Jump to content

MrRomero

Medlem
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About MrRomero

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 07/02/1993

About me

Recent Profile Visitors

2,991 profile views
 1. Lite deep house med gitarr, klippte ihop videon också, hoppas ni gillar fina Portugal!
 2. okej tack för feedback ska tänka på det inför nästa låt
 3. Tja! Vore kul om ni ville kolla in mitt första släpp "Heartbeat" som jag producerat, skrivit, mixat och masterat själv, sången står en bekant för dock. Har läst studio forum i ett ex antal år, sen jag var 13 år och idag är jag i 25 årsåldern. Jag har lärt mig massa härifrån, jag är främst en gitarrist som lirat massa band mellan alla dessa år, mest indierock, men är uppvuxen med 80-talsrock, Guns N' Roses bl.a och housemusik som Avicii. Men på senaste har jag lärt mig att producera och spela in mera själv så vore kul att posta resultatet här. Men som ni märker, jag har en del blandade influenser så att säga och det kanske märks i låten, hoppas ni gillar den! Allt gott! /Andrez R
 4. Hej! Sökt runt om SAE men hittade mest gamla trådar, så tänkte det vore okej och göra en ny då saker förändras över tid. Jag är sugen på plugga Musikproduktion där och undrar hur det är med jobb efter? Nån här som pluggat där eller känner nån som pluggat där? Vet du hur det har gått efter utbildningen isåfall? Jag i första hand ute efter och lära mig och bli bättre men det vore jättehärligt om jag kunde jobba med musik efter dvs. producera, skriva låtar åt artister på nått skivbolag, radio, tv etc vad som helst hade varit kul så länge man får skapa. Förstår att det är en svår branch men undrar om man kan få in foten på nåt sätt genom denna utbildning? Då det kostar massa pengar så vill jag veta om det är värt att gå om det finns chans att jobba med musik efter det? Inte sugen på lägga ner 84 000 kr för att bara sedan jobba vidare på ica igen som vanligt och ha en stor skuld.. Tack för svar!
 5. Tjena! Kanske dum fråga, men jag är en nattuggla och gillar spela gitarr då, men kan inte spela in med uppmickad förstärkare på natten då jag stör grannarna nu är min fråga om det går att spela in direkt på ljudkortet på nåt sätt med min marshallförstärkare utan behöva micka upp den? aldrig fattat vad en pre-amp är eller om det ens hjälper.. jag kan koppla in gitarren direkt i ljudkortet men det låter torrt och skit Eller är det enda alternativet att använda någon plug-in på mitt inspelingsprogram (i mitt fall ableton live) för jag gillar verkligen soundet på min förstärkare och har inte hittat nåt som liknar marshall... mvh
 6. Tänkte spela in lite trummor men är sjukt onöjd med mickarna jag har nu, blir så dåligt och krassligt ljud, så tänkte kanske köpa ett par nya. Tänkte micka upp trummorna med 2 mickar för spela in, kanske 3. Finns det något märke och mickar ni kan rekommendera för trummor? 2 tusen är väl budget. Kan lägga lite mer om det är värt. Så det duger åtminstone för demos.
 7. Baseffekten jag undrar över är vid 2:01 Märkt att avicii levels har en liknande, finns det nåt namn på denna så jag kan leta tutorials/plug-ins?
 8. nån som har några tips på några bas plug-ins som är typ som en riktig basförstärkare till ableton live? tänkte spela in bas genom mitt ljudkort sedan fixa det med några inställningar i efterhand, är jag inne på rätt spår? finns sånt?
 9. Hej! Köpte en Gibson Goldtop Les Paul reissue 1957 kanske? Hur som helst så köpte jag den i Augusti, har på senare tid märkt att färgen börjar flaggna, ramla av, det har inte ens gått ett år, vågar inte tänka på hur den ser ut om två-tre år, ingen färg kvar alls? Nån som har också gitarrer som tappar färg? Lite tråkigt, kan det bero på att det är en reissue? att den ska tappa färg? jag har inte gjort nåt speciellt med den för att den ska tappa färg utan spelar bara på den inget mer Finns deet nåt jag kan göra för att förhindra detta?
 10. Microkorg Xl låter intressant fast är ju snäppet dyrare
 11. Tjena! Är nybörjare inom synthar och har hittat två stycken som passar min budget Synt Korg Microkorg http://www.4sound.se/itempg.aspx?id=1136176&artno=123713 och Workstation Korg MICROSTATION http://www.4sound.se/itempg.aspx?id=1136259&artno=250528 nu behöver jag hjälp, jag vill få ut det mesta som möjligt av synthen jag vill ha för pengarna jag spenderar, jag har som helst ingen aning vilken som är bäst, nån som har erfaranhet av dessa? vill spela coldplay, mgmt, aviicii etc på dessa, tips nån?
 12. Jag har en vanlig Gibson LP med vanliga mickar, nu orkar jag inte hålla på att pilla på gitarren tyvärr, är inte bra på sådant och vill inte lägga ner massa tid på fixa det annars var ju tipset Morley Volume Plus. ganska bra, mer tips uppskattas! jag vet att man förlorar lite ton med volympedal, men är det en stor märkbar skillnad eller är den liten?
 13. det är ju inte själva wah wah effekten jag är ute efter, orkar inte heller modda, utan jag är ute efter att kunna dra ner ljudet för rythm sedan upp för solo utan behöva använda rattarna på gitarren, man förlorar ganska mycket ton genom det
 14. Är inte så insatt i volympedaler till gitarr och är ute efter den bästa men uppskattar också tips i alla olika prisklasser. Har sökt runt lite men hittar inte så mycket, verkar inte finnas några på svenska sidor som 4sound t.ex? Hittade denna, är den bra? http://www.thomann.de/se/visual_sound_volume.htm tips på andra volympedaler uppskattas också!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.