Jump to content
Annons

MrErik

Medlem
  • Antal inlägg

    34
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt
  1. Jag vill kunna se ut genom fönstret när jag göra musik. Så jag vill inte sitta på kortsidan. Btw rummet ser exakt ut som på bilden du posta
  2. Hej Är min högtalarplacering ok? Jag vill gärna ha bra svar från proffsen här på forumet 🙂 Rummet är lite svårt att placera högtalarna i, som ni kan se. Jag sitter vid det vita bordet och göra musik.
  3. Det var i slutet på videon så har han samma kurva som mig mig pink noise. Jag ville bara vissa det. Jag tror inte pink noise är helt rak
  4. Vad menar du? Jag prova en mobil app igår då såg det ut så här: Pink noise ljud
  5. Det ser ut som blue yeti micken har en boost vid 100hz. Jag prova en annan mic då såg det annorlunda ut vid 100hz
  6. Frequency Response: 20Hz - 20kHz på micken 1,5m stämmer nog bra, yes
  7. Micken jag har använt: Blue Yeti Avstånd: 1 meter från högtalaren, Rummet är 3x4 meter stor
  8. Hej Vad säger högtalarexperterna om den här ton kurvan från min högtalare? Dålig eller bra? Jag har ingen koll på sånt här. Vad kan jag göra för att flat ut den mer? Pink noise har jag använt här. Den gröna visar ljudet inne i datorn och den röda visar ljudet från min högtalare in i micken.
  9. Sant. Mixa i Macbook högtarlan är rolig också 🙂
  10. Det jag har kommit fram till, när jag har läst runt på internet är att hi-fi grejor ger inte en neutral ljud bild och att högtalarna är bygga för att lyssna på några meter bort, medans studio högtalare ska ge neutral bild och lyssna på nära håll. Kan det stämma?
  11. Jag har haft dem i åtta år och lyssna mycket på olika musik stillar. Men tror placeringen i mitt rum kan vara lite fel. Det är i band lite svårt att höra vilka instrument som spelas i en låt.
  12. Hej Jag undrar om det går bra att sitta och göra musik med hi-fi golvhögtalare 50Hz till 20 000Hz och Herman kardon HK980 förstärkare eller tycker ni jag borde köpa aktiva studio högtalare? Vad är det för skillnad egentligen?
×
×
  • Skapa ny...