Jump to content
Annons

zockey

Medlem
  • Antal inlägg

    45
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej Det känns som att jag kommer få svårt att förklara vad jag är ute efter, men jag ska göra mitt bästa 🙂 Mitt problem är att jag allt för ofta tycker det är svårt att spela till clicktrack. Det låter ok, men det blir för uppstyltat och man förlorar helt den naturliga känslan. Alternativet är såklart att stänga av clicken helt men då hamnar ju alla toner helt utan att vara kopplade till takterna i projektet vilket gör att det blir otroligt omständligt om jag vill rätta till lite toner, för att inte tala om ifall jag sedan vill lägga på fler instrument. Då har ju helt förlorat ordningen. Vad jag undrar är om det finns någon funktion som gör det möjligt att man först spelar helt utan något specifikt tempo eller click och att logic sedan känner av vilket tempo man spelade i och samtidigt gör dom nödvändiga tempoändringar som hela tiden behövs för att takterna i logic ska stämma överens med det man spelade? Alltså så att musiken låter precis som när man spelade den men att tonerna har lagt sig dit dom ska? En slags omvänd kvantisering skulle man kanske kunna kalla det? Hoppas ni förstår vad jag är ute efter. Känner att jag inte kommer någon vart så som det är nu.
  2. Jag har en fråga angående sångrösten. Det är som så att när jag sjunger så upplever jag det som att jag har två olika typer av sångröster. En som går väldigt högt upp men som inte kan gå så långt ner och en annan som kan gå längre ner och men som inte klarar så ljusa toner. Det är den sistnämnda som oftast känns naturligast att sjunga med och det är också den jag använder när jag pratar. Men ibland behöver jag kunna gå upp ovanför vad den rösten klarar och då vill jag kunna gå över till den andra ljusare rösten. Detta är dock väldigt svårt eftersom det känns som två väldigt olika sätt att använda rösten och därför blir det väldigt svårt att byta mellan dessa i en och samma mening och utandning. Brukar det vara så här och hur tränar man sig på att ett smidigt sätt kunna gå över fram och tillbaka till de olika rösterna?
  3. Jag gillar inte kombinationen musik och politik då jag ser musik som något som ska få en att komma ifrån verkligheten och politik är tyvärr oftast en väldigt tråkig del av verkligheten.
  4. Jag blev lite nyfiken, får man fråga hur du fick de 30 tusen?
  5. För er som brukar göra musik för orkester, hur brukar ni gå tillväga när ni arrangerar? Sitter ni vid pianot och gör alla stämmor och sedan applicerar ni ut det hos de olika instrumenten eller jobbar ni med mindre delar åt gången? Blir lite nyfiken på hur man brukar gå tillväga.
  6. Jättebra inlägg Signia! Tack så mycket! Ska fortsätta studera detta.
  7. Sedan jag för ett par år sedan blev mer intresserad av musik för symfoniorkestrar så har jag funderat på hur det går till när man skriver musik när det är mycket som händer och mycket som spelar på samma gång osv. Jag kommer inte från den världen så jag har lite svårt att förstå hur man kan med så många detaljer kan skapa en helhet som ändå låter så sammanhängande och bra. Jag undrar hur ni som håller på med sånt här brukar dela upp arbetet. Brukar ni exempelvis dela upp det efter de olika instrument grupperna och först skriva överskådligt för bläckblås och sedan överskådligt för bläckblås och så vidare eller hur delar man upp det från början? Skulle vara intressant att få höra!
  8. Tackar för tipset! Det här Reparera skiva och Reparera skivbehörigheter, vad innebär det? Jag har aldrig gjort det faktiskt.
  9. Jag skulle exportera ner ett projekt idag och råkade av misstag "All tracks as audio files" och då skapade datorn en fil för varje track och jag hade ca 40 tracks. Detta gjorde att det blev en massa filer som var riktigt stora varenda en. Grejen var den att redan direkt så sjönk utrymmet i datorn med ca 6-7 Gb sedan fortsatte det under tiden som projektet sparades ner. När jag sedan tog bort alla filerna så kom utrymmet tillbaka men de där första 6-7 Gigabyten som försvann direkt de verkar inte ha kommit tillbaka trotts tömning av papperkorgen. Vad kan detta bero på? Hur kan så mycket utrymme bara tas upp? Vet någon det?
  10. Jag är ute efter en extern hårdisk till min MacBook Pro där jag ska ha alla samples som Garageband instrument, Logics instrument och andra bibliotek som jag har planer på att skaffa mig i framtiden. Jag har letat runt hela internet några gånger för att hitta tips på vad man ska skaffa sig men tycker det är en stor och djup djungel utan något direkt svar. Tycker alla säger olika överallt och ingen ger några direkta tips. Frågade även på kontrollrummets forum men vet inte om jag blev så mycket klokare där. Är inte särskilt insatt i alla tekniska begrepp. Hur som helst, är det någon som har något bra specifikt tips? Jag skulle gärna inte vilja lägga ner allt för mycket pengar. Skulle man klara sig på någon under 1000 kronor?
  11. Hej Jo gott folk, så här ligger det till. Jag går en kurs där det stora slutprojektet är att man ska ta en existerande låt och sedan ska man spela in en imitering av den där man ska göra den så lik orginalet man kan. Jag valde dum som jag är Beatles Taxman. Den är svårare än vad man först kan tro. Nu är jag klar med det mesta förutom gitarrsolot som är en riktig utmaning och det ska jag spela in i morgon. Men det fattas också sång. Man får ta hjälp av andra till just sång och eftersom jag inte är någon vidare sångare så hade jag hoppats att det kanske finns någon här som har lust att göra ett försök? Du behöver absolut inte ha en röst som låter som George Harrison och då behöver inte försöka härma honom heller. Men tanken är att melodin ska följa orginalmelodin så mycket som möjligt. Kan du eller någon annan dessutom sjunga körstämmorna också så vore det ännu bättre. Deadlinen är på måndag så jag börjar bli lite stressad =/ mvh För backingtrack: http://www.2shared.com/audio/qXd8a57p/Taxman.html
  12. Stort tack för tipsen båda två! Ska försöka att lära mig det här först, annat får man väl skaffa sig något annat när det gäller notdelen.
  13. Jag har börjat försöka skriva orkestermusik i logic som jag skaffade mig nyss men jag har lite svårt att förstå hur man på smidigaste sätt jobbar i score mode. Så jag undrar hur ni brukar göra när ni skriver noter från början? När jag tar en ton från Partbox, t ex en åttondelsnot och drar in den i takten så blir det sällan den not man väljer utan oftast blir det fjärdedelsnoter. Och samma sak när jag använder step input keyboard. Det blir ju inte som det man säger. Jag förstår inte varför. Jag vill kunna arbeta som i vilket notprogram som helst. Blir lite förvirrad.
  14. Jag slår på stort i dag och kommer här med inte bara en utan hela TRE frågor jag har om Garageband! 1. Första grejen är en sak som uppstått efter att jag laddade ner ett provexemplar av notprogrammet Finale. Sedan tog jag bort programmet för det var inte riktigt vad jag var ute efter. I alla fall har detta på något sätt påverkat garageband genom att varje gång jag startar Garageband får jag följande felmedelande: "An error has occured with an Installed audio unit-plug in. Garageband unexpectedly quit while tryin to use the audio unit Instrument For Finale 2009 by Garritan. This plug-in may require an update. " Jag har försökt söka upp filer men hittar inte något. När man klickar bort rutan går programmet som vanligt så det är inget som förstör, det är bara irriterande. 2. Min midi-keyboard har bara 3 oktaver och jag vill kunna transponera så att jag kan spela högre toner. Jag vet ju att man i efterhand bara kan flytta upp tonerna. Men finns det något sätt att få upp det redan när man spelar? 3. När man jobbar i Cubase på Windows så hamnar varje ljudinspelning man gör som separata wav-filer i en mapp på datorn. Hur fungerar detta i Garageband? Och om jag spelar in ljud som jag inte är nöjd med och tar bort detta i programmet finns det ändå kvar på datorn och tar plats?
×
×
  • Skapa ny...