Jump to content
Annons

everlastingrecords

Medlem
  • Antal inlägg

    1 207
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    14

Inlägg av everlastingrecords

  1. Ett ämne som engagerar tydligen! Samtidigt som smaken är som baken

    Edit: Hmmm... skrev mycket mer än det som står ovanför men det verkar försvunnit. Kanske pga att jag läste in en smiley?

  2. Jag syftar inte på vilken utrustning ni bildligt talat sitter på utan bokstavligt talat vad ni placerar era ände på? Har ni tips på bra stol som passar för att mixa, spela piano (masterkeyboard) och gitarr? Armstöd går ju bort på en gång pga gitarrspel. Den bör ha ngt slags fotstöd för att få upp gitarren lite. Ställbar höjd för pianisten. Och inte alltför dyr, pengar ska ju läggas på kompressorer och sånt. 🙂

  3. Yamaha p35b kommer funka fint. Det är samma serie som p95. Tror det var en liten skillnad i antalet röster i polyfonin, men annars väldigt lika. P35b har också midikontakter. Dock kommer det inte funka att styra mjukvara på datorn med pianot. Ditt ljudkort saknar midikontakter och pianot ger inte midi via usb som ett vanligt midikeyboard ofta gör.

  4. Försöker hitta en bra lösning för att få till ett bra pianoljud i hemmastudion. Har hittills kört med en nord electro 3 som jag matat med nords piano library. Jag gillar deras ljud så kvaliteten har inte varit ett problem. Men för att spela med känsla har jag ett bjäffigt masterpiano från Yamaha. De inbyggda ljuden är skit så jag kopplar in electron med midi till Yamahan som har vända tangenter. Men jag funderar på att sälja electron eftersom jag inte drar full nytta av den. Orgeldelen använder jag knappt och kan ersättas med annat jag har. Samplingsdelen är inte så intressant heller då jag mest hade synthljud där och nu har jag två andra synthar som mer eller mindre klarar allt jag hade på norden. Vill dock fortfarande köra hårdvara. Är inte intresserad av att koppla masterkeyboard till datorn och köra vst.

    Vad tror ni? Vilka lösningar finns det. Det jag hittills funderat är att sälja electron och Yamahan och köpa ett begagnat nord piano eller annat stagepiano. Är det den enda hårdvarulösningen som finns?

  5. Helt otippat gillade jag dismissed och unge ingrosso. Million years var bara tjatig. Reaggelåten var slätstruken men kommer säkert i sommar när folk är tillräckligt fulla. Rapkillen... nog sagt. Pontare kändes mest nja. Ajax var väl ok men störde mig på idolbilderna bakom.

  6. För att ta tillbaka tråden on topic så vill jag säga att tanken och idén är god. Själv har jag dock inte något direkt värt att låna ut. Har liksom inget high end. En del bra låg- och mellanklassprylar, men det har redan de flesta andra här också.

    Många sitter kanske i samma sits med tanke på det låga gensvaret.

×
×
  • Skapa ny...