Jump to content
Annons

grimmer

Medlem
  • Antal inlägg

    101
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej Jag upptäckte att min nya förstärkare inte har Phones out 😛 Så nu måste jag ha en hörlursförstärkare, jag använder mest hörlurar vid inspelning av sång eller dylikt. Används alltså sällan. Så det måste inte vara någon värsting. Men gärna ganska snygg, stor ratt, och sådär. Prisklass runt 200-500 kr. Om någon har Schema och BOM till en bra prisvärd byggsats så kan jag tänka mig det också. Mvh A
  2. Har en rörstärkare som preamp till micken redan, samt preamp på mixerbordet 😛 så japp, hoppar nog den inbyggda.
  3. Fick tag i en Roland orchestra box med samplingar för 200 kr på en loppis i lördas 🙂 Ljuden (188 instrument) täcker en hel orkester, + en del inställningsmöjligheter. Ibland har man tur.
  4. Fick tag i en Roland orchestra box med samplingar för 200 kr på en loppis i lördas 🙂 Ljuden (188 instrument) täcker en hel orkester, + en del inställningsmöjligheter. Ibland har man tur.
  5. Meddelar att jag lyckats laga stärkaren själv för nån vecka sen. Lite knepigt att hitta en passande potentiometer, men annars krävdes det bara lite lim, 2 nya motstånd och en herrans massa skruvande. Men nu låter den wunderfull.
  6. Hahaha... eh, NEJ. Lyssnar i direct läget gör bara äldre herrar som inte längre kan höra samma frekvensomfång som de en gång kunde. Även en del veta-sig-på audiofiler (ofta gubbar det med) påstår att de ärligt talat föredrar directläge och ett helt platt ljud. Jag använder directläge vid studioinspelning, i stort sett ALDRIG annars. Det är oundvikligt att man får sämre hörsel ju äldre man bli, jag hamnar där också till slut. Men TILLS DESS, så vill jag ha drag i musiken! Jag vill kunna vrida på basratten precis hur mycket jag vill. Kappisch!? 😄 Ljudet blir platt och jättetråkigt i directläge. Musik skall vara kul att lyssna på. Såå... jo, jag vill verkligen ha igång tonekontrollen. Jag vill kunna få TRYCK i ljudet när det är fest 🙂 Jag vill att min stärkare ska fungera till 100%. Ni "tycker basratt är blasfemi" människor, behöver INTE bemöda er att svara. Alls. Överhuvudtaget. Farewell. Men du som kan komma med ett förslag på lösning på mitt problem, Du som är lite kunnig, får gärna skriva svar på mitt inlägg! Tack på förhand.
  7. Tjo! Jag har fått tag på en äldre fet stereo Pioneer förstärkare ur deras gamla Reference serie (25 kg muskler). Dessa puttrar på rätt fint, jag har en ur samma serie fast billgiare variant som jag varit väldigt nöjd med. Så jag tänkte att det vore fiiint att få den här att rulla helt. Fick tag på den billigt pga den är lite defekt. Någon hade "tappat" den så att nedre högtalarskruv kontakterna gått av. Ljudet skrapa ordentligt och högra kanalen påverkas inte av bas ratten, men diskantratten påverkas båda kanalerna av. I direct läge låter båda likadant. Så felet misstänkte jag låg i tone kontrollen på nåt vänster och hoppades på att det (som det ofta gör) skulle gå att lösa med lite elektronik spray i pottarna samt bara fixa till de nedre skruvkontakterna. När jag öppnade upp den såg jag att två 10 ohms motstånd hade gått av (som satt nära kontakterna), dessa bytte jag ut mot två fräsha motstånd och lödde ihop både dom och högtalar ledningarna som lossnat, samt limmade fast skuvkontakterna ordentligt. Kollade runt och allt annat verkade se OK ut. Sprayade även pottar och lite annat med el spray, samt fräshade upp lite allmänt (en miljard skruvar). Startade upp den med (ganska övertygad om att felet låg hos motstånden då de satt nära delningsfiltret, som ju då kan påverka basen). Men felet kvarstår i högra kanalen. Den påverkas inte av hur jag vrider på BASS ratten, dock så påverkas den lite av LOUDNESS knappen. Vänstra kanalen låter bra, men högra alltså som att basen är vriden så långt åt vänster det går (ungefär off), alltså knappt nån bas alls. Skrapet i högtalarna blev jag dock iaf av med. Bortser man från att högra kanalen inte kan påverkas av basratten så låter allt bra. Vrider jag ner basen helt så att även vänstra låter klent, så låter båda likadant. Som sagt så fungerar båda i DIRECT läge (då den bypassar ljudkontrollerna), så nåt fel i tone kontrollen måste det ju nästan vara. Eller eventuellt på delningsfiltret. Någon som har något förslag? Vore kul att få den här gamla pansarvagnen att rulla fint igen. Mvh Alex
  8. Ålrajt, skall kika lite där på vend.se En Roland box har jag redan, men det är riktigt trista ljud på den. Jag ska spela på min synt med ljuden såklart, eventuellt spela in det (vad annars?).
  9. Det kan nog stämma 🙂 rekommendationer på en sådan med orkester samplingar i?
  10. Jag menar en fysisk box, så att jag nödväntigtvis inte behöver en dator med plugins till musikprogrammet. Jag har en Roland D70
  11. Hej, lite ny på området. Vet att det finns boxar där man kan koppla in sin Midi synt för att få mer ljudeffekter. Jag är ute efter en box med orkester/symfoni/flygel relaterade ljud. En box med massa riktiga samplingar helt enkelt. Någon som vet var man kan köpa, vilken rekommenderas, och vad det kostar? Och om en sådan box kallas nåt speciellt utöver ”effektbox”? I andra hand tar jag gärna emot råd om Cubase plugins med orkester effekter. Mvh A
  12. Ok.. Jo fantommatning vore ju faktiskt najs. Hur viktigt är det egentligen att ljudkortet har en egen processor dessa dagar? Och hur mkt får man gå upp i pris för att skaffa ett ljudkort som har en egen processor? Och hur kan man, på eget vis, avlasta datorns CPU om man bara har ett ljudkort utan processor? Jag råkar ha en dator som står och dammar. Tänkte att man skulle kunna använda den ensam att sköta t.ex. gitarr effekter. Det går kanske att göra så att man kör en sladd från den datorn in i musikdatorn så man helt enkelt spelar in en t.ex distat gitarr. Då blir ju det ett spår som inte tyngs av någon vst effekt men går heller inte att byta distljudet på den i efterhand. Kanske lite onödigt också detta för att det går att göra en wav av spåret, så det inte tynger ner datorn endå. Hmm, jag bara funderar högt. Vet ni vad man brukar kalla det att ha en extra dator för att ta hand om vissa effekter, och hur väl man kan styra den från huvuvddatorn. Blir detta någon typ av klusterlösning som för animering?
  13. Oki, mm börjar luta lite lätt åt mayan nu ju mer jag läser om dom. Men AudioPhile 192 borde vara rätt exakt som Maya 44? Dom kostar nästan exakt samma också. Vet du om dessa ljudkort har inbyggd egen processorkraft, för att avlasta datorns CPU?
  14. Hej. Ligger i valet o kvalet mellan dessa två märken. Någon som har erfarenhet av båda och kan ge för/nackdelar? Vad välja helt enkelt? Använder PC och WinXP (ska snart uppgradera till Win7).
×
×
  • Skapa ny...