Jump to content
Annons

Fabz

Medlem
  • Antal inlägg

    88
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då Fabz senast vann var 31 oktober 2012

Fabz hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

14 Bra

Om mig

  1. Fabz

    Spela in vissling

    Toppenbra råd! Tack till alla inblandade! Tusen tack. Visselslingan är nu inspelad med gott om distans från micken.
  2. Sign me up om det är i centrala gbg. Jag har dock letat efter lokal i 3 år för detta ändamål och det har visat sig minst sagt löjligt svårt. Varenda fastighetsägare får kalla fötter så fort du nämner ordet musikstudio (De tror att du kommer störa grannarna), och då har jag ändå jobbat med fastigheter och känner folk i branschen. Men hittar du något bra och centralt, så absolut är jag på! Jag har också två kollegor som letar efter liknande så kanske har du mer än en kund till din studio här.
  3. Fabz

    Spela in vissling

    Hej! Vi spelar fn in en låt med visslingsrefräng (klassiskt grepp, jag vet, men ändå 😉 ). Under dagen har vi jobbat med vokalerna och under morgondagen kommer vi ta oss ann själva visslingen i refrängen. Min erfarenhet av tidigare inspelningar av vissel är att det lätt blir tunt, eller väldigt oluftigt (instängt sound). Eller så blir det en del resonanstoppar som blir obehagliga i öronen - särskilt om man dubblerar och vill ha flera tagningar lager på lager för att få ett fetare sound. Man kan så klart inte vissla rakt in i mic/puffskydd, så man får ju vissla i 90 graders vinkel antar jag, eller har ni andra idéer på hur man mickar en visslande person bäst? Några funderingar på hur man eq:ar vissling? Funderingar kring kompression? Med vänlig hälsning, Fabian
  4. Apple borde köpa upp dem. Tänk att ha denna funktion direkt tillgänglig med ett kortkommando på tangentbordet i tex Logic, ungefär som en Siri fast för musik!
  5. Kan meddela att jag fortfarande inte fått ordning på detta, dessvärre. Så det blir väl att köpa en Mac Pro istället...
  6. Har prövat detta. Hjälpte tyvärr inte mig...
  7. Kan meddela att ett inköp av ett ATI Radeon HD 5770 1GB, inte ordnade upp biffen, tyvärr. Detta trots att andra haft framgång med det grafikkortet. :-( Någon som har några förslag, innan jag kastar mig på köp av en ny Mac Pro?
  8. Jo, samma här. Verkar vara många som har problemet. Vissa har lyckats få ordning på det genom att köpa ett nytt grafikkort som stödjer openCL. De kort som omnämns i denna artikel lär man tydligen ha större chans med. http://support.apple.com/kb/ht4664 Så det blir nog att springa och köpa ett nytt grafikkort till burken.
  9. Hej! Nyligen inköpt Logic Pro X som jag kör på min Mac Pro studiodator som kör ML. Precis som många andra har jag problem med att spelarhuvudet ("playhead", ni vet strecket som löper vertikalt för att visa var i låten du är) inte visas. Jag har sökt runt på nätet utan att hitta någon lösning som fungerar. Har installerat om Logic ProX samt raderat plist-filer... Väldigt frustrerande! Någon som har samma problem eller har sprungit på en lösning? mvh Fabian
  10. Jag har samma problem. JAg har trixat lite fram och tillbaka i terminalen, men det verkar inte gå att ändra. Möjligen om man går in och ändrar i plistfilerna i LogicX:s paketfiler, men det känns lite risky och man riskerar att bli av med inställnignarna vid en uppdatering ändå...
  11. Musik är en del i den kulturella evolution vi alla är en del av. Vad det innebär i praktiken är att allt nytt egentligen är varianter av vad funnits tidigare. (Googla "everything is a remix" om du inte redan gjort det). Om man har tur och det blir bra, har man så att säga tagit "2 steg bakåt och 3 steg framåt". Sådär har vi hållit på i flera tusen år. Vad det innebär i praktiken är att det idag är mycket svårt att hitta en melodi som i sig är både är bra och originell. Det mesta är helt enkelt gjort redan, eller påminner i alla fall för mycket om något annat för att bli intressant att lyssna på. Därför behövs mer än bara salt och peppar. För mig är det resultatet som räknas. Vägen dit är inte så intressant för någon annan än möjligen oss musiknördar.
  12. Tack för alla svar! Håller helt med, vi kommer anlita en akustiker så att vi inte gör några ireversibla misstag redan nu i planeringsstadiet. Intressant det där med de udda vinklarna, jag hade fått för mig att det är bra med udda vinklar, och då särskilt öppna vinklar ut ifrån där monitorerna ska vara placerade. Därav att skisen serr ut som den gör. Samtliga rum har öppna vinklar ut från tänkt monitorplacering. Visst läckage mellan kontrollrummen kanske man får räkna med, men vi ska så klart minimera risken för det. Sen är det ju så klart inte så att vi har obegränsade resurser för bygget, så ambitionsnivån måste ligga på en rimlig nivå.
  13. Tusen tack för tipset! Vad, mellan tumme och pekfinger kostar en sådan sak? Hade förresten lite funderingar på att göra ett studie-studiobesök i någon studio i Göteborg för att få lära mig lite, och se hur man löst saker och ting. Eftersom jag bor i vasastan, ligger du lite illa till Crille ;-). Nu inser jag att det finns viss konkurrens mellan studios och att man kanske inte vill visa upp allt, men frågan är ju fri! :-)
  14. Godagens kära studiorävar! Vi är ett gäng producenter på semiprofessionell nivå som gått ihop för förverkligea en dröm - att bygga en musikstudio strax utanför Göteborg. Äntligen, efter mycket letande och en del vedermödor börjar nu våra högt flygande studioplaner ta form. Vi kommer hyra en ganska stor lokal, nästan 200 kvadratmeter belägen i en industrifastighet i Sisjön strax utanför Göteborg. Lokalen är ett gammalt skyddsrum som de senaste åren använts som personalgym så som bonus får vi dessutom en bastu i lokelerna ;-). Det finns inga boende i fastigheten, utan bara kontor och butiker, vilket ju är toppen för oss med tanke på ljudläckage. Tanken med studion är att det ska bli en kreativ mötesplats för duktigt folk, samtidigt som vi slipper gnälliga grannar och/eller sambos som är i vägen i våra hem som sakta men säkert under åren har förvandlats till musikstudio. Vi kommer inte nödvändigtvis bara verka inom musik utan kanske även inom tex foto och musikvideo så småningom. Bra också om man kan göra podcastinspelningar i lokalerna. Jag tänkte i denna tråd dela med mig av våra planer i bild och text och min förhoppning är att ni, kära studiorävar kan hjälpa till med praktiska råd runt bygget och planeringen. De första frågorna rör förstås planlösningen. De här kraven finns: Vi ska ha tre kontrollrum och ett liverum samt ett sångbås. De tre kontrollrummen ska ha insyn till liverummet. Vi behöver ett sångbås. Vi behöver ett större ”konferensrum”, för att kunna hålla DJ-lektioner, göra foto/filminspelning. Ett kök och allmän hängyta "lounge" behövs Ett utav kontrollrummen kommer vara uthyrt till extern person, och måste således ha egen ingång (inget genomgångsrum alltså). Av skisserna nedan framgår tyvärr inte basplanlösningen (dvs vad som finns idag i lokalen), men man kan enkelt säga att väggarna där det stora avlånga utrymmet (där liverum, kontrollrum och konferensrum får plats) inte finns idag. Alla andra väggar finns i basplanlösningen, och eftersom det är ett skyddsrum i bruk kan vi inte ändra den basplanlösnignen hur mycket som helst. Våra kunskaper inom akustik är lite begränsade, så alla åsikter gällande bygge och planlösning mottages tacksamt! Planlösningen som skisseras nedan är inte definitiv, men hänsyn har i alla fall tagits att ha så få 90-gradersvinklar som möjligt. Nu är ni väl sugna på lite bilder? :-) Översikt över hela lokalen. De områdena med vitt golv mellan WC-delen och studiodelen hyrs ej. huvudingången är längst upp till vänster. Lounge-delen. Liverummet. Ett av kontrollrummen. Ett annat av kontrollrummen.
×
×
  • Skapa ny...