Jump to content

Sleap

Medlem
 • Content Count

  1,838
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Sleap last won the day on October 7

Sleap had the most liked content!

Community Reputation

77 Utmärkt

4 Followers

About Sleap

 • Rank
  Ljudintresserad
 • Birthday June 11

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Göteborg

Recent Profile Visitors

16,989 profile views
 1. Jag har spelat bas, gitarr och keys i över 40 år och tycker att instrumenten aldrig varit så billiga som nu, och dessutom har en kvalitet som överträffar det mesta som fanns när man började spela. Man kan ju också pruta, vilket jag alltid gör: Darkglass-toppen fick jag 2 tusen billigare, Peavey Headliner 4x10 baslåda 2 tusen billigare, Cort Bandlös mer än två papp billigare än riktpris. Detta på Musikverkstan i Göteborg.
 2. Jag kan hålla med om att vissa butiker inte är lika trevliga som andra: de vill bara pracka på människor dyra skitgrejor. Vad jag vet så säljer inte butikerna kunskapen om hur varan fungerar; det får man lära sig själv. Behöver du hjälp så är jag mästare på manualer, de är skitkul att läsa:-P
 3. Ja, kan bara hålla med. "Klämma och känna" låter som en bra låttitel:-)
 4. OT: Jag vill bara tillägga att jag varit kund hos både Four Sound, MUG, Andreassons Musik (som ingick i Four Sound-kedjan ett tag, har för mig, men gick ur) och endast köpt enstaka grejor från t.ex. tysken. Man kan bara undra hur framtida musikgenerationer ska göra när de ska köpa sina plektrum och strängar och får betala 150,- i frakt från tysken eller holländaren? Och miljöförstöringen som blir av allt fraktande.
 5. Om alla hade gjort som du och jag gör så hade väl butikerna funnits kvar?
 6. Det är klart att har man den inställningen att "det fungerar inte heller", så blir det ju så här. Om alla hade handlat i en butik så kommer den ju överleva. Man behöver inte ha läst gymnasieekonomi i tre år, som jag, för att förstå den ekvationen. Så klart att man inte kan ha alla gitarrers modeller och färger i butik; det hade ju kostat för mycket att ha i lager, men det är ju därför man kollar på nätet först och ber butiken beställa den. Jag köpte också en Cort bandlös bas på Musikverkstan efter att ha lyssnat på den på YouTube och kollat in specifikationerna på den. Priset på den slog allt som fanns på nätet.
 7. Finns en annan tråd på detta, men är lika kul ändå!
 8. R.I.P. Four Sound:-P Skulle vilja säga detta: om man kunde fokusera på att köpa sina instrument i en butik , och inte online, så hade vi inte haft det här problemet. Mina senaste inköp var i en fysisk butik - köpte en Darkglass bastopp med medföljande Peavey 4X10 kabinett, och en massa andra prylar. De priserna jag fick i butik var under de priser någon av on-line-butikerna kunde prestera. Summa summarum: kunderna har makten att styra valet av utbud, men tyvärr så förstör de själva (och kanske jag ibland) hela marknaden. Tråkig utveckling! Och det känns lite tråkigt att diskutera ägareförhållanden i dessa bolag. Fokusera på kunderna istället!
 9. Första bilden visar en manuell uttoning (funkar bra att tona med musen), andra bilden visar hur jag brukar tona ut låtarna genom att bara sätta två punkter och den tredje visar när jag tonat ut manuellt genom att att använda musen och spela in regeldragningen.
 10. Gör en fade manuellt istället (dvs. dra regeln för hand) och spela in den volymautomationen. Jag är själv perfektionist och vill väl ha all linjer raka och fina, men så funkar ju inte musik; jag tycker inte att man ska förlita sig för mycket på det visuella utan lyssna istället. Ett tips när man mixar är att inte titta för mycket på skärmen: det man ser är inte alltid det man hör.
 11. Fantastiskt bra låt och produktion! Och bra att köra svensk basrigg.
 12. Sleap

  RME totalmix

  I mitt Logic Pro 9 kan man gå in i "Preferences/Audio/Input-Output Assignements". Kolla om du kan routa om in-/utgångarna där.
 13. Med en sådan dator borde det inte bli någon latency. Skumt. Är alla drivisar rätt? I och för sig blir det ju alltid latency i förstärkaren när man kopplat optiskt. Går den att ställa ner? Vissa förstärkare har ju den möjligheten.
 14. Nu finns det ju många olika Logic. Själv kör jag Logic Pro 9 parallellt med Pro Tools 12. Innan dessa DAW:s körde jag Cubase (Vst 5.0-Cubase 4 och demo på åttan). Logic har sina fördelar, Cubase och Pro Tools likaså. Jag tyckte att Logic låg före PT och Cubase när man jobbade i midiediteringsfönstren förr, men senare versioner har kommit helt ikapp Logic, och ljudmässigt skiljer det ingenting. Logic har dock några reverb som överklassar PT:s och Cubase, tycker jag. Samt en väldigt lättarbetad sampler inbyggd. Och fördelen att börja projekt i Garageband (Mac) som går att jobba vidare i Logic.
 15. Hej Vic, vet faktiskt inte hur man gör, men jag skulle som sagt kontakta STIM och fråga. Man kan ta över förlagets rättigheter (33 %), men det verkar bara gälla produktionsmusik (lånar länk från annan tråd - tack JayWay) och måste då skriva det när man "stimmar" låten. När det gäller originalmusik så gäller kanske andra regler. Men som jag förstår så äger man alltid en viss procent av de mekaniska rättigheterna (dvs. när man får ersättning för skivor eller nedladdning), beroende hur stor del du har i verket. https://www.stim.se/sv/musik-i-radio-tv-film-och-reklam/produktionsmusik När det gäller ljudinspelningen så är det nog så att studion (eller skivbolaget som bekostat den) äger rätten till den. Jag pratade med en professionell producentkompis till mig som berättade det. Man kan ju i och för sig förhandla så att man köper rättigheterna till den också. Hur man skriver det vet jag inte. https://www.studio.se/forums/topic/115842-vem-äger-originalfilerna-stems-vid-studioinspelning/ mvh, Peter
×
×
 • Create New...