Jump to content
Annons

eetfuk

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

1 följare

Om eetfuk

  • Födelsedag 1989-01-21

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Skärhamn

Socialt

  • Skype
    perbertelsen89@hotmail.com
  1. Hej Min macbook pro har börjat sega i Logic pro 9. Kan bara ha typ tre audio spår med amlitube 3 och ett spår med superior drummer. Skulle jag lägga till ett spår så kommer de upp "system overload, The audio engine was not able to process all required data in time". För ett år sen så kunde jag ha typ 8 spår med amplitube plus några superior spår utan att den gnällde. Är det en omistallation av datorn som gäller? Har kollat upp inställningarna och hjälper inte att drar ner sample rate osv, eller freeze funktionen. Macbook pro 15" 2010 2.4 Ghz Intel core i5 4 gb ram 72 gb ledigt utrymme av 320 gb Många snackar om en ny hårdisk eventuellt en extern men de har ju funkat bra innan så de känns som att datorn bara har blivit seg. Har dock inte märkt de i övrig användning, men den är inte så krävande för datorn.
  2. Hej, Ska sälja mitt mixerbord och köparen undrar om mixern fungerar till radiosändning. Han ska koppla in cd spelare och diverse komponenter. Så jag/han undra hur man ska koppla in det för att få ut de i stereo? Bordet har följande in/ut gångar: 16 input/inject/direct out 4 st stereo return 4 inject 6 aux 4 group channels tape send, tape return monitor
  3. oftast? i vilka fall går de inte? split kabeln som jag nämnde lär inte vara något alternativ då jag har massa pedaler med bara mono out. lehle boxen som gratch nämnde borde ju vara de optimala, dock en lite dyrare lösning.
  4. Låter som en bra lösning, men borde de inte funka med en split kabel? (stereo till 2x mono)
  5. Hej. Har två st förstärkare med topp och låda ståendes i replokalen som jag skulle vilja koppla ihop och lira på samtidigt. Hur gör jag?
  6. ok, känns lite onödigt att ha ett stort mixerbord för endast medhörning. Har kört på ett m-audio 610 ett tag och har aldrig haft några problem med de. Hur jobbar du/ni med mjukvarumixern. själv har jag bara igång den som volymkontroll för kanalerna och monitorerna. Känns som att jag har missat något när de gäller mjukismixen.
  7. ok presonus firepod tack för tipset. va har ni å säga om mina funderingar, mixerbord eller inte?
  8. eetfuk

    ljudkorts kombination

    Jag behöver ett nytt firewire ljudkort så man kan spela in minst 8 spår samtidigt. Har ett mixerbord ståendes så ja undrar om man ska använda de och köpa ett ljudkort med bara line ingångar eller ska man strunta i mixern och köpa ett kort med mickingångar. ger de några förutsättningar att använda mixern? Tänkte att man kanske får mer för pengarna när man inte behöver köpa preamps. Ge gärna tips på några kort i 5-6000kr klassen. Mixerbord: soundtracs solo 16 Dator: Macbook pro 2.4ghz intel core i5 4gb
  9. eetfuk

    iMac pci

    tack för tipset. Är det någon skillnad på firewire/usb ljudkort gemfört med ett sådant pci jag redan har?
  10. eetfuk

    iMac pci

    Hejsan. Hade tänkt införskaffa mig en mac eftersom min pc har snart gjort sitt. Jag har kollat in den billigare imac:en men har ett ljudkort (e-mu 1820) som kopplas via pci. Undrar om de finns ngn lösning till detta, typ en pci/usb konverterare? Om inte vad tycker ni jag ska sattsa på: skrota e-mu kortet och köpa ett usb kort. eller köpa en begagnad mac pro? gärna några tips om mac pro, vilken årsmodell man ska undvik etc. Tack!
  11. ok, ska pröva de. tack
  12. eetfuk

    E-MU 1820 strular

    Mitt externa ljudkort har strulat lite de senaste. När datorn har varit igång ett tag så lägger ljudkortet ner. Då prövar jag att starta om datorn om inte de funkar så drar jag ut ljudkorts sladden och in igen, Det funkar ibland. Det värkar som att ljudkortet bara fungerar en längre tid om datorn har vilat länge. När jag kollar inne på "enhetshanteraren" så står det att allt funkar som de ska. De enda jag kan tänka mig är någon form av överhettning.
  13. Tack för ett rappt och bra svar! jag har ett e-mu 1820 ljudkort som har 8 in/utgångar. Men de har bara 2 xlr ingångar, får väll fixa xlr kablar med tele out. jeje får pröva mig fram.
  14. eetfuk

    Mixer via ljudkort

    Hej, undrar om de är någon skillnad om man mickar gitarrförstärkaren rakt in i de externa ljudkortet eller om man mickar via ett mixerbord och sen in i ljudkortet. Förmodar att man kan göra ngr extra inställningar på mixerbordet, men är det nödvändigt?
  15. eetfuk

    MIDI

    lite frågor angående midi inspelning. funderar på å köpa midiklaviatur, när jag väl har gjort de, e de bara till och koppla in de via de externa ljudkortet och sen spela upp de genom vst instrumentet? förmodar att de är ngr inställningar man ska göra me. vad är de för inställningar isåfall? hård/mjukvara: pc, cubase sx3, EZ drummer, kanske ewql symphonic orchestra:) tacksam
×
×
  • Skapa ny...