Jump to content
Annons

Larsbandage

Medlem
  • Antal inlägg

    38
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Har dubbelkollat det står cpr. Har bara gjort en snabb sökning på deras forum, ska kolla lite mer. Tack!
  2. Cubase LE Al Elements 9. Tacksam för hjälp!🙂
  3. Tack för svar! Jag har försökt öppna på det sättet, då öppnas finder-fönstret och den mapp som filerna ligger i. Men filerna går tyvärr inte att öppna.
  4. Idag när jag skulle öppna cubase så kan programmet inte hitta det projekt jag jobbade på igår. Meddelande: "file dosen´t exist". Filerna ligger på samma plats som igår så dom är inte borta. Jag har installerat om programmet men problemet kvarstår. Det kan öppna andra projekt men inte det jag ska jobba på idag. Vet någon vad detta beror på och hur man åtgärdar problemet? Tacksam!
  5. Tack thechnic och burnin Sven bra tips! Lite lockande att köpa eftersom det är billigt men nog smartast med ett nyare ändå 🙂
  6. Jag funderar på att köpa ett begagnat Focusrite Saffire LE . Det är 10 år gammalt och är osäker om det är kompatibelt med senaste logic eller logic 9. Någon som vet? TACK!
  7. Jo det är väl det som återstår. Det hade ju varit schysst om det fanns något att läsa om det bara. Tack för hjälpen! Lars
  8. Larsbandage

    Instrumentakustik

    Hej! Jag vill veta mer om olika instruments egna akustik. Alltså vilka frekvenser som "strålar ut" var, på instrumentet. PÅ en akustisk gitarr te.x brukar man säga att längre ner på gitarrlådan alstras de lägre frekvenserna. Men hur är det med trummor; virvel, baskagge, gitarrförstärkare m.m. Vad har ni för kunskap på området? tar gärna emot lästips också! Tack!
  9. Ja alltså rent akustiskt fungerar det väl så. Att ljudvågor som är mindre, alltså dom högfrekventa rör sig rakt framåt, och de mörka rör sig lite överallt. Men proximitetseffekten då? OM man har micken nära, rakt framifrån uppstår ju proximitetseffekten, säger folk (min lärare bla). Och dom två teorierna säger ju liksom emot varandra.
  10. Ja det nämnde jag inte, boken menar att det är avstånd under 15 cm det här gäller. Det uppfattar jag som att det gäller även avstånd där proximitetseffekten uppstår.
  11. Är förvirrad. I boken "proffessional microphonetechniques" av David miles Huber står det på s. 61 (om det är nån som har den hemma) att om man riktar mikrofonen rakt mot mitten av konen får man ett "bright sound". Vinklar man micen lite "off- axis" blir tonen mörkare. Det förvirrande i det här är att mina lärare har lärt mig precis tvärtom: att riktar man micen rakt mot konen blir tonen mörkare pga proximitetseffekten. Och ljusare om man vinklar den lite snett. Har ni några ideer, tankar eller erfarenheter om det?
  12. Ja det blev kanske ett litet missförstånd där. Men det var bra för jag lärde mig lite om midi som jag inte visste innan. Jag tänker att det som kan vara bra med att micka upp förstärkare när man spelar in keyboard är väl att ljudet blir lite mer levande. Är det ingen som jobbar så? Det kanske förekommer mer i större studios snarare än i hemmastudion.
×
×
  • Skapa ny...