Jump to content

databoxen

Medlem
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About databoxen

 • Rank
  Med i gänget
 1. Är VirtualDJ något att ha?
 2. Hej hopp, Jag har använt mig av en gammal version av Virutal DJ (4.3). Denna visade sig crasha efter exakt 6 timmar. (urk!!) Krävde omstart av program, samt förvånad publik. (attans!!) Hur är den senare version 5.0? Är den stabil? Pålitlig? Någon som vill delge sina erfarenheter av detta program?
 3. Se upp med isopropanol till potar!! Som elektronikkonstruktör / tekniker vet jag att många använder detta för att göra rent potar och fixa sprak och brus. Till potar med t.ex kolbana (det vanligaste) så bör man använda något som innehåller olja för att smörja de rörliga delarna, annars kommer poten att slitas ut i förtid. Jag kan rekommendera Caig's produkter Deoxit som visat sig vara helt otroligt bra, har aldrig stött på något bättre. För omkopplare och switchar skulle man kunna använda isopropanol med det finns även en Deoxit variant som är avsedd för just detta. Bara lite tips från en professional elektroniksnubbe!
 4. Tjena alla! Är det normalt att ljudet från EMG81/85 låter lite "rundare" och "mjukare" än t.ex Seymour duncan mickar? (Jag förstår om denna fråga är något svår att svara på med alla olika tolkningar och smaker som finns). Känns som SD mickar i de flesta fall låter "hårdare" eller "vassare" än EMG. Köpte nyligen en Jackson med EMG81/85, jag är ovan vid soundet av dessa mickar, inte så att jag är missnöjd, bara ovan, kanske vänjer sig efter en tid?
 5. Ja, precis så, ett "knyck" uppåt för att komma tillbaka. Sitter idag tre fjädrar, men funderade på fler, men du nämner ju att tre var bäst för dig, så säkert lika för mig. Som JJ nämner, kanske behöver smörja upp de rörliga delarna något. Annars får man väl bara acceptera det och leva med det.
 6. Hej alla! Jag inhandlade nyligen en Jackson (serie DKMG) med Floyd Rose stall. Jag har märkt efter en störtdykning så förändras stämningen något. Den går liksom inte tillbaka hela vägen. Det syns på min stämapparat (använder min GT-8 för detta). Om man "trycker ner" stallet eller drar upp svajarmen något, så går den tillbaka till stämning. Är detta normalt, eller har det att göra med att gitarren är helt ny? Eller är det något jag borde få fixat där jag köpte den? (Musikbörsen). Tack på förhand!
 7. Jag har kollat med METER funktionen, inga effekter lämnar onormalt hög nivå. Anledningen till att dra ner till -20dB input gain var för att oberoende av andra inställningar, kunde höra tecken på ingångsklipp (det där fula digitala klippet). Mickarna är aktiva EMG81/85, dessa har väl iofs betydligt högre utnivå än passiva. T.o.m vid cleant ljud, och mycket måttliga inställningar på gain, kunde detta höras. Dock visar METER funktionen att signalen inte är i taket....
 8. Spånhuvud! Varför svara när man inte har en aning! Distpedal sen boost pedal vad resulterar det i? Och sen det där med loopen ...jag tror jag dör. hihi Var inte spydig. Vad ger du för tips själv, och vad f*n vet du vad jag kan o inte. Jag lever på att konstruera audio-utrustning. Använder man förstärkarens egen distkanal så gör en boostpedal innan förstärkaren ökad dist. Självklart kan man lägga boost'en i loopen, eller volympedalen om man så vill. (hihi )
 9. Tack för alla trevliga svar o tips! Verkligen ett kanonforum! I vilket fall som helst, satt o rattade lite på min Gt8 igår kväll och lyckades faktiskt få fram en del schyssta ljud med båda preamp och dist igång samtidigt. Jag skruvade SYS: Input level till -20dB, det verkar som jag på något sätt lyckas överstyra ingången på Gt8'an, det märks tydligt vid clean't ljud, då man direkt efter anslaget hör ett litet "klipp". Men efter sänkningen till -20 verkar allt låta bättre. Jag använde mig av Higain inställningen i preamp'en, med ett gain ca kl.14, sen kör jag en metal zone i OD/DIST med en lite lägre gaininställning. Då börjar det låta som det ska! Vem vet, jag kanske börjar lära mig?
 10. En boostpedal som används med distat ljud kommer väl i synnehet ge ökad dist och inte någon större nivåhöjning, som trådskaparen är i behov av. Den ökade disten är resultatet av kompressionen som sker naturligt i ett dist-steg. Det som kanske skulle funka är att ha en volympedal i effektloopen som normalt står på 50%. När det är dags för solo trycker man denna i botten och får ökad utsignal.
 11. Jag lyckas fortfarande inte riktigt få till soundet från min gt8. Mitt problem är att när jag använder PREAMP-delen samtidigt som OD/DIST så låter det riktigt illa. Även factory patcharna låter inte ok i mina öron. Ljudet liksom spricker och låter bara krispigt, om det säger Er något. Den enda gång jag lyckats få ett ljud som jag skulle kunna leva med, är när jag bara kör med OD/DIST och stänger av PREAMP helt. Som Micke tipsade om, så verkar det vara någon MASTER inställning någonstans som står åt skogen. Jag testade att ändra i FX CHAIN och lägga OD/DIST'en före PREAMP men det blev inte så värst mycket skillnad. I vilken ordning bör effekterna läggas för att låta bäst, förresten? Jag ska kolla med METER-funktionen, om någon effekt ligger för högt i nivå och ev. överstyrs. Spelning på Fredag och måste få till detta nu!
 12. TACK TACK till alla som bidragit med information i detta heta ämne som övertoner!
 13. Hej på Er alla. Om man lyssnar på t.ex intro-riffet i Ozzy's "shot in the dark" som jag tror Zakk Wylde står för, så hör man det som alla hårdrocksgitarrister gör, nämligen övertoner. Gör man dessa övertoner helt enkelt genom att "ta en lös överton" på en av de nedre strängarna, eller kan man lyckas få till detta på t.ex de översta E och A strängarna? Jag hoppas verkligen att mitt klumpiga sätt att formulera min fråga, går att förstå.
 14. Micke, först av allt vill jag tacka dig för alla dina tips och snabba svar. Mycket tacksam! Jag är skyldig dig något tillbaka, bara o höra av sig om du får problem med elektronik, jag jobbar nämligen som förstärkartekniker I vilket fall som helst så ska jag testa factory-patcharna ikväll. Jag kör med en Jackson DKMG, aktiva EMG81/85. Denna lämnar väl något högre signalnivå än passiva mickar, men jag justerade global ingångsnivå -10dB på Gt8 för att kompensera för detta och minimera risken att överstyra Gt8'ans ingångssteg.
 15. Rätt in i hörlurar med inställningen LINE/PHONES. Spelar dock ingen större roll vilken Output select inställning jag använder.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.