Jump to content
Annons

Smart Cat

Medlem
  • Antal inlägg

    89
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Smart Cat

  1. Snabbt svar Välkommen!
  2. Skönt motto. Välkommen!
  3. Hehe! Annars har man ju klassiker som att kalla Telia för Felia och det ökända försäkringsbolaget: Trygg Bansaiii
  4. När jag körde taxi en gång i tiden så fick jag en inte alltför bright tjej. Tjej: - Mina kompisar har lite svårt för mig för jag är så sporadisk. Jag: - Jaha?!? Sporadisk? Vad menar du? Tjej: - Ja, du vet när man säger vad som faller en in eller man plötsligt gör saker... Jag: - Jaha! Du menar SPONTAN? Tjej: - Ehh! Ja, just det... Det här var uppe i Piteå och ofta så fick man frågan om man var från Stockholm så fort de märkte att man inte pratade Pitemål och den här tjejen var inte senare än andra att fråga: -Är du från Stockholm? -Ja sa jag. -Fan, alltså, ni har så jävla häftigt språk därnere. -Nja, Vi har ju samma språk som ni har. -Men ni har så roliga ord... Hon hade en måttligt nykter kompis i baksätet också som hela tiden frågade om jag var singel... Suck, att man inte var det då.
  5. Tyvärr så har jag inga band (som e tomma alltså) så jag spelar in sången på mp3-spelaren och skickar den via nätet. Går de bra ? 😛 Nybbe! Jag har PM´at dig.
  6. Lova att säga vad det blev 😛 Så vi vet ALDRIG I LIVET!!!!
  7. Hörde också Phil Spector låten på radio o det svänger gött. Annars brukar det vara så att jag glömmer bort fenomenet julskiva ända tills det är för sent att köpa några så här lyssnas inte på så mycket... tyvärr för jag hörde Lars Vegas på radio för några timmar sen o den är kul. Jo, fortfarande. De enda julskivor som jag har är Beatles och där kan jag verkligen rekommendera 64 år julskiva. Nästan inte en enda jullåt men VÄLDIGT mycket snack.
  8. Kör in sången på ett band o posta den så ska vi nog få ner något på papper... Och ackordförslag som sagt. Sen kan vi spela in den i både Am, Dm & Hm så får vi se vilket ni bölar mest till...
  9. Ok! Annars kan du skicka över den till mig så skriver jag ut det samt kan komma med ackordförslag.
  10. Smart Cat

    kurs

    Hej Mr Moosee! Jag tror att Musikhögskolan har en utbildnings som heter Arrangering & komposition. Jag gick den fast i Piteå så jag vet inte vad som skiljer eller hur lika de är MEN den i Piteå var på 2 år, heltid och du bör ha ganska bra koll på musikteori + en massa andra ämne innan du kommer in. Hos oss var det dels arrangeringsuppgifter (skriv om detta pianostycke för full orkester), dels kompositionsuppgifter och så var det även en lite intervju. De tar inte in så många, vi var 4 stycken i min klass.
  11. Smart Cat

    Oväsen?

    Hehe! Sökte faktiskt på oväsen utan att få ett enda napp. Det var ju ett tag sedan plupparna dök upp men jag har inte varit så aktiv här inne så jag har nog missat den stora oväsen-tråden. Det verkade ju ha blivit fart på forumet när det hela startade men nu så vet jag... TACK!
  12. Ett tråkigt tips är att planka själv, det lär man sig jättemycket på. Det kan ta otroligt mycket tid i början men man lär sig mycket på det och efterhand så går det både fortare och man får ett otroligt mycket bättre gehör.
  13. Smart Cat

    Oväsen?

    Jag förstår inte vart det kommer ifrån men en vacker dag stod det "Oväsen (0%)" följt av 5 oranga pluppar. Var kommer detta ifrån? Jag har inte gjort något oväsen... o kollar man in min profil så står det varningsnivå följt av 5 nya oranga pluppar. Vad betyder detta??? undrar Mr KluZ
  14. Varför vill du ha ner den i noter? Jobbiga frågor kanske men det hjälper mig att hjälpa mig eftersom jag då vet vad du vill göra så... varför noter?
  15. Du har alltså en melodi. Vad är felet med den?
  16. Prova att läsa texten rytmiskt. Ibland när jag inte har haft något instrument med mig så har jag roat mig med att skriva texter och en del av dem har det faktiskt blivit musik av... Det jag har har märkt är att det kanske inte alltid går att behålla texten i sitt ursprung utan att man kanske får lägga till ett eller ta bort ord för att det ska bli bra flyt i det hela. 2-takt eller 4-takt? Tja.... nästan 1000% av västerlänsk musik går ju i 4/4-takt så är det så mycket att fundera på... eller kanske just därför. Någon skrev att man har ackordet 4 gånger i takten men det stämmer ju inte eftersom man kan ju byta ackord två gånger/takt o då blir det ju något annat. Val av tonart löser du på följande sätt: Spela ett ackord på ett instrument och försök hitta en melodi som passar till det. Vill du att den ska gå i Am så spelar du ett Am ackord och försöker hitta på något till det. ELLER: Sjung texten utan instrument och när du har hittat en melodi som du tycker om så kan du plocka fram ditt instrument och ta ut melodin. När du har melodin så brukar ackorden lösa sig automatiskt. Lycka till.
  17. Det var väl det jag misstänkte. Tack för hjälpen
  18. Hittade en uppgift i ett anteckningsblock där det står att de olika delarna på MONOkablar (tele) kallas för Tip och RING men ska det inte vara Tip och SLEEVE istället?
  19. Smart Cat

    The Sparks

    Jaaaaa...... Lite svårt att beskriva. Jag tror att man har hört dem eller också har man inte hört dem (till skillnad från all annan musik).
  20. Det beror lite på dig också. En bra bassist kan ersätta en plugg men det är ju frågan om vem som spelar. Ska du spela bas på dina inspelningen så vet du ju själv kvaliten på ditt eget basspel, det kan ju ingen annan svara på. Har du tillräckligt med kunskap/teknik för att kunna spela. Fråga två. Målet med dina inspelningar. Ska de enbart fungera som demos eller en snabb skiss eller ska det låta fullständig produktion redan från början?
  21. Har varit och spanat på lite olika klaviatur de senaste dagarna och CME överlag känns väldigt sköna att spela på. De har diskuterats här inne förut och en del har gnällt på att färgen faller av men inte så mycket annat. Jag tycker också att de är fördjävligt snygga (särskilt den röda varianten) men som sagt, de kräver uttrymme. Skulle vilja passa på att klämma in en fråga här. Ni som har keyboards med controllers, använder ni dem till mycket och så fall, till vad?
  22. Grejen är ju den att jag inte har gått igenom hela min skivsamling och fört statestik på vilka skivor som kom när etc utan bara genom årens lopp märkt att "Jaså! Kom den skivan OCKSÅ 1997". Tänkte om det ar någon mer som har någon liknande upplevelse.
  23. Smart Cat

    Bästa musikåret?

    I Hammagrellas tråd om De 10 bästa skivorna genom tiderna så kommenterar han att det kom många bra skivor 1974 och jag håller med om det men ett annat år som jag gillar mycket är 1997, då kom nämligen: Komeda: What makes it go? Eggstone: Vive la Différence the Mopeds första EP Blur: Blur Radiohead: OK Computer Merrymakers kom året efter (men är inspelad 1997) Det här är kanske inte respektive artist bästa skivor men i och med att de kom samma år så... Vilka är era favoritår och vad kom då?
  24. Kraftwerk har väl knappast några symbaler eller hi-hat alls på en del av sina tidigare produktioner ex. Man Machine. Ideén kan ha kommit därifrån.
×
×
  • Skapa ny...