Jump to content

Sleap

Medlem
 • Content Count

  1,777
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by Sleap

 1. Gör musik till en kortfilm med Spitfire Audio LABS-ljud och passa samtidigt på att ladda ner ljud (se tidigare tråd: https://www.studio.se/forums/topic/115339-spitfire-audio-labs-gratis-virtuella-instrument/?tab=comments#comment-1690924). https://www.spitfireaudio.com/make-music-day/?om_campaign=omme_b7cd1692-b05_8532_24527&om_send=15729bc5b8664e5f93c4da731a7d3ba0&utm_campaign=omme_b7cd1692-b05_make_music_day_labs_only_customers&utm_content=variation_a&utm_medium=email&utm_source=ometria
 2. Ja, grymt bra låtar - alla tre. Får nästan en tår i ögat av Brus. Gött jobbat!
 3. Bra jobbat: bra låt och bra mixat, snygg ljudbild. Trummorna kan kännas väl höga, men jag gillar det. (Lyssning Genelec 6010b-Ultrason ProLine 550). Baskaggen tog över lite när jag lyssnade i lurarna, Genelec 6010 har ingen bas att tala om. Den låter inte alls dov, förutom ett leadljud som ligger i mitten som kanske saknar liite diskant, annars låter det som alla register är med.
 4. Hej och välkommen!
 5. Sleap

  översätt

  Jaha, ok 😄 Det framgick inte av rubriken, så jag försökte hjälpa till att översätta - det gick av bara farten. Det är ju inte alla som är så bra på engelska, tänkte jag. För övrigt kanske det är bätttre att skicka detta till administratörerna.
 6. Den länkar bara tillbaka till den här sidan, och inte till Soundcloud.
 7. Hör detta också (i Ultrasone-lurar): låter som en spelteknisk sak. Rundgång? Annars är det bra drag i låten och man hör det inte speciellt mycket, tycker jag.
 8. Snyggt att börja med en halv refräng och sedan gå till vers. Fantastiskt bra sång och låt. Vid (solo-)bryggan till sticket (innan sista refrängen) kunde synten komma upp lite i nivå, den känns lite som ett tomt parti. Man skulle kunna använda lite mer kontrapunktik, dvs. några fler stämmor som ökar upp "farten" i partiet och även i några refränger - och det gäller alltså inte sången, utan att lägga in lite mer polyrytmiska stämmor. Sista refrängen borde ha trummor från början, som fortsätter från sticket, och ingen upptakt som återkommer hela tiden, låten blir lite "ryckig" och det låter som det börjar om hela tiden. Själv hade jag kapat en vers också; låten är lite lång.
 9. Här är en sjyst video om att pitcha rösten: https://www.youtube.com/watch?v=jhG4gw85Boo
 10. Sleap

  översätt

  1. Du kan skriva ett inlägg nu och lägga in/skriva in det senare. Om du har ett konto, logga in nu för att lägga in det/posta det. 2. Du och Joachime reagerade på det här. Det finns många synonymer till t.ex. "post" eller "register" som vi sällan använder i dagligt tal i svenskan. "Register" betyder alltså inte registrera i det här fallet.
 11. Jag har ett CME Z-Key 88 med halvvägda tangenter; det är hyfsat lätt att spela på (hade tidigare ett UF- 8 med vägda tangenter - riktigt bra - men som tyvärr gick sönder). CME har väldigt prisvärda keyboards, men tyvärr urusla drivrutiner när skulle koppla UF-8:an till datorn. Hoppas de har bättrat sig där. Tyvärr verkar det som om UF- och Z-Key-modellerna utgått? https://www.cme-pro.com
 12. Smart mätning. Tack för tips!
 13. karhart: https://dlz.reaper.fm/userguide/ReaperUserGuide5974c.pdf 1.15 Enabling VST Plug-ins There’s one further Preferences screen you will probably want to visit before you get started – VST Plug-ins. As with Audio Preferences, REAPER has several pages of Plug-in Preference screens, but these can (at first at least) be left to their default settings. However, if you have a collection of VST and/or VSTi Plug-ins (including VST3), REAPER needs to be told where to find them. Note that VST3 plug-ins should be keptin a directory or directories separate from other plug-ins. Choose the Options, Preferences command, then select VST under the Plug-ins section. You can use the Auto-detect button to locate your plug-ins, but if they are spread across several directories REAPER might not find them all. In this case, you can click on the Edit button to specify the location(s) of the folder(s) where your other VST plug-ins are stored. You can leave most other settings as they are (at least for now). MacOS uses two “built in” folders for installing shared plug-ins. These are /Library/Audio/Plug-Ins and/Users/<your account>/Library/Audio/Plug-Ins. REAPER will scan these by default:: you should,
 14. https://www.spitfireaudio.com/info/faq/labs/
 15. Jag tycker också att flera ljud där var rätt sjysta:-)
 16. Gratis virtuella instrument i de flesta plugg-format: Vst 2/3 (Cubase m.fl.), AU (Logic) och AAX (Pro Tools). Har hittills testat "Strings" - de lät hyfsat. Man behöver regga ett konto och sedan är det bara att ladda ner det man vill ha. https://www.spitfireaudio.com/labs/
 17. Ny basrigg: Darkglass Microtubes 900 (och en Peavey Headliner 4x10"). Darkglass analoga preamp funkar lika bra i hemstudion. Bra ljud till inspelningen blev det. Bra att man kan köra bastoppen utan högtalarlast också.
 18. Svarade på undersökningen. Lycka till!
 19. Jag kan både hålla med och inte hålla med med HighVibez om att det är de "5-10 sista procenten som är de viktigaste". Jag skulle vilja säga att 5-10 procent är kreativitet och 80-85 procent är arbete - det är väl så det brukar se ut fast hobbymusikern fastnar vid de där 5-10 procenten (av kreativitet). Men helt rätt, att det är på slutspurten det händer något; så spela in massor med grejor och sitt sen 80 procent av tiden och sålla bort det som inte funkar - även om det är det tråkigaste jobbet.
 20. Sleap

  Sample rate

  Rent tekniskt så blir det bättre ljudkvalitet med 192 kHz än 44,1kHz, men det kommer du inte höra ändå (om du inte är fladdermus eller annat djur med superbra hörsel) för det ska ändå ner på en CD som har 44,1kHz/16 bitar. Kör du ut det på ett analogt mixerbord kommer du troligtvis höra skillnad. En annan aspekt på inspelning med högre samplingsfrekvens är att det tar plats: en Wav-fil (i mono) på 44,1 kHz/16 bitar tar 705,6 kb/s och en Wav-fil på 192 kHz/16 bitar tar 3072 kb/s (nästan fem gånger mer), så det behövs väldigt mycket mer hårddiskutrymme. Referens: https://www.sounddevices.com/tech-notes/audio-record-time-calculations Här är en annan länk också: https://micropyramid.com/blog/understanding-audio-quality-bit-rate-sample-rate/
 21. Ja, precis. Det funkar ju, men du kan ju istället använda två sends/auxar på mixern för att tappa signalen till ljudkortet - annars får du ju med allt annat ljud från mixern in i kortet. Jag använder två sends/aux:ar till mitt Zoom Tac-2 för att slippa styra signalen med mastern (main mix) - jag får då en oberoende signal ut till mitt ljudkort. Mastern är inte ju inte heller helt optimal att styra signalen till ljudkortet med - då du får dra ner den eller kanalregeln istället för att sänka signalnivån till ljudkortet - och du ändrar ju då din monitormix.
×
×
 • Create New...