Jump to content
Annons

liljekvist

Medlem
  • Antal inlägg

    64
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om liljekvist

  • Födelsedag 1990-11-28

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Sala
  1. Pja, jag är ju amatör producent och jag anser själv att jag har en relativt stor kompetens inom området, vi skulle kunna diskutera mer över msn eller telefon om du känner dig intresserad. Intresset finns här och jag tror jag skulle kunna bidra med något. Släng iväg ett mail ifall du vill kontakta mig "joelliljekvist@live.se" Ha en förträfflig dag.
  2. Ello' boyos! Tänkte att detta frågats förut men man har aldrig hittat något riktigt bra svar, det kanske iofs inte finns men jag frågar nu än gång för alla (dvs alla människor som sliter sig i håret, skriker och stänger ner samt tar en kopp te och kollar på film istället för att nyttja resternade delen av kvällen att ens försöka matcha en random låt i den vackra playlisten) hur i hela fridens namn man egentligen kan få ihop ett stycke med indraget ljud med en vanlig kick linje. Man ska "fit to tempo", förstora eller förminska, förkorta eller klippa, fila hit och dit. Ändra mellanrum och hela alltet. Men vad är egentligen det enklaste och smidigaste sättet att få till detta? Tacksam för svar, såsom många andra! Mvh Liljekvist
  3. Hahaha! Skön tråd får man säga, jag kan ju gott säga att hela förbaskade mixern kom sent för mig och inte alls för så länge sedan hittade jag compressorn... Dessutom tog det ett tag för automation samt alla VSTer, dessutom funktionen för att arrangera fönster. Hah.
  4. Har precis fått ett par inslag av hardtrance här i hemmet, speciellt Bas & Ram som jag tänker på. Jag som då halkat in på trance delen blir ju såklart som en vild femåring i en leksaksaffär när man får höra sånt här. Mina frågor är som följer: Några bra tips på hur man skall bygga en bra hardtrance låt från grund, vad är viktigt att tänka på? Vilka inslag är bra att ha, effekter och dylikt? Bra VST eller soundfonts som någon här kan tipsa om? Hur bygger man en riktigt skön, hård och tuggande trumma+baslinje som kan liknas i Rendez Vous av Bas & Ram? Om du då vet lite om hardtrance och vill dela med dig dina kunskaper mer "live" så finns jag också genom min mail. joelliljekvist@live.se Otroligt tacksam för svar! Mvh, Liljekvist
  5. Jag kör med VEC så det är inget problem, kör i stort sett bara med z3ta+ som VSTi och extra effekter på trummor är jag egentligen ingen höjdare på, addar dig över msn så skulle vi kunna tala mer där! Peace,
  6. Vill börja med att notera det jag läste nyss, en tråd angående FL studio i jämförelse med andra program, vad det saknar och vad folk egentligen tycker om det. Jag håller absolut med dom som säger att folk som genom t.ex Youtube ser FL för första gången, reagerar med att det är oanständigt designat och att det endast verkar vara för nybörjare är folk som inte insett Fruity's riktiga guldgruva. Jag anser att FL är en riktig skönhet i musikmakeriet, ett ruggigt bra program i mina ögon. Sen beror det ju på vem som sitter, och sen har vi ju Bas Jagaren som direkt knyter refkektioner med att FL endast är för "Eurodance" och dylikt. Jag har fipplat i snart sex år, och jag har ett par skivor på G, alla med olika musikstilar. Jag ser inget problem med att prodda olika stilar i FL. Saken är ju att folk helt enkelt underskattar FL studio enligt mig själv. Men nu till mina frågor. Kan ju börja med att kolla här om någon här har våran käre landsgranne "DJ Splash's" vocals till Flying High? Alltid varit sugen på att köra en remix på den. Okej, the real issue. Jag har under en längre tid försökt fippla med kompressorn och dessutom slipat så gott jag kunnat på mina kickar, men det vill inte te sig som jag är ute efter. Alla här som hört en hel del Hand's up / Euro vet vilka slags trummor eller snarare, effekter på trummorna jag är ute efter. Har vridit och vänt som en galning, testat olika sorters grund kickar men det ger inte effekten jag vill ha. Tänkte kolla om ni hade några fina tips helt enkelt. Sen har jag också otroligt svårt att få tag i klara och rena melo ljud, det mesta jag får fram är lite halvdant, lite för ostämt som jag brukar säga. Dock har jag upplevt en klar förbättring med en komp. på och lite små effekter. Skulle precis som första frågan, bara kolla lite om någon hade några bra tips. För att skjuta in en extra liten "fråga" så undrar jag (även fasst det är fel avdelning) ifall någon är sugen på att göra ett Internet Feat eller något i den stilen? Tacksam för svar på dessa halvdanna frågor, Mvh Liljekvist!
  7. Jag kan anta att det är Kate Leasing som ni tänker på, då hon är ganska stor i branchen och dessutom finns på en del ställen hoss Vipzone, lite kort varsel kanske men nu vet ni namnet iallafall! (om det är samma brud förstås) //dd.
  8. Was? Gud va krångligt det blir? 🙂 Gå in där du installerade FL Studio, sedan Data och vidare till Patches, klicka dig in i Soundfont Mappen. Jag har gjort på detta viset: FL Studio -> Data -> Patches -> Soundfonts -> Sound Packs "alla Sounds", Remix Packs "alla Remixar" och "Blandat" med olika småsaker! Detta sättet ger bra konstruktur och allt blir smidigt och skönt. Hoppas det blev lite klarare med det! För att få dem att fungera, är det bara att titta till vänster, klicka på Soundfonts och klicka igen på sub-mappen du vill komma åt, efter det och när du hittat Sf.2 filen du vill ha, drar du den och lägger den antingen på en kanal som ligger redan, eller på ett tomt område så det skapas en ny, sen är det bara att högerklicka och ta dig in i Piano Roll! Lycka till med produktionen 😉 Peace.
  9. Personligen älskar jag tempot, energin och glädjen av UK Underground Hardcore, hård äcklig Rotterdam är underbart och som grädden på moset kan man slänga in en släng av vad jag vill kalla, Uppåt Hardstyle! 🙂 Försök testa så mycket som möjligt, jag är allätare och har låtar från olika stilar, men du hittar nog rätt tillslut! Peace.
  10. liljekvist

    Remix Pack!

    Ännu en liten post! Jag undrar kort och gott om någon vet vart man kan få tag på "Remix" packet till denna låten, dvs Röst Slingan och eventuella MIDI's? Då kanske ni säger, men detta är fixat av artisten själv, men då jag hittade ett flertal med samma röster och dylikt antog jag att det fanns något slags Remix Pack, om inte annat ursäktar jag mig, men ifall något vet vart man kan få tag på på (självklart lagliga) remix pack's, så hör gärna av er här! http://www.youtube.com/watch?v=QRD9GPgPdWo&feature=related Peace.
  11. Nej det gjorde jag inte, och om jag nu gjort det så skulle jag väl inte Posta detta i onödan? Tack för tipset!
  12. liljekvist

    Plugg Problem!

    Undrar kort och gott vilken Plugg som används i den här videon? http://www.youtube.com/watch?v=gRy1_sppVjU&feature=related
  13. Jag kan inte få bild i videorna, bara ljud! Testat Nero Showtime och Media Player, vad skall jag göra? tack på förhand! Det löste sig.
  14. Då tackar man! Underbart =) Föresten, ingen aning om vilket Plugg som har fingert med i spelet? Jag tänkte "dra en gissning" på vanguard men det hade jag skämts för om jag sagt fel, om någon vet får ni gärna säga!
×
×
  • Skapa ny...