Jump to content

Danny Cort

Medlem
 • Content Count

  2,554
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutralt

3 Followers

About Danny Cort

 • Rank
  So many styles

About me

 • Stad/plats
  Slussplan, Malmö.

Recent Profile Visitors

5,397 profile views
 1. Det är väl för fan ingen internetklassiker?!
 2. Danny Cort

  DJ-utrustning?

  Ey. Du verkar ha grym koll, mannen.
 3. Där ser man. Kollar man specsen så är det lätt att läsa sig till att varken dina högtalare eller dina hörlurar är särskilt bra i produktionsyfte. Dom är väl helt ok för att lyssna på musik hemma i eller när du gejmar, men när du gör musik så behöver du bättre lyssning, nu menar jag inte att vara gnällig och skriva att du inte kan skapa musik utan att köpa dyr utrusting, men jag tycker att du ska vara en smula ödmjuk mot dom som faktiskt kan bättre och inte svara "du har skithögtalare" när dom har åsikter om dina låtar, för den allra största majoriteten på Studio Forum har riktigt bra högtalare/lyssning och vet vad dom snackar om. Godnatt.
 4. Jo, men nu är det ju så att det inte låter särskilt bra... Vad har du förresten för hörlurar?
 5. Hehe, jo men jag skrev ju i mitt senare inlägg att "sålänge" och "så länge" är lika rätt vis att skriva det på. När du jobbar med en låt så vill du inte ha så "bra" ljud som möjligt ut dina högtalare, du vill ha så rakt och ärligt ljud som möjligt. Ett par professionella monitorer är i princip helt raka i sin återgivning - dvs det ljud som kommer ut ur din dator är det du hör - i dina Logitech's färgas ljudet, och det du hör i högtalarna är inte den verkliga produkten, om du förstår vad jag menar. Det finns massor av trådar om detta på forumet, kolla t.e.x. //forum.studio.se/index.php?showtopic=105&mode=threaded&pid=4829 så hoppas jag att du får mer insyn i vad det är jag menar, och varför dina högtalare inte är lämpliga för produktionsbruk. Och när det kommer till det, så har jag grymt bra högtalare både i studion och hemma...
 6. Men nollan hade ju tagit de namnet jag ville ha, så drog ett dubbel k istället, sluta whina. Lägg av nu, lillkillen. Byt namn så slipper vi förvirringen. Och vårda ditt språk om du vill bli tagen seriöst och med respekt.
 7. När det gäller särskrivningen så har du fel, "så länge" skrivs just så, alternativt ihopskrivet som "sålänge". "Skithögtalare", däremot kan enligt alla regler bara skrivas som just "skithögtalare". "Skit högtalare" är en särskrivning. Då har vi rett ut det. Nu till högtalarna. Dom högtalare du använder är datorhögtalare, gjorda för att lyssna på musik, spela, eller kolla film med. Dom är direkt olämpliga att använda till monitorlyssning när du gör eller referenslyssnar på musik i produktivt syfte eftersom dom är enormt färgade och kalibrerade för att göra ljudet så bra som möjligt oavsett källa. Om du har gjort din låt och enbart använt dina Logitech som lyssning, så kommer låten ljudmässigt att låta skit i dom allra flesta system. Skaffa ett par "riktiga" studiomonitorer och lyssna på din låt i dessa så hör du vad dom på forumet som använder just studioanpassade högtalare menar med att det inte låter bra. Detta om detta. //Danny
 8. Och först nu ser jag att det finns två personer i den här tråden med snarlika namn... Vilken oehört märklig situation.
 9. Vad var det jag särskrev? Lyssning = vedertaget begrepp när man pratar om vad en musiker/producent o.s.v. använder för högtalare/förstärkning när densamme lyssnar på sina mixar/produktioner.
 10. Ok, jag lovar att ta dig och dina högtalare på allvar så fort du blir gammal nog att kunna stava rätt. Hej sålänge. Förresten, vad har du för lyssning som är så bra? //Danny
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.