Jump to content
Annons

mellow

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mellow

  • Födelsedag 1962-09-11

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Karlshamn
  1. mellow

    Studio One

    Köpte i förra veckan Presonus Audiobox, och fick då med programmet Studio One. Har testat det rätt hårt i helgen, men jag är inte helt övertygad om dess kvalite'er. Snyggt grafiskt snitt, och smidigt med drag&drop men känns lite segt att komma in i. Har nu laddat ner hela manualen (i pappersform...) för att få stöd i fortsatta experimentella ljudförsök. Håller dock Reaper-fanan högre. Ialla fall tillsvidare... 😛 Mvh, /Paul
  2. Hej! Är helt novis när det gäller midikeyboard, men har bestämt mig för att testa lite: Jag har ett M-Audio Oxygen49. Till denna så använder jag bl.a. pluggen SuperWave P8. Jag undrar om man kan få fram ett staccato-aktigt ljud (tänk Van Halen "Why can't this be love") med dessa pryttlar? Iså fall, gör jag inställningarna i keyboarden eller i pluggen? Hur gör jag då detta? Behövs det någon annan typ av plugg? eller är jag helt ute och seglar och har fel grejer? Tack på förhand! /Paul
  3. Kan också delge ett rätt så roligt konsertminne: I Danmark så fanns det i början på 80-talet ett band som hette Brats. De spelade en blandning av punk och Heavy Metal. De kom till våra lilla stad och skulle spela på vår Stadsteater. Vad ingen visste var att de till denna spelningen hade tagit in 2 nya medlemmar, nämligen King Diamond och Michael Denner. Vi i publiken hade förväntat oss lite speedad heavy metal, men i stället så möttes vi av en massiv doom-metal med en sångare som var starkt sminkad och korslagda ben som mikrofonstativ! Inget fel på detta i och för sig, men om vi var 300 i publiken så var det nog inte mer än 20-30 pers. kvar i publiken när spelningen var slut. Efter denna spelningen så bytte de namn till Mercyful Fate.
  4. Black Sabbath på Olympen i Lund 1977 med det helt okända förbandet AC/DC! Nu snackar vi magi...Totalt outstanding!!! En konsert som också var en höjdare var Rainbow i Malmö Folkets Park med sättningen: Richie, Cozy Powell, Graham Bonnet, Don Airey och Roger Glover!
  5. Reaper är ett helt fantastiskt bra program! Har ett Cubase LE som jag aldrig fick att fungera riktigt p.g.a. en massa strul med ASIO. Laddade ner Reaper (efter ett tips på detta suveräna forum), startade igång programmet och allt funkade perfekt från start! Inget strul med ASIO, bara tuta och köra. Har nu köpt programmet och kör det dagligen utan några som helst problem. Väl värt att testa!
  6. Har nu testat dom pluggarna som du rekommenderade Valle, och dom är klockrena! Precis den typ av ljud som jag har letat efter. Tack! Men säg den lycka som varar 😉 ...Har nu lite problem med framförallt knaster...Kommer att starta en tråd om detta. Det gäller Cubase, ASIO, UX1 mm. Fortsättning följer...
  7. 😆 Test Ska testa ditt förslag. Har precis börjat mickla med här att spela in sina alster på sin pc. Har spelat in en låt, där det skulle sitta som en smäck med en tung syntslinga a' la Van Halen's "Why can't this be love".
  8. Neko: Ljudet i början påminner mycket om det som jag letar efter. Prislappen var ju lite svettig 😆 ... joachime: Eddie kör inte med talkbox i denna låten.
  9. mellow

    Plugg till Van Halen

    Hej! Jag undrar om det finns en plugg (helst gratis...) så att man kan få ut samma eller liknande det ljud som är i introt och i versen på Van Halen's "Why can't this be love"? Ska användas i Cubase.
  10. "Alla tiders bästa album" är ju inte helt lätt att namnge, men dom plattorna som har betytt mest för mig genom livet är bl.a.: Van Halen - 1 Judas Priest - Killing Machine Black Sabbath - Sabbath Bloody Sabbath AC/DC - Let there be rock Accept - Breaker /Paul
×
×
  • Skapa ny...