Jump to content
Annons

magne

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ordet "pick up measure" verkar inte ens finnas i notepads instruktionsbok, ytterst märkligt. Jag hittar alltså funktionen i riktiga finale men inte i den här strippade versionen, antar att du sitter med vanliga "betalfinale"?. Anledningen till att jag testar den här gratisversionen är att jag vill ha nåt lite enklare och mer överskådligt för att kunna göra enklare grejer. Tack ändå Magnus.
  2. magne

    Finale notepad hjälp

    Laddade ner finales gratisprogram notepad. E det nån som vet hur man hittar funktionen för upptakt. Har haft samma problem med både sibelius och andra finale men min guldfiskhjärna glömmer alltjämt bort hur man bar sig åt 🙂 . Tacksam för svar!
  3. magne

    Klezmer

    Hej, det är lätt hänt att man blandar ihop klezmer med annan östeuropeisk folkmusik, och det finns ju också en hel del broar mellan klezmer och balkanmusik.Framförallt är det många klezmerband som på senare år har inspirerats av bla rumänsk, bulgarisk, makedonsk och inte minst romsk folkmusik. Den traditionella Klezmerrepetoaren är inte särskillt stor, traditionen bröts ju iochmed andra världskriget. När man har lyssnat in sig lite märker man att många spelar samma gamla låtar om och om igen. Det är väl en anledning till att många klezmermusiker har börjat snegla mer år Balkan och Zigenarköret. Svart katt vit katt musiken är typisk romsk blåsmusik, från början en slags modern imitation av janitsarmusik. Har inte särskillt mycket med traditionell klezmer att göra men har som sagt inspirerat en del nyare grupper. Har du vägarna förbi Sthlm kan jag hjälpa dig att komma igång med klezmeriet, spelar själv dragspel.
×
×
  • Skapa ny...