Jump to content
Annons

oceanmusic

Medlem
  • Antal inlägg

    39
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av oceanmusic

  1. Motsägelsefullt känns det ju lite som. Hade väl missat den detaljen skall erkännas, men det kanske finns en anledning att den texten står längst ner.
  2. Lite missvisande då att: "ISOVOX är framtagen för att användaren skall kunna öva och spela in sång utan att störa sina grannar i t.ex. lägenhet eller villa."
  3. Här kommer ett litet ljudklipp på hur det låter både utanför och innanför isovoxen. En TLM49 är placerad i ena änden av rummet, och isovoxen är placerad i andra änden. https://www.dropbox.com/s/hy7w7wayhyagvk3/isovox2_isolation_test.wav?dl=0t
  4. Eh, jo. Den marknadsförs delvis med just det, att du ska kunna tracka / öva sång utan att störa grannarna. Detta säger även företaget i mail-korrespondens. De är dock tillmötesgående och erbjuder sig köpa tillbaka den, men jag skulle ju vilja lösa problemet. Anyone?
  5. Hej på er gott folk. Jag köpte en IsoVox 2 härom veckan och monterade ihop den relativt enkelt. Slogs av att det kändes lite B med kardborreband och att man fick tvinga ihop den lite på sina ställen (t.ex. med dragkedjorna). Väl inne i lådan så lät det torrt och som det ska MEN det läcker ut i min lägenhet alldeles för mycket. Det bör tilläggas att det ekar en del i min lägenhet, och som det är nu så gör inte IsoVoxen jobbet ordentligt utan läcker ut tillräckligt mycket ljud för att det ska störa mina grannar, om jag tar i när jag sjunger. Jag har skickat bilder till IsoVox och de har bekräftat att jag byggt ihop den rätt. Har någon annan samma problem? /Calle
  6. Tack för svar hörrni. Ska kika på trafot till preampen då. Ljudkortet har jag kört både med och utan extern ström utan skillnad så det "trafot" är nog helt iallafall.
  7. Har ett problem som inte är av relaterat till buffersize. Detta uppstår på olika datorer, med olika mikrofoner och olika kablar så jag antar att problemet måste finnas i mitt Fireface 400. Problemet hörs i ljudkortets "direkta medhörning" och således även i inspelat material. Det är ett svagt "crackle-ljud" som såklart amplifieras med senare kompression och flera spår. Det är hjälpligt löst med Waves X-Crackle men jag vill ju såklart lösa problemet i dess rötter. Crackle-ljudet verkar uppstå när miken utsätts för vibrationer, vilket kan orsakas av att sjunga starkt med mycket eller av andra små faktorer. Det känns som membranet blir överkänsligt på nåt sätt. Men det känns också random när det dyker upp och inte, vid sånginspelning. Otroligt irriterande när man gjort bra tagningar. Problemet började dyka upp när jag började använda en extern preamp, Vintage Design M73D. Den är kopplad med extern ström och en balanserad kabel in i TRS-ingången på ljudkortets baksida. Jag har testat alla line-ingångar men utan förändring av problemet. Jag köpte preampen av en kompis som inte haft några problem med den. Missljudet uppstår inte när jag kör mikrofon rakt in i ljudkortets egna preamps. Här är ett ljudklipp som demonstrerar missljudet jag jag skakar lite LÄTT på miken. Slängde på kompression och limiter så det skulle höras ordentligt (och ja, det är nog min mage som kurrar lite också): https://dl.dropboxusercontent.com/u/254 … _issue.wav Nån som kan ha susning om vad det handlar om?
  8. När jag ska placera "transportmarkören" (ja ni vet den avlånga som åker med låten) nånstans i låten så kommer jag ofta åt "Set locators"-funktionen (det blåa fältet längst upp för export,loop osv) av misstag, detta eftersom de slåss om samma utrymme där man ska klicka för att placera transportmarkören, vilket är otroligt enerverande när man jobbar mycket med att loopa delar av låten (för lyssning i mix t.ex) . Exempel: Jag har markerat några takter med "blåa fältet" som jag vill loopa. Sen, av nån anledning kanske jag vill lyssna nån annanstans i låten och flyttar därför in transportmarkör nån annanstans. VÄLDIGT OFTA sker det då att jag istället av misstag kommer åt "set locators" vilka då hamnar nån helt annanstans. Detta sker gång på gång och driver mig till vansinne. Jag vill INTE behöva använda funktionen "Locate when Clicked in Empty Space" utan det jag skulle vilja göra är helt enkelt att typ stänga av musens funktion lite, så jag MÅSTE använda CTRL-Mouse1 för Left Locator och ALT-Mouse1 för Right Locator. What to do? Ursäka versaler hit o dit men frustrationen är på topp här. Kreativa lösningar mottages varmt.
  9. En kompis ägde en SE-mik och upplevde samma sak. Snackat lite med folk som säger att det är lite av ett försäljningsknep. Dvs du testar miken och hör diskantkrispet från himlen och tycker det låter dyrt, men sen i längden blir dom störiga/ onaturliga och svåra att bli av med. Så det kan vara ett säljknep.
  10. Rising from the dead! Det visade sig vara strömkabeln det var fel på. Skaffade mig nämligen samma kort begagnat och testade runt med olika kablar i de olika korten och kom fram till att det är mitt gamla "trafo" (strömkabeln) som orsakar felet. 🙂
  11. oceanmusic

    Sherman

    Gör lite reklam för mitt album jag tänkte släppa nästa år och för min musik överlag. http://soundcloud.com/shermansweden/sherman-teaser-2012
  12. Testat ljudkortet i annan dator och med annan kabel. Samma fel. R.I.P
  13. Tack, jag vet efter 6 års användande hur mitt ljudkort funkar... Som du ser är in-kanal 3-4 uppdragna en bit och när screenshoten togs skickade jag in signal på de två kanalerna. Inget kommer vare sig in eller ut. Är du Fireface-användare själv?
  14. Hej. Klistrar in det jag skrev på RME-forum då jag inte orkar översätta hela texten till engelska: The FF400 is a really great piece of equiepment. Never failed me. Until now. Since a couple of weeks something weird began occuring. First now and then, now every time. When I boot the card, all the numbers above the meters read "∞". I get no in-signal from plugged in instruments and no out-signal to speakers or whatsoever. And YES my cables are plugged in, everything turned on. After a while (this "while" seems to be random) the "∞" disappears and numbers begin showing again and the card seems to work. Except for some weird (seemingly silent) signal that seems to be coming into channel 3-8, even when I have nothing plugged in. If I push a meter above 0dB (sometimes I do this with the phones-channel, for obvious reasons) the overall sound begins to crackle, the performance becomes sluggish and weird noises sort of leaks out through channels where it is'nt even routed (yes, I know all about the matrix and routing possibilites). When I boot the card it It looks like this: This is extremely unreliable, especially since I use the FF400 in live performances and one day perhaps the card won't start at all. I have both the latest firmware and drivers. Could it be my fw-chipset in my computer that's singing on it's last verses? Thanks for your time reading and hopefully replying. /Sherman FF400, Driver v3.068, firmware updated Aug 12 2012, Amilo Xi2528 2ghz PC laptop, 4gb ram, win7 64bit
  15. Tja på er. Har försökt få tag i Johan Norberg, som såvitt jag förstått det spelar på orginalinspelningen av Roxettes "The Look". Är det han som spelar? Nån som vet vad han använder för gura och effekter? Jag och några polare har diskuterat detta till leda snart. 🙂
  16. Jag tycker inte han lyckades nå riktigt ända fram, framförallt inte med det där osc-sync-ljudet jag vill åt. Det mesta kändes väldigt "nästan" överlag. Men tack ändå för tipset.
  17. Vid 00:08 i "Poker Face" av Lady Gaga så kommer det in en synth som spelar en mollters-slinga. Det låter som en distad ringsignal typ, eller nåt ringmodulerat iaf. Nån som vet hur jag skruvar till det ljudet eller annars vilken synth/plugg som använts? Ska spela låten live och vi ville göra den så trogen orginalet som möjligt. Övriga ljud har jag fixat. Mkt tacksam för svar! God jul på er. /C
  18. Har 11 låtar som jag skall mastra och sedan bränna ut på skiva. Eftersom jag är mest van vid att jobba i Cubase tänkte jag göra mastringen där. Dock vill jag att en del av låtarna ska crossfade:a på skivan sen så jag tänkte att jag därför ska sätta ihop alla låtarna till ett enda långt spår, och där i klippa ut låt för låt. Ni hajjar vad jag är ute efter tror jag. Då är ju frågan, kan jag göra detta i Cubase eller ska jag göra det i typ Wavelab, Goldwave eller liknande? Min erfarenhet är att Cubase (kör SX3 för närvarande) inte exporterar ut ett klipp från den exakta nollpunkten riktigt utan klipper nån milisekund i början och slutet av klippet... fast det var kanske på SX2-tiden. Vidare, hur påverkas mina mastrade filer om jag först mastrar dom i separata mastringsprojekt i Cubase och sen tar in dom i ett nytt projekt där jag sätter ihop dom i den ordningen jag vill och sedan exporterar ut på nytt? Kommer jag förlora något längs vägen? Kort sagt, hur gör jag detta effektivast och smidigast?
  19. Vad är dessa Solina-samplingar för något? Är det även något man kan tänka sig till Stage? Eller är det bara NE3 och Stage EX som gäller nu för tiden?
  20. Då kan du ju donera lite av dina pengar till moi så blir jag en lycklig pojk. 🙂
  21. Så typiskt att jag inhandlade min Nord Stage 88 för bara 1,5 år sen. Mellotron är ju sjukt najs! Kommer det gå att köra i Stagen tro?
  22. Marknadsför mig själv under mitt artistnamn Sherman vilket ni förmodligen kommer höra mer om under året. Indiepop med lite progressiva inslag, men framförallt med fokus på personliga och starka melodier och ljudbilder. http://www.myspace.com/shermansweden
  23. Har en Fujitsu Amilo 2ghz Laptop med singlecore-processor och 2gb ram. En s.k. "kommundator" från 2006. För gammal kanske? Tycker ju det är märkligt att SX3 och Cubase Studio 4 flyter utan problem och att när jag exporterar ut låten till midi och tar in i ett nytt projekt så flyter det fint. Men det är väl förmodligen min dator som är för gammal då...eller?
×
×
  • Skapa ny...