Jump to content
Annons

PerBjo

Medlem
  • Antal inlägg

    28
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om PerBjo

  • Födelsedag 1988-01-21

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Örebro
  1. Jag kör med harley benton 2x12 med celestion vintage element. Funkar skitbra och det är samma högtalarelement som oranges egna lådor fast till ett billigare pris, och så slipper man ha en stor ful orange låda i hemmet.
  2. Gött, tipsa gärna om fler bra lektionsvideos. Alltid kan man lära sig nått.
  3. Åhh, jag vill ha en tiny terror. Men snart är den min!
  4. Plej bas är rätt bra då de går igenom många spelstilar och genrer. Men den är väldigt basic till en början vilket kan kännas lite jobbigt, även för en nybörjare. till exempel tror jag de flesta som bestämt sig för att spela bas förstår att det är då man slår på strängen som ljud kommer.
  5. Kan man det, när det är en studio? Ja, han skriver ju faktiskt att han ska ha en mbox2 mini vilken i högsta grad är portabel. Sedan kanske inte tanken är att gå ut i skogen och sätta sig på en sten för att spela in, man vill ibland kunna ta med sina prylar till en polare eller repan för att spela in lite gitarr till exempel. Då behövs sällan tio rackenheter med preamps.
  6. En bra sak med laptop är att man kan ta den med sig. 😛 Men en sak att tänka på är att alla nya datorer har vista och allt funkar inte med vista, du måste t.ex. uppgradera ditt protools innan du kan installera det. Sedan är det ett helvete att hitta drivrutiner till den om du ska nedgradera till XP.
  7. Jag var hos en kompis tidigare idag och testade min nyinköpta AKG Perception 200 som musikbörsen säljer för 1500. Vi jämförde med en B1a och en Neumann TLM 103. Vi kom fram till att Perception låter jädrigt bra och mer som neumann micken än B1an men att Neumannen har ett mjukare ljud. Jag föredrog AKG:n före B1an. Den får man dessutom med en låda och ett ordentligt shockmount. Så kolla upp den är mitt tips, den kostar ett par hundralappar mer, men då man får en bra väska och shockmount så tycker jag lätt att det är värt det.
  8. PerBjo

    7.3-7.4

    Ahh, jag har letat efter någon gratisversion för de som redan har 7,3, men det verkar inte finnas.
  9. PerBjo

    7.3-7.4

    Hmm, känns tungt att betala 600 spänn då man förväntat sig att allt ska finnas i paketet. Ehh fuck vista, XP I'm back!
  10. PerBjo

    7.3-7.4

    Jag köpte precis en ny dator med Vista samt mbox2-pro där jag fick med Pro Tools LE 7,3. Men eftersom 7,3 bara fungerar på XP kan jag inte installera det på datorn, så frågan är hur jag kan få tag på Pro tools LE 7,4, eller ska man kanske bara skita i det och fixa XP?
  11. PerBjo

    akustiktavlor

    Tack för svaren, jag ska testa min idé och om det inte funkar försöker jag mig på ett par ordentliga med något trevligt tyg.
  12. PerBjo

    akustiktavlor

    Jag har en liten hemstudio som skulle behöva någon sorts akustikbehandling då det låter rätt lustigt i rummet. Men då detta även är mitt hem tänkte jag mig några vackra plattor och spånade fram detta. Jag har några gamla ikeatavelramar med namnet Ribba (kul namn) http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/00128409, dock något större än dessa(100x70mm). Så jag tänkte om man kunde stoppa i något isolermaterial innanför ramen, får plats med ca. 2cm tjockt, och resultatet blir en vanlig tavla med akustiska egenskaper. Frågan är om det hjälper något och vad jag ska använda för isolermaterial.
  13. PerBjo

    Snyggaste gitarren

    Lätt en röd Gibson es-335 med Bigsby-svajstall.
  14. Ha, jag hitta! Inte så svårt om man leta efter "bpm" istället för "metronom".
×
×
  • Skapa ny...