Jump to content

Hammurajen

Medlem
 • Content Count

  214
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Hammurajen

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man
 1. Ah, OK. Som jag har förstått gillar du också Ultrasone hörlurar. Skulle du säga att EVE-monitorerna "matchar" ett par Ultrasone-lurar? Vad jag menar är följande: Har problem med att mixar låter så olika när man växlar mellan monitorer och lurar. Hade Beyerdynamic DT250-lurar tidigare men bytte upp mig i våras till Ultrasone Pro 2900i. Lurarna i sig låter ju olika men ingen av dem låter heller som mina Event SP8-monitorer. Håller på och ändrar fram och tillbaka i mixarna beroende på vad jag lyssnar i och känner att det inte funkar så bra. Event SP8:orna låter nog mer "skönt" än rakt och ärligt är jag rädd. Är därför sugen på att byta ut dem till några bättre monitorer, men vill som sagt också gärna att de just "matchar" ljudet i lurarna så att kontrasterna inte blir så stora. (SP8:orna är dessutom alldeles för stora för mitt lilla studiorum)
 2. Vad är det för skillnad? På vilket sätt tycker du EVE SC207 är bättre? Rakare och ärligare? Eller låter skönare?
 3. Är sugen på nya lurar för att mixa i och Ultrasones är fortfarande bland de mest intressanta. Har dessvärre ingen möjlighet att lyssna själv utan får gå på andras omdömen. Åtta månader sen någon skrev något i denna tråd. Ingen som har haft möjlighet att jämföra 2900:an med eller utan "i" än? Går det höra någon skillnad?
 4. Eeh... blev lite överkurs det där, är jag rädd Har en Intel SSD och försökte hitta nåt o testa den med, men det gick inge bra...
 5. Japp, så är det. Allt i datorn ligger på en och samma SSD.
 6. Jag gjorde nyinstallation av Win 10, Cubase Pro 8.5 och ljudbibliotek Halion Sonic i nya datorn. Har alltså inte flyttat något, mer än gamla projekt. Har också bara en hårddisk så allt ligger på C:/. Rådet här på forumet var att det inte längre är någon vinst med att dela upp program och ljudbibliotek på olika diskar då SSD ändå är så snabba. I övrigt har jag inga problem med Cubase alls. I senaste projektet körde jag närmare 70 midispår med VST-ljud samtidigt utan att det laggar det minsta. Har över 300 GB ledigt på C: så utrymmet är heller inget problem. Men det här sega ljud-letandet stör mig. (Audio-filer i loop-browsern kommer blixtsnabbt, men det är alltså VST-ljuden som är sega att ladda när man bläddrar i Media Bay till nytt instrument-track)
 7. Trodde inte jag skulle behöva fortsätta med den här tråden faktiskt... Har sedan jag skrev sist skaffat en helt ny musikdator. En rejäl sak med 6-kärnig processor, 32 GB RAM och SSD. Dyr... Kör Cubase Pro 8.5 nu också. Och visst har problemet med att ladda ljud minskat. Meen.... det blev inte så bra som jag hade hoppats. När man sitter och letar VST-ljud i Media Bay så tar det fortfarande för lång tid innan ljudet laddas så det går att spela det på midi-klaviaturen. 2-3 sek tar det kanske ibland - och det är irriterande långsamt när man sitter och bläddrar igenom hundratals ljud för att hitta något som passar. Var hemma hos en kompis för ett tag sen, som kör Logic i en gammal Mac. När han klickade på ett ljud i sitt samplebibliotek laddade det blixtsnabbt. Längtar ibland tillbaka till min gamla Roland U20-keyboard från början av 90-talet. Där kom minsann ljuden direkt när man bläddrade med knappen i ljudbiblioteket. Vad är det för fel?! Går det inte att få det bättre än så här i Cubase? Är det inte fler som upplever detta? Eller är det någon inställning man kan ändra någonstans som snabbar upp det? Trodde verkligen att det här problemet skulle vara eliminerat när det blev en ny dator.
 8. Hittade svaret själv Enligt det här så klarar de 4k så då gör de det: http://www.intel.com/content/www/us/en/support/processors/000005718.html
 9. Kör med 2 st 22-tummare idag. Och visst, det funkar, men börjar allt mer störa mig på två saker. Skarven i mitten och den dåliga höjden. Är lite sugen på en stor skärm istället men skulle då helst vilja upp till minst 28" helst typ 32". Till den storleken gissar jag att man minst behöver en upplösning på 2560 x 1440. Fråga: Klarar de inbyggda grafikegenskaperna i moderna CPU:er av denna höga upplösning eller krävs det separat grafikkort? Nån som vet?
 10. Ja, då kanske skulle man ta och satsa på en 500 GB SSD istället för två 250 GB i nya burken, som jag först tänkte (eller egentligen tänkte jag tre 250-diskar som jag har idag). Men C: är idag drygt halvfull med program och E: och F: har bara runt 20 GB på sig med ljud, så jag har inte behov av så stora utrymmen. Och all installation blir ju enklare om man slipper dela upp grejer på flera diskar. Tack för svar Cathrine!
 11. Vitsen med att dela upp program, samplingsbibliotek och projekt på separata mekaniska diskar var väl dels att datahanteringen skulle gå fortare, men dels också för att det skulle vara mindre risk för störningar och buggar, om jag fattade rätt. Har dessa problem eliminerats med SSD? Gör den höga prestandan att det är OK att smäcka in allt på samma disk bara den är tillräckligt stor?
 12. Hm... du kör alltså samplebiblioteket på samma disk som programmen? Är det OK att göra så? Tidigare har ju råden varit att samplebibliotek ska ligga på separat disk. Program på C:, ljudbibliotek på D: och låtprojekt på E: har väl varit allmänt rekommenderat i många år? Är det inte så noga med de nya SSD-diskarna? Står själv precis i startgroparna för en ny musikdator och funderar just på hur många och hur stora diskar man ska välja. Har 3 st 250 GB-diskar idag och ser i dagsläget inte att jag behöver större än så.
 13. Var inne ett tag på att uppgradera med nya hårddiskar... ...men nu ytterligare ett par månader senare har det gått upp för mig att datorn snart är 8 år gammal och då är det knappast någon idé längre. Ny dator är på gång. Var väl den betänketiden jag behövde kanske...
 14. Hej och tack för svar, Oj, nån sekund bara att ladda ett trumset i Groove Agent SE. Låter som en dröm... Har noterat att vissa elektroniska trumset går något fortare att ladda. Men ett "väl-samplat" akustiskt set tar, som sagt, uppåt halvminuten ibland. Nej, jag har inte kört med några andra diskar. De tre som är där sattes in i datorn från början. Och även om datorn nu har några år på nacken så är den knappast att betrakta som sliten. Snittanvändandet ligger väl på ett par timmar i veckan. Har ibland stått oanvänd i flera veckor. Körde nyss ett test av minnet med minnesdiagnostikverktyget som finns i Windows. Indikerade inte att det skulle vara något fel där. Så jag hittar egentligen inget som tyder på att något skulle vara trasigt eller slitet i datorn. Och den byggdes som en musikdator med iaf då hyfsad prestanda, så jag tycker det vore konstigt om den redan ska klassas som utdaterad. Men visst, den är 7 år gammal.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.