Jump to content
Annons

Asynkron

Medlem
  • Antal inlägg

    104
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om Asynkron

  • Födelsedag 1967-05-04

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm
  1. Jag gillar videon. Och låten tycker jag är riktigt bra. Kastas tillbaka till somrarna i skytteholmsparken och på gärdet med shoutless och nomads!
  2. Hej! De tidiga Kraftwerkplattorna är rätt kul (även som Organisation). Tangerine Dream är ju alltid en klassiker, men dem har du kanske hört redan. Ett eller annant med Klaus Schulze är hörvärt. Steve Reich är en höjdare.
  3. Jo det vore skönt om man vågade släppa taget lite oftare och låta sången leva sitt eget liv.
  4. Synt: denial, silence, anger, blind, violence, combustion, future, remove, wire, reject, star, killing, blood
  5. Inte verkar du så sur inte! Man måste bli berörd av musik och allt som hör därtill! Det finns en länk på startsidan där du kan beställa tidningarna i pdf-format. Därifrån går det nog att beställa pappersvarianten också. Ha det så bra i skolan imorgon, själv börjar jag inte förräns den 10:e!!
  6. Du kan alltid prova att använda Parametric equalizern i mixerns effektrack. Utgå från förinställningen Generic Hi-pass och ratta vidare lite själv. Du kan klicka i rutorna vid Frequency Bands och på så sätt få lite mer detaljstyrning över frekvensbanden. Annars kan du testa Graphic Equalizern på samma ställe. Finns en hel del förinställningar men också fler möjligheter att skruva bort sig! Hoppas du får ut någonting av tipsen! Som sagt, verkligen ingen expert själv men jag tror det viktigaste är att ha en kristallklar idé vad man vill göra och sen lyssna efter det när man arbetar. Lycka till!
  7. Jo men fruktansvärt dyrt! Kostade 38 000:- för några år sedan men nu kanske det är nere på 20 000 - 25 000:- eller nåt! Jösses amalia!! Då får det bli något annat!
  8. Hej! Ska kolla in waves bundle, vekar intressant! Hittills har jag mest använt ett hårdvarureverb som heter Zoom. Funkar riktigt bra. Någon gång har jag använt studioreverbet i AA 2.0. Har inte riktigt fått till det med det heller faktiskt. Nu tänkte jag testa lite med att köra sången genom pod x3 och se om det blir bra. Mvh Asynkron
  9. Hej! Använder samma program. Tyvärr kan jag inte mycket om mixning så jag kan inte hjälpa dej med något praktiskt, håller på att försöka lära mej själv så gott det går. Men tipset om att läsa mixologinumret är nog bra. Det är både omfattande och sammanfattande. Annars är nog ett par bra monitorer som man känner sig hemma med väldigt viktigt. En annan sak: använder du multibandskompressorn som finns i programmet eller har du någon annan plugin-kompressor? Jag har personligen lite svårt att komma tillrätta med multibandskompressorn! Hälsningar Asynkron.
  10. Hej! Prova att dra ner volymen helt på det track du spelar in tex gitarren på. Det funkar för mej. Då får jag orginalljudet utan latency i lurar/högtalare. Mindre bra om du vill använda vst-pluggar under inspelningen då ljudet på dessa försvinner med det neddragna trackets volym. Har ett lexicon omega, mycket spök är det, ibland har det en bra dag, ibland inte. Hoppas det ordnar sig/Asynkron
  11. En pod x3 av mej själv + ledigt till 10 januari.
  12. Hej! Det här är en kanske jättedum undring så jag hoppas du inte tar illa upp. Ibland gör jag ju själv helt obetänksamma saker! Du har väl inte musiken ut i högtalarna när du spelar in via micken? Den kommer ju med i micken då och följer med sången på det andra spåret. Hoppas det fixar sig! Hälsningar Asynkron.
×
×
  • Skapa ny...