Jump to content
Annons

Esset

Medlem
  • Antal inlägg

    167
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Esset

  • Födelsedag 1982-12-17

Om mig

Socialt

  • Skype
    stefan@s-man.nu
  1. Handbyggena tillverkas i USA med en ledtid på 36månader eller något liknande. Allt under 5000kr tillverkas i Indonesien, tidigare Kina. Allt över 5000kr tillverkas i Korea och justeras sedan av Schecters folk i Burbank, CA.
  2. som IDF säger så finns det två versioner av bordet ta reda på vilken det är du kanske ska köpa, läätast att avgöra detta är att kolla djupet (från golvet och upp), den senare är högre och lättare att jobba men samt mer ventialation vilket förhindrar det IDF pratar om. Jag har ett sådant bord själv och gjorde ett riktigt kap när jag köpte det. När bordet kom så var det, det billigaste bordet (nypris 75000-80000kr 1994) som kunde mest saker vilket gjorde att Alesis var tvungen att kapa rätt många hörn när det gäller komponentval. Grundschemat är rätt bra enligt mig och smidigt byggt (den djupare versionen) och lätt överskådligt. Om du har lite kunskap inom elektronik så föreslår jag dig att pruta ner det till ett vettigt pris och sedan byta ut kondingar och IC-kretsar till bättre kvalite (vilket man borde göra i vilket fall som helst eftersom de flesta borde nbörjar passerad 15års gränsen nu). Vi bytte kondingar i vårat och EQ-n blev sjukt skön att jobba med, nästa steg är IC-kretsarna. Preamparna är väl inte mycket att hurra över, samma sak gäller här som med resten av bordet, bra ritning, dåliga komponenter. Service-manual är förövrigt omöjligt att få tag på och Luthman vill ha över 2000kr för att skaffa fram en. Får du en bra deal slå till, annars leta vidare tycker jag, och jag äger och jobbar med ett sådant bord dagligen.
  3. Där var det någon som sa ett sanningens ord. (jobbar hos en distributör)
  4. 1kit kvar till 10, sista anmälningsdag måndag (imorgon) 23.59.
  5. *skamlig bump* 4st kit kvar till 10! Några fler som vill vara med?
  6. Stämplar denna tråd med ett mail som har gått ut till alla som visat intresse ang en andra omgång: ________________________________________ Hej! Ni som får detta mail/PM har visat intresse att vara med om en andra omgång av att bygga en egen kompressor klonad efter Urei’s klassiska 1176. Med mina två nu fullt fungerande och som enligt mig själv låter helt fantastiskt bra så tänkte jag att vi skulle köra en andra omgång om intresset finns kvar. Ett kit kostar 2500kr och innehåller följande: *1st racklåda *1st VU-mätare (SifamAL-29) *1st nättrafo *1st Ut-trafo (Lundahl 5402) *1st Kretskorts-sats *Samtliga komponenter för att befolka kretskortet *Samtliga potentiometrar *Kopplingstråd för att kunna få ihop allting. *Rattar för att så mycket som möjligt efterlikna originalet *1st minimalistisk byggbok, med byggnadsinstruktioner och länkar till forum ang felsökning *2st extra FET transistorer, behöver man ibland byta ut (vid första uppstart) för att den ska komprimera rätt och att mätaren ska fungera som den ska. Även originalet hade detta ”problem”, iaf om man ska tro manualen. Motstånd= 0,6W metallfilmsmotstånd 1% precision Elektrolytkondingar i signalväg = Rubycon YXF series Audio grade Polykondingar = WIMA MKS Elektrolytkondingar i PSU=noname Lite valmöjligheter erbjuds! *Aluminiumfront eller svartfront på racklådan. (Vintage eller re-issue) *Input trafo som tillval Lundahl 1540 (tillkommer kostnad med 450kr) *2kit i en låda, (dra av 450kr för en låda och en nättrafo) *Annan roterande switch, möjliggör implementerandet av ”SLAM”-funktionen (tillkommer kostnad med 30kr) OBS!!! Detta blir dock lite extra pillande för er, har ej gjort detta själv. Frakt från mig till er tillkommer med Postens färdiga kartonger á 150kr. En sådan låda rymmer två kit om du vill dela frakt med en kompis, eller helt enkelt ha möjlighet att komprimera i stereo. Upphämtning hos mig i Älvsjö, Stockholm är även en möjlighet. Hör av er till stefan@s-man.nu för vidare anmälning, övriga frågor besvaras även där. Vid 10st kit blir det ett gruppköp som betalas i förskott. När samtliga har betalat så beställer jag samtliga delar och beroende på om allt finns i lager hos leverantörerna så borde ni ha era kit inom en månad efter den sista betalningen är gjord (så fort något nytt händer skickas det mail, dvs om något är restnoterat, när något anländer, när packningen börjar, när era paket skeppas ut, då med kolli-nummer). Med vänlig hälsning Stefan
  7. Esset

    Analogt till AES/EBU

    Precis egentligen som titeln lyder. Söker en A/D att ha från mixerbordet in i ljudkortet för att kunna få in våra mixar i studion. Alla analoga ingångar är upptagna men har några digitala att använda. Just nu använder vi omvandlarna i vår Fostex D5 dat men det känns lite för krånglit och tar för mycket plats i racket. Har kollat på M-Audios Flying Cow som känns som att den fyller funktionen men hur bra är den? Några andra tips? Har kollat lite på Apogee, Lucid och Benchmark men det känns som att de krånglar till det med för höga samplingsfrekvenser (ljudkortet tar bara 48kHz), preamps, adat-format, hörlursutgångar m.m. Söker alltså en ren A/D till AES/EBU utan krimskrams, bara själva omvandlaren. Några tips?
  8. Sounden: Fick ditt mail men det gick inte att svara på. Självklart ska vi jämföra om de låter olika eftersom vi valde delar i olika prisklasser. Langa ett PM med tidsförslag, förslagsvis en veckodag om ca 1½ vecka då jag är tillbaka i Sthlm igen.
  9. Utan locket på I racket tillsammans med min SSL-kompressor EDIT: Kände mig lite tvungen att visa bilder på min också.
  10. I väntan på ett eget A/B-test så finns detta att läsa lite: DIY 1176 vs Rev c Blackface
  11. Skepsis har jag inget emot och jag tycker det är fullt befogat att vara lite skeptisk mot att saker som kostar 2500kr i material skulle bli lika bra som saker man köper för runda tal 20000kr i färdig produkt. Det jag tjurat tillbaka på (så som många andra) är ditt ibland odräglia sätt att framföra din skepsis, men jag tycker att vi lägger allt sånt bakom oss nu, jag är inte långsynt och alla förtjänar en andra chans. Vi hoppas på att få till ett A/B test inom snar framtid, har faktiskt fått ett erbjudande om att ta med mig min burk när den är klar och köra det mot en riktig 1176a och en distressor i en större studio. De nya delarna till den sista icke-fungerande kanalen borde ligga hemma och vänta på mig nu nämligen. Problemet med 1176orna är ju dock att de olika revisionerna av originalet, skiller sig ju en del (vad jag har förstått) i ljud, så tyvärr så verkar det ju inte finnas något distinkt 1176-ljud, men men Har du vägarna förbi Sthlm, kontakta mig innan så får vi se om studion och jag är ledig, ta med dig din distressor (fått för mig att du har en sådan) och så får du kolla/lyssna själv. Som jag sagt tidigare, oavsett om den verkligen låter 1176a så gillar jag denna kompressor starkt. Plus att det varit ett riktigt lärorikt projekt för mig när det gäller elektronik och felsökning däribland, komponentkunskap, schemaläsning.
  12. Du är välkommen! Väldigt intressant frågeställning. Det skulle ju bli billigare, just större upplaga, price-breaksen blir ju kraftigare ju högre upp du kommer. Nu får man ju tänka att 2500kr är rena materialkostnader, sen tillkommer det ju faktiskt det fysiska arbetet som man får räkna in. Ny har väl kineserna kanske inte den bästa timlönen i världen. Men sen ska fabriken ha sin vinst och agenturen ha sin vinst och distributören sin vinst och affären sin del. Så med den kedjan så kan vi ju räkna lite i runda tal. Material 2500kr Arbete 1500kr (mer/mindre??) Säg 4500kr ut från fabrik till agentur. sen från agentur till distributör: 6000kr distributör till affär: 8500kr affär till dig: 12000kr Så har vi räknat med 30% marginaler mellan distirubör och affär och affär till dig. Så det känns kanske inte helt otänkbart. Givetvis kan man bygga en kompressor för betydligt mycket mer än 2500kr/kit. Dessa är med god kvalite på komponenterna, strax över medel. En viss kondensator kan kosta allt från 5kr till 75kr utan problem.
  13. Ang ett struligt projekt? Vi var ca 7personer som gick ihop om detta gruppköp. 5 av dessa (borträknat mig själv) hade fått sina delar inom 2månader efter betalning (4veckors ledtid på Sifam produkterna från Canford), Den siste stackaren fick sina grejer i augusti förra året, pga missar med tillgänglighet för att hämta upp, dvs han var bortrest när jag var hemma och tvärt om. Jag har fått en av mina två att fungera, väntar på reservdelar till den andra, har pratat med de andra 6 som var med och 1 har byggt klart och är nöjd, 1 har kommit halvvägs och resterande har inte börjat för de har andra projekt som de har prioriterat. Struligt det borde väl de inblandade få avgöra och inte någon utomstående som börjat vara aktiv i tråden ca 1år efter den skapades? Ang kostnadsbild: 2500kr betalade varje person för sitt kit, då ingick alla komponenter + racklåda. Jag har betalat ca 6000kr för mina två. Ang ljudklippen: Strulade när jag drog ut allt ur ProTools så det är 1176ans ljudklipp som även är döpt till SSL. Efter sena nätter ska man inte göra finpill. 😄 Ang utsago att den ska låta exakt som en 1176 från 70-talet: Vad jag kan minnas så har jag inte påstått att de låter exakt (har möjligvis citerat folk som sagt det). Men vi bygger en klon, och meningen med en klon är ju att det ska låta så nära originalet man kan komma. Jag har inte designat kretskorten utan bara köpt delar till kitten, utifrån komponentlistor tillhandahållna a de som kopierat schemat med en egen design. Personligen skiter jag i om de låter exakt eller inte nu i efterhand. Låter 1000ggr bättre (i min mening) än de övriga kompressorerna jag har i racket som kostar likvärdigt att köpa dem i färdigt utförande i affär. Ang besök: Finns i Sthlm, tycker själv att det skulle vara roligt som f*n om någon som har en riktig 1176a ville komma förbi eller alt. bli inbjuden till någon som har för att få AB-testa. Ring så spelar vi, har inte skruvat fast den i racket så det är bara att rycka och åka.
  14. Well well, the moment we've all been waiting for: Soundclips!! En trumloop på 20sek med input och output rakt upp (unity gain inställning) lägsta ration och snabbaste attack och release inställda. Vänster - Ingen kompressor | Höger - 1176-klon Jag peronligen gillar soundet på bägge betydligt mer än de andra kompressorerna vi har i racket (dbx266, Alesis 3630, ACP8) och med tanke på att jag lagt ner mindre pengar på de byggda/st än på de köpta kompressorerna så GREAT!!! Om någon har en riktigt 1176a så ta gärna den oprocesserade kanalen och tryck igenom din burk så kan vi verkligen jämföra. Nu ska jag bara få min andra att fungera, tillbaka till schemat och mulitmetern! 🙂 EDIT: måste lära mig länka rätt från början EDIT2: tog bort SSL länken då jag klantat till bouncningen från ProTools och det var samma ljudklipp fast med olika namn
  15. hör av dig när du är klar så får vi ta och jämföra våra 🙁
×
×
  • Skapa ny...