van vid att lyssna på och kanske därför har en bättre förtåelse för ljud som ofta flyter ihop i goatrance och har en "tendens" att låta grötigt i vissa register? Tror därför att jag inte kan förbättra genom att EQa utan att det helt enkelt ska vara lite grötigt i den typen av musik... Men du nämnde några andra saker som jag kanske borde tänka till lite på? Normalisering, du menar det sista jag gjorde när jag tryckte upp allt med Wave hammer maximizer (Soundforge) det ska upp ännu mer alltså (topparna ligger på -0,3 nu)? Multibandade gjorde jag ju enligt CMguiden med Waves C4... För vass hihat, kanske kan skära ner lite på EQ... Tacksam för hjälpen 😉
  20. Tack för tipset! Jag har gjort det mesta efter den här guiden: http://www.computermusic.co.uk/tutorial/ma.../mastering1.asp Letade efter Izotopes Ozone-manualen men hittar den ej, vart finns den? Kanske löser det mesta av det du nämnde genom att kolla den för jag tyckte det var ganska mycket du anmärkte på som jag missat? "Precis EQ" när och hur ska jag använda den? Kan ju mixa ner det igen annars (i värsta fall). Problemet (som jag ser det och gärna slipper) är ju att jag isåfall måste göra mina MIDIkanaler till audiospår. För man kan väl inte lägga på EQ på MIDIkanaler utan endast på audiospår vid nermixningen i Cubase...?
  21. Högerklicka länken och välj "Spara mål som..." om det inte går att lyssna på klippet på annat sätt.
  22. kriahl

    Är min mastring ok?

    Har läst allt som går att läsa om nermixning och mastring, suttit och pulat med det ett par dagar. Skulle vara bra om man fick lite synpunkter, kanske något jag missat eller ni kanske rentav tycker det låter ok? 😆 http://hem.passagen.se/balt/mastered-smallclip.mp3
  23. Löste problemet, hittade svaret här: http://www.google.se/search?q=cache:_JXJG6...0.9.0+fix&hl=sv "4. If the version number is 0.0.9.0, it is the conflicting file. To resolve this issue, you will need to move, rename or delete the lameACM.acm file from the WINDOWS/SYSTEM32 folder (NT/2000/XP), or the WINDOWS\SYSTEM folder (98/98SE/Me)."
  24. Funkar inte för mig, jag kör Soundforge 6.0 (build 132) och när jag laddat en 24-bitars audio mixdown från Cubase så får jag felmeddelandet: "An error occurred during the current operation. An Exception has occurred" Trycker man "Details" får man en massa information: "Sonic Foundry Sound Forge 6.0 Version 6.0 (Build 132) Exception 0xC0000094 (integer divide by zero) IP:0x7964DD7 In Module 'lameACM.acm' at Address 0x7960000 + 0x4DD7 Thread: GUI ID=0x6F0 Stack=0x12F000-0x130000" och så vidare...
  25. 32-bit FP kan jag inte alls välja i Cubase SX (1.0.6 Build 78). 32-bit float finns att välja men det blir sönderdistat när man sparar det som det.
×
×
  • Skapa ny...