Jump to content

Sleap

Medlem
 • Content Count

  1,822
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Sleap last won the day on August 13

Sleap had the most liked content!

Community Reputation

74 Utmärkt

4 Followers

About Sleap

 • Rank
  Ljudintresserad
 • Birthday June 11

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Göteborg

Recent Profile Visitors

16,900 profile views
 1. Här är lite andra alternativ också: https://www.careersinmusic.com/music-writing-software/
 2. Det spelar ju ingen roll om man är musiker eller inte; kärleken till musik måste ju finnas där. Jag spelar själv bas, gitarr och keyboards, men kan som alla fascineras av hur bra vissa partier eller hookar jag själv gjort (sällan hela låtar). Man låter materialet ligga ett tag efter man har spelat in någon slinga, och sedan när man lyssnar så kan man tycka: wow liksom, har jag gjort detta. Man måste sätta sig in i lyssnarens perspektiv också när det gäller ens egen musik och detta kan nog vara det svåraste att göra (förutom att få till en bra mix). Och som sagt: motivationen måste komma inifrån; speciellt när du (bara) har tio spelningar på Spotify eller Youtube. PS: glömde en grej som är ganska viktig, och som människor glömmer. Varje gång du spelar in något så kommer du ju bli bättre på det - och du förbättrar även tekniken på just ditt instrument eller din tekniska förmåga.
 3. Kort svar (på en utförliga fråga): jag personligen tycker att man ska gilla att lyssna på det man gjort själv - man ska kunna ge en bra feedback till sig själv varför man gillar något (låter lite kluvet kanske). Tycker man att det inte låter kul - skrota låten. Vad någon annan tycker i detta oändliga universum är ganska oväsentligt - för det kommer ändå alltid att finnas någon som gillar det Du gör. När man blir fascinerad av sina egna slingor, hookar, melodier eller tills sist färdiga låtar, då är man hemma. Vad var frågan?:-)
 4. Jag vill inte vara någon glädjedödare, men Cache-mappen verkar bara innehålla "audio and peak file images". Du måste hitta Media-mappen för att få tillbaka dina spår. https://forums.presonus.com/viewtopic.php?f=151&t=1236&sid=ace5aeef3f08690bb5a6971d526ded40
 5. Du har helt rätt: lyssnade igen och trummisen spelar mycket riktigt dubbelslag på trean på vissa partier. Grejen är väl att mixen är sådan att det är svårt att höra. Hade man lite tid kunde man skriva ett (riktigt) trumpartitur takt för takt.
 6. Sleap

  Reaper re-wire

  Jag körde Re-Wire när jag testade Reason med tidigare versioner av Pro Tools (7:an eller 8:an - kör nu PT 12 på Yosemite) och då fanns en RTAS-plugg som hette Digi Rewire. Det var mestadels strul att få det att funka kan jag säga. Tydligen finns ingen motsvarande AAX-plugg som funkar som rewire och många har problem att få det att funka med Propellerheads version. Här är några trådar där de försöker utreda detta (det verkar var ett större projekt än vad man tror). Detta gäller ju Waves, men borde funka på samma sätt med Reaper: http://duc.avid.com/showthread.php?t=355938 http://duc.avid.com/showthread.php?t=374650 Testade själv att installera re-wire nyss och den finns mycket riktigt i Bibliotek/Application Support/Propellerhead Software/Rewire och Rewire bundle, men dök inte upp i PT. Knepigt.
 7. Det kan nog vara 16 kanaler, men nedmixade till fyra för att låta lite Beatles.
 8. Den är tydligen inspelad på fyra kanaler i ett par New York-studios, enligt en gammal uppmickningsteknik som Beatles och andra orkestrar använde. Tyvärr står det inte mick-typer. Här kan du läsa lite om inspelningen: https://en.wikipedia.org/wiki/Ramones_(album)#Recording_and_production
 9. Jag lyssnade genom Ultrasone ProLine 550-lurar och tyckte kicken låter som uppmickad med en SM-57/58:a eller någon liknande billig mick, och väldigt komprimerad. Väldigt lågbudget liksom - kanske inspelat i repisen?
 10. På lördag är ni välkomna till vårt GARF-arrangemang om ni är i Götet.
 11. Det låter som det genom hela låten: kicken på ett och tre. Det är nog samspelet mellan kick och elbas som ger denna känsla som du upplever (och den punkiga mixen - svårt att höra baskaggen klart).
 12. Go låt och bra mix, snyggt flöjtspel också! En given låt på radions spellista tycker jag.
 13. Har heller aldrig hört att just Soundcloud påpekar något när man laddar upp låtar dit. Lyssnade lite till (denna gång på Soundcloud) och det låter lite annorlunda. Det är väl så att det är sker saker med filerna när man laddar upp material på olika sajter - ofta blir ljudet sämre. Men det viktigaste: låtarna är störtsköna, med bra texter och det är minst lika viktigt!
 14. Sjysta låtar! Men på Last Dance: sången är väldigt låg, behöver puttas upp ett par Db (decibel) minst, drunknar i leaden. Lyssnar i Genelec 6010b och Ultrasone ProLine 550 lurar. Spelkonsol: bättre volym på sången, men behöver puttas upp lite också. En stund på jorden: upp med sången. Tips för att mixa sång: mixa med vääldigt låg volym - om man kan höra sången tydligt då så blir det ok. Ps: sångljudet är väldigt bra, men lite lågt.
×
×
 • Create New...