Jump to content
Annons

Musiker81

Medlem
  • Antal inlägg

    132
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Musiker81

  1. Hej Det är nåt konstigt med mitt nya digitalpiano. När det var helt nytt kunde jag spela i timmar med det och det lät som det borde göra. Men när jag spelat på det en viss tid typ någon dag och varje dag i flera timmar då helt plötsligt när jag spelade med det lät det som det inte borde göra alltså mycket svagare fast jag spelade lika hårt på tangenterna. Och till slut vart tiden mindre och mindre som det lät som det borde låta. Och nu när jag spelar på det så låter det bara som det borde låta i 3 minuter och sen låter det mycket svagare alltså för svagt efter det. Och sen när jag låter det vara avstängt under natten och spelar igen på det på morgonen så blir det likadant igen det låter som det borde låta i bara 3 minuter men inte sen. Pianot är ett Casio privia px-160 och är bara kring 3 veckor gammalt. Kan det vara så att det är trasigt på nåt sätt för det verkar ju så och då borde jag ju få ett nytt på garantin
  2. Då tror jag att jag väljer 44.1 KHz eftersom att jag inte vill att mina projekt ska ta upp så mycket plats
  3. Hej Jag undrar hur många Khz man ska spela in i. Räcker det med 44.1 KHz eller ska man spela in i 88.2 Khz
  4. Om inte ljudkortet har nåt med midi att göra vad har då med midi att göra.
  5. Hej Jag undrar om mitt interna RME AIOljudkort har nånting med midi att göra. Speciellt undrar jag det när jag i framtiden inte ska koppla midi ut från mitt digitalpiano till ljudkortets midi in eftersom att jag ska byta digitalpiano till ett som inte har midi ut utan det har Usb ut och då kopplar man ju det inte till ljudkortets midi in utan till en Usbport i datorn.
  6. Ska jag vara ärlig så vid noggrannare tester så hackar det i projektet när jag spelar upp midi men det är bara ibland alltså rätt så sällan. Gör det någonting.
  7. Jag tror det kan vara att mitt digitalpiano är tungspelat för mig. Jag ska byta in det mot ett nytt lättspelat
  8. När jag spelar upp midi i programmet så hackar inte projektet. Utan det som är lite konstigt är att när jag har spelat in ett midispår så brukar det fattas nån ton från ett eller flera ackord. Oftast bara en ton per ackord och ibland är det inte bara ett ackord det fattas nån eller en ton ifrån när jag spelar in ett midispår ibland är det flera ackord i ett enda midispår. När det fattas en ton i ett ackord brukar jag bara kopiera den övre tonen och sen klistrar jag in den där den saknade var. Jag har bara en plugg en pianoplugg The grand 3 och jag inga effekter heller det enda jag har är pianopluggen The grand 3. Jag har en pcstudio med windows 7 och 8 Gb i minne och en core i5 3.5 Ghz processor och ljudkortet jag har är ett RME AIO Pciexpress. Det jag undrar över är om det är normalt det här jag har beskrivit här eller kan det vara att hårddisken är för slö och borde bytas ut. Hårddisken är en 1 Tb Sata 300 32 Mb i bufferstorlek och 5900 rpm
  9. Hej Jag undrar om en slö och lågvarvig hårddisk kan påverka midiinspelningar
  10. Skrev fel menar om man bara behöver koppla från digitalpianots usb ut till datorlådans usbport
  11. Hej Jag funderar på att köpa ett digitalpiano som inte har midi ut utan bara usb ut. Det jag undrar över är om man bara behöver koppla från digitalpianots usb ut till datorlådans midiport. Man ska väl inte behöva koppla från digitalpianots usb ut till ljudkortets usb in om det ens finns nåt sånt på nåt ljudkort. Mitt ljudkort har då bara midi in och midi ut.
  12. Du ska ha Cubase Pro eftersom Cubase 7 är den dyrare varianten av det tidigare Cubase. Om du hade haft Cubase SE då skulle du behöva välja Cubase artist. Jag tror att den tidigare billiga varianten av Cubase hette Cubase SE
  13. Hej Jag har ett konstigt problem med min Cubasestudio. Det är nämligen så här att när jag redigerar midi i musikprogrammet och det låter bra i programmet så låter det oftast inte bra redigerat när jag skriver ut låten till hårddisken. När det låter bra i musikprogrammet ska det då även låta bra när jag skriver ut till hårddisken också eller, eller ska det inte det. Jag brukar få hålla på att skriva ut och lyssna och redigera och skriva ut och lyssna och redigera och så vidare och vidare tills det låter bra när jag lyssnar från hårddisken.
  14. Är det nåt jag behöver vara orolig över att om monitorerna går sönder i framtiden och jag köper en efterträdare till dom och det skulle vara så att det jag redan ha redigerat låter dåligt redigerat med efterträdaren. Jag tänkte jag behöver väl inte vara så orolig över det att jag överväger att använda hörlurar istället när jag redigerar fast jag egentligen vill lyssna i luften och använda monitorer.
  15. Vi säger så här att jag har redigerat massor med låtar med ett par Yamaha hs5 monitorer och så helt plötsligt går dom sönder och när jag ska köpa nya så finns det inte att få tag i just den modellen som jag hade utan det finns en efterträdare till Yamaha hs5. Då undrar jag så här när jag ska lyssna på mina redan redigerade låtar med efterträdaren till Yamaha hs5 som jag gjorde med den gamla modellen Yamaha hs5 kommer det då att låta dåligt redigerat eller kommer det att låta lika bra redigerat som det lät med dom gamla monitorerna Yamaha hs5.
  16. Om man har studiohörlurar istället och så har man redigerat länge med dom och så går dom sönder och så köper man efterträderen till dom man hade då blir väl inte ljudbilden förändrad eftersom att jag har fått för mig att studiohörlurar är okänsliga för sånt.
  17. Om man har redigerat ett långt tag med samma studiomonitorer och så helt plötsligt går dom sönder dom man har haft länge och sen när man ska köpa likadana så har den modellen man har haft riktigt länge utgått och det har kommit en ny modell en efterträdare. Och så köper man efterträdaren och lyssnar med den på dom låtar man har redigerat med den gamla modellen kommer ljudbilden då att vara samma som med den gamla modellen eller kommer ljudbilden vara förändrad så att det låter dåligt det jag redan har redigerat
  18. Hej Jag undrar om studiomonitorerna Yamaha hs5 är bra. Jag har en liten men bra hemmastudio.
  19. Hej Jag undrar om man kan spela in även audio utöver midi med ett Casio Privia PX 360 digitalpiano
  20. Kan man göra mer med monitorer än att redigera och mixa med dom. Kan man även använda dom för att lyssna på musik med så att det låter bra.
  21. Vilket av dom här två alternativen är bäst. ett att köra med midi från digitalpianots midiutgång till studioljudkortets midiingång eller två att köra med midi från digitalpianots usbutgång till datorns usbingång
  22. Jag undrar hur man ändrar volymen på olika midispår så att volymen inte ändras till nåt annat än det man har ställt in. Tillexempel om jag vill ha introt med volymen 114 och resten av midit 105. Jag har testat att först ställa volymen på introt till 114 men sen när jag ställer in volymen för 2 andra midispår på vers 1 till 105 så får alla spåren volymen 105 även introt fast introt ska ha volymen 114. Hur gör jag för att volymen ska bestå på introt med värdet 114 och resten av spåren med värdena 105.
  23. Pesek vad skulle du rekommendera mellan dom datahögtalare jag redan har och Genelec för 10 000 kr om jag vill ha bra kvalite
×
×
  • Skapa ny...