Jump to content
Annons

January12

Medlem
  • Antal inlägg

    45
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av January12

  1. Fan vad nice! Du kan väll maila mig när det är uppe? Johan@OffbeatFuckYeah.com
  2. Söker efter de klassiska Dub/Reggae ljudeffekterna som många soundsystems använder i sina set. Jag vet att många bygger sina egna dub boxar, men jag kan inte kretsböja så det är kört. Om ni någon gång har lyssnat på ett P3 Rytm program så har ni garanterat hört Papa Dee laggt på dessa ljudeffekter. De finns även inbyggda i Pyramids DJ mixers. Gamla laser-leksakspistoler har också de här ljuden. Jag har googlat runt överallt känns det som utan att hitta något. Sista utvägen verkar vara att köpa sig en pyramidmixer. Är det någon som kan hjälpa mig hitta lite klassiska Dub effekter i .wav eller .mp3 format? (laserpistoler, bomb drops, ufo, siren, shout outs etc.)
  3. Precis så jag tänkte. Om man skulle ta en trumsample t.ex. så skulle kaggen bli ett ljusare ljud och en hi-hat bli ett mörkare ljud. Det som jag är mest nyfiken på är hur tal skulle låta. Till exempel skulle ett s-ljud som har en hög frekvens bli mörkare eller dovare. Självklart skulle ju styrkan också ändras. om vi leker i ett spektrum på 20hz-20khz så skulle vi ha en median eller mitt någonstans strax under 10khz och alla frekvenser under det skulle alltså bli lika mycket över. Jag önskar verkligen att det gick att genomföra för jag vill verkligen höra hur det skulle låta!
  4. Det här var en fråga som höll mig vaken ett par extra timmar i går natt och jag lyckades inte komma fram till ett bra svar, därför vänder jag mig till er! Det jag undrar är helt enkelt om det går att ta ett ljudspår (i mono för enkelhetens skull) och invertera det. Om vi leker med tanken att vi befinner oss i ett frekvensspektrum mellan 20hz och 20000hz så borde alla frekvenser på 20hz alltså bli 20000hz om vi inverterar ljudspåret. En frekvens som ligger precis i mitten av spektrumet borde alltså inte ändras. Det här är en bild jag hittade på Google: Och om man inverterar det borde det se ut så här: Går det att göra, och hur skulle det låta?
  5. Haha! Klart det krävs mer för att få sånna spelningar, rätt mycket mer. bara för att man skaffar en myspace sida så får man ju inga spelningar. Men Myspace är precis som för vilket alternativt countryband som helst ett bra sätt att skaffa kontakter. Bara för att man är ett enmanna band som bara spelar andras musik behöver ju inte det betyda att man som DJ inte kan skapa sig ett nätverk på myspace. Ett bra tips är att ge mixtapes till artister, det är jäkligt ofta som de har någon polare som håller på med nån slags klubbverksamhet som de kan lämna skivan vidare till. Men ge aldrig bort en skiva i det avseendet utan säg bara att ni gillar dem och att du är DJ och det här är vad du gör. Gillar dem det så går de till sin klubbpolare och säger "kolla den är killen/tjejen! Riktigt grymma mixar, han/hon kanske ni skulle boka!" ??? PROFIT!
  6. Surkin är väll mer en artis än en DJ? Jag har inte super koll på honom dock. Men det enda jag har hört från Surkin är hans egna låtar och eftersom han är ensam så misstänker jag att hans musik är förprogramerad och då är väll Ableton Live ett alldeles utmärkt val av mjukvara för att kunna leverera det där lilla extra på en spelning. Jag har iofs inte sån super koll på Ableton Live mjukvaran, men det verkar krångligt att köra ett "normalt" DJ set med och kunna ta emot önskningar från publiken eller att överhuvudtaget anpassa låtarna till de som dansar på dansgolvet. Personligen anser jag inte att Ableton Live är ett DJverktyg utan snarare ett performanceverktyg och därför kanske den diskutionen inte platsar i den här tråden.. Hej, jag heter Johan, jag har bl.a. jobbat som husDJ i Riksgränsen, spelat på Debaser, Peace & Love festivalen samt Roskilde festivalen och en massa andra ställen. Tack Myspace! 🤪
  7. Maya44 är nog det billigaste alternativet du kan hitta just nu. Jag använder det själv tillsamans med traktor och har en latency på 4-5 sekunder, och då har jag den äldre versionen som Audiotrak gjorde, men jag misstänker att det är samma grejer i den då som nu. Har dock köpt två vinylspelare till nu så jag tänkte nog uppgradera till något som klarar fyra spelare samtidigt. Annars kan jag tipsa om M-Audios Connectiv eller MIXVIBES U46 MK2, de är något dyrare men har lite rattar för den som vill ha det, inte för att du lär behöva det om du ändå ska använda en extern mixer.
  8. Minns inte vad frakten gick på och jag minns inte att det var några problem med frakten. Det är ju bara skivorna du får med posten, själva programmet får du ladda hem själv. Man får användarnamn och lösenord i ett mail direkt när man har betalat. Du måste ha minst två ut-kanaler från din dator för att kunna lyssna på ett spår utan att du spelar ut det i högtalarna. I mjukvaruinställningarna kan du bestämma vilka kanaler på ljudkortet som ska användas till vad och om du kör en kanal som master out så behöver du också köra en kanal som monitor out eller booth, jag vet inte vad de inställningarna heter i Abelton Live. Beroende på hur dina utgångar ser ut på ljudkortet så kan du behöva skarva sladdarna för att få en hörlursutgång såvida du inte har tele-utgångar så klart.
  9. Det är kul att läsa om alla pros and cons ni har.. Jag själv skulle väll inte vilja kalla mig en erfaren DJ även om jag spelade både på Peace & Love och Roskilde festivalen i år. Men är är i alla fall så som jag tycker och tänker om olika setups. Det jag vet när jag kommer till ett ställe är oftast ingenting såvida jag inte har sagt till i förväg vad det är för grejer jag vill spela på. Fördelen med att ta med sig egna grejer är att man vet exakt hur det fungerar, men ingen orkar bära på cd/vinyl-spelare och mixer på spelningar så vida man inte kör egen bil. Och tro mig det finns många DJs ute i Sverige som började på sina Denon 2000 spelare och ett PA med 300watts högtalare och ett par kannor uppspikade i en träställning de byggt farsans garage bara för att få spela radio hits för lågstadieungarna för ett par hundingar. Min lågstadie DJ var min största idol och var anledningen till att jag tog upp det själv. Nu har han lämnat dansgolvet och bor i baren, varje dag! ..men det är en annan historia.. Fördelen med en egen mp3 setup är att du kan åka till spelstället med en ryggsäck med en laptop och en midicontroller och inget mer. Många klubbar har även WiFi så du kan köpa hem låtar folk önskar. Nackdelen med det är att du är helt oförberedd på att fortsätta spelningen om nått fyllo spiller öl i din dator eller något liknande. Kan du inte spela cd då är du körd. Fördelen med en cd-setup är att du oftast inte behöver ta med dig mer än dina skivor. Men du är tvungen att ha stenkoll på dina skivor och du måste verkligen kunna låtarna utantill (så vida du inte gjort egna noteringar) för att kunna sätta mixarna. Det är även lätt att tappa skivor eller repa dom och då kanske du står där utan kött på benen och inte kan leverera vad golvet vill ha. Födelen med en vinylsetup är helt klart känslan, kan man spela på vinyl är det hur grymt som helst. Nackdelen är så klart kostnaden och vikten. Har du hittat en grym låt så får man ju se till att man har åtminstone en kopia hemma. Och nålar slits också och är sällan någonting som klubben står för. Sen är ju alltid risken att någon full snube eller snubba kommer och vill scratcha. Jag anser att den setup man använder ska återspeglas i musiken man spelar. Spelar du t.ex Minimal, House, Vocal eller Lounge musik så är Vinyl helt klart det bästa verktyget. Där finns inget stort behov av att köra loopar eller sånt. Är det Techno, Psycadelic, Electronica du spelar funkar en CD setup mycket bättre då loopar, grova pitchar och andra tekniska effekter kan göra under på dansgolvet. Är du däremot ute efter en mer tekniskt avancerad mixnings typ så är en mp3/laptop uppsättning den bästa enligt mig. En gaffel passar inte till soppa men passar perfekt till en biff.. Det viktigaste av allt är att kunna spela på något mer än det du hade planerat, så spelar du laptop, ta med cd skivor eller en pacemaker eller nått sånt. Vad som än händer så måste du kunna hålla dansgolvet igång!
  10. Om du inte har några planer på att spela ute så funkar nog axis spelarna hur bra som helst för dig! Något jag gärna vill kunna med en cd är att kunna söka med ett jogg-hjul i stället för med pitchknappar då jag kan söka mycket snabbare, även att kunna pitchbenda på ett hjul tycker jag är mycket skönare än med knappar då jag inte har samma kontroll på dem. Sen beror valet av mixer lite mer på vad du spelar för musik, det finns kanske ingen anledning att köpa mixer med fler än två kanaler, du kanske inte heller har så stort behov av effekter. I sånna fall kan du ju köpa t.ex. Numarks DXM01 som har USB ut/in-gång som du kan koppla till datorn för att använda den som en tredje spelare och du kan även spela in dina mixar för att kunna lyssna igenom i efterhand vilket är jäkligt nice för att kunna utvecklas ännu mer. Den går på ungefär 1800 inkl frakt på Thomann.de
  11. Jag förstår inte din fråga.. Om du har två skivspelare kan du ju inte använda dem som fyra bara för att du har ett till mixerbord.. Den bästa/enda lösningen att använda två skivspelare som fyra är att skaffa nån slags viritualDJ mjukvara/hårdvara. då kan du spela på fyra skivspelare "samtidigt"..
  12. Jag sitter själv i en sits där jag försöker bestämma mig mellan att köpa ett par HD-25:or eller om jag ska testa på Technics RP-DJ 1200.. De är 47€ billigare på Thomann.de och det är väll där skon klämmer.. Det som jag tycker är viktigast är att de sitter bekvämt när jag har dem på huvudet och att jag ska kunna vika bort ena luren. Och det är bara de här två modellerna som kan göra det. Sen har ju så klart ljudet en viktig betydelse också, men jag gillar gamla hörlurar från 70-talet och har spelat skivor med bara riktigt usla lurar och det har fungerat det med. Det som också förvånar mig är att HD-25:orna har ett frekvens omfång på 16Hz-22kHz medans Technics lurarna har 8Hz-30kHz. Det är ju riktigt stor skillnad! Skulle nästan vilja köpa ett par sånna här också, bara för att de ser ut som ett par hörselskydd! haha! Men som det ser ut just nu blir det nog Technicslurarna.. Här är föresten länken till Thomann's DJ lurar..
  13. Det låter ju verkligen som att du är en färsking i den här hiphop världen. Så för dig kommer det inte att spela någon roll om du köper technics eller numark skivspelare. Det handlar nog mest om en vanesak. Visst är ett par technics en investering eftersom att de knappt förlorar i värde. Men de har sett mer eller mindre exakt likadana ut sedan 70-talet. Mitt tips är ju helt klart att du kollar på andra spelare än technics 12hundror. Du kan ju garanterat få ett par Numark TT-2 för 3-4000 som har bra mycket starkare motorer än technics och reverse-play och en pitch på upp till +20% (om du nu verkligen skulle behöva det). Det är så jävla mycket mer än märket som spelar roll på hur kvalitén på ditt spelande kommer att låta. Har du dålig teknik kommer du i alla fall inte klara av att scratcha bra..
  14. Du kopplar allt precis som vanligt, det enda som skiljer sig är att du kopplar in vinylspelarna i ett ljudkort och inte direkt i mixern, men ut-signalen kopplas precis som vanligt.
  15. Fick häromdagen lite tid över och fixade en sån där liten "förlångningssladd" och det funkade perfekt! 30kr kostade grejerna på ICA. Stort tack!
  16. Nej nej, det går inte. Alla tidskodade skivor är kodade på olika vis, just för att man inte ska kunna köpa en uppsättning skivor för att sen kunna fultanka den mjukvaran man gillar bäst. Precis som Cubase har en USB kontakt som måste användas för att det ska fungera. Ms. Pinky har förmodligen något samarbete med Torq eftersom att deras skivor kan spelas på Ms. Pinkys mjukvara. men det är rätt unikt.
  17. Kan mycket väl ha att göra med att sidans text storlek är låst (eller angiven) i pixlar, använder man istället em så borde det flyta med bättre. har inte kollat css-filen så jag vet inte hur den är satt.. Finns ingen anledning att använda frames för det.. Lägg alla menyalternativ i en flytande div tag istället och låt den flyta med överst eller underst på sidan när man scrollar så är det aldrig ett problem. Kan själv störa mig på att behöva scrolla eller använda Home/End tangenterna. Annars skulle man kunna använda tangentbordsgenvägar.. t.ex Alt+N - Visa nya inlägg. Alt+F - Forumsidan o.s.v. Det är skit simpelt att fixa, bara lägga till en accesskey="N" i koden på länkarna.. Så klart funkar kanske inte just de bokstäverna eftersom att de förmodligen är kopplade till andra komandon i vanliga webläsare, t.ex. så öppnas Menyn File för oss med engelskt operativ system om man klicka Alt+F.. Finns även nått sätt så man kan ersätta Alt med en annan tangent t.ex Q för att slippa oroa sig för att göra nått knasigt med webläsaren, men jag minns inte hur man gjorde det..
  18. Stereobredda? Finns en hel del pluggar som gör det åt dig om du inte vet hur du ska göra själv. Enkelt förklarat så tar man en monosignal och lägger olika register i olika panoreringar skulle man nog kunna säga och får en "stereosignal" som nästan kan få ett instrument att låta som att det kommer bakifrån även om du bara har två högtalare. På så vis kan du få en mycket bredare ljudbild med bra djup.
  19. Nej, de är inte identiska, men man kan köra med dem i Ms. Pinky, vet inte om det funkar tvärtom.. Vilken programvara använder du då? Funkar det med vilken som helst om man har likadan setup som dig? Jag kör Ms. Pinky oc Traktor3 på samma setup, men inte på samma gång (så klart).
  20. Jag märker inte av det alls, men jag kör inte så avancerade scratchrutiner heller.. Det enda jag märker av är att ljudet "dör" när man kör långsamma scratch, men det har förmodligen att göra med kodningen på skivan och hur programmet läser av dem.
  21. ESI Maya 44 USB - 4ms Serato - 9ms Final Scratch1 - 12ms Nu vet jag dock tyvärr inte i vilken samplerate det här gäller. 4ms på Mayan lät jäkligt mycket, men jag vet att jag brukar köra den på 10ms vid 128 samplerate och det är samma som siffran för Seratos ljudkort togs. Men jag har ett äldre Mayakort som tillverkades av Audiotrack så jag vet inte om de har gjort någon förbättring sen de bytte till ESI. Men oavsett så är det ju en väldigt liten skillnad mellan dem så ta det som är snyggast eller nått.. Och som jag skrev tidigare, det här är helt vanliga ljudkort, jag ser ingen anledning till att ett gammalt FinalScratch ljudkort inte skulle fungera till nya traktor.. Det finns ju tilloch med en inställning i Traktor3 där man kan ställa in om man har nya FinaScratch2 eller något annat ljudkort.. Jag kan ju köra det med mitt Maya44 kort..
  22. Det spelar ingen större roll vad man använder för ljudkort. Man kan köra Ms.Pinky på FinalScratch ljudkort och man kan köra Traktor på ett MAYA 44 kort. Det som skiljer korten åt är dess Latency. Ju kortare latency du har desto snabbare kan du scratcha utan att kortet segar efter. Men om du bara ska taktmixa skulle du lika gärna kunna köra på det intärnaljudkortet (I alla fall på en skivspelare). Vilket ljudkort du ska köpa beror alltså på hur du har tänkt att använda det. Är du en grym beatjuggler eller super scratcher ska du nog köpa ett kort med så kort Latency som möjligt. Och om du bara tycker att det låter fränt när man drar skivan fram och tillbaks så kan du köpa ett billigare ljudkort. Ljudkorten man får med i Serato och Final Scratch är just inget annat än helt vanliga ljudkort. Du kan använda ditt Serato ljudkort till Traktor, Ms. Pinky eller vad som helst. Anledningen till att du får med ett Ljudkort i ett Serato paket är för att det är bra grejer med en låg latency som Serato törs sätta sitt namn på och den har lite extra finesser, som möjligheten att slå av kontakten till datorn om du vill spela en vanlig vinylskiva genom mixern, det kan du inte göra med Maya44 ljudkortet..
×
×
  • Skapa ny...