Jump to content

Niiles

Medlem
 • Content Count

  129
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Niiles

 1. Har använt detta ljudkort i några år och aldrig krånglat. Men nu sista månaden har jag börjat höra extrema störningar i monitorerna, låter nästan som en hdd som surrar i bakgrunden. Och idag när jag var inspirerad sätter jag mig vid datorn då störningarna kommer ut extremt högt och kan spela ungefär 10 sekunder innan allt låter som någon har satt en Bit Distort på hela skiten. Startar om ljudkortet och det funkar i 10 sekunder igen. Det kan inte vara något annat än ljudkortet eller? Någon som varit med om liknande sak?
 2. tack grabbar! ska testa imorrn!
 3. Om jag har en som sjunger ordet "love" men vill stretcha ut det så att det blir längre, mycket längre. T.ex Loooooooooooooooooooooooooove, jag har inte lyckat få till det bra genom att timestretcha det, klippa upp det och förlänga. Låter dåligt och hackigt. Någon som har något tips att förenkla denna procedur?
 4. voxengo voxformer är sweet! använder den till det mesta! compressor, eq, gate i samma paket. http://www.voxengo.com/product/voxformer/
 5. Fan nu händer det grejjer på forumet! Riktigt nice beat!
 6. Det här var riktigt skönt! Bra jobbat! Var även inne på din sida och lyssnade! riktigt skönt sound på alla dina låtar! Får nog ta ett studiebesök nästa gång jag är i barca
 7. Ja men jag är så trött på fixa och trixa med denna datorn. Jag vill ha en dator där allt fungerar som det ska. Det var oxå grafikkortet som jag har som inte kunde få widescreen på och ljudkortet som inte fungerade normalt i hackintoshen. Nu vill jag ta steget till mac med mina produktioner. Alltid varit sugen men aldrig haft ekonomin riktigt för det. Men nu jäklar. Jag blev lite kär i 27 tums skärmen jag med
 8. Ja då får det bli en i7 i julklapp till mig själv.
 9. Tror ni om denna? Apple Tänkte grisa in 8 gb ram. det borde väl räcka ett tag?
 10. För jag är kär i logic. Jag och Cubase måste skiljas, vi sover inte i samma säng ens längre.
 11. Konstigt nog så kollade jag benchmark mot min och en imac och fick liknande score. Saken är att jag nog inte behöver en förbättring. Eftersom jag aldrig använder all cpu i mina låtar. Kan jag klara en 25 tracks med effekter på den simplaste imacen?
 12. Är i banorna och ska köpa mig en imac. Måste bara ha en nu. Sitter på en 2 år gammal quad core med 4gb i ram. . Vad tror ni jag behöver för imac som fungerar liknande mot den pc jag kör idag? jag har kollat på den billigaste 21" mot den dyraste 27"`. Jag har väl högst 30 tracks med effekter på. Vad skulle räcka med att köra. uppgradera den billigaste med 8 gb ram och köra eller den dyraste? Är det värt och investera i quadcoren?
 13. Niiles

  Trigga Sine med Kick

  Jo jag tänkte väl det så med, men tänkte man kanske kunde trigga sinus tonen med midi så man kunde gå upp och ner i noter som man vill?
 14. Niiles

  Trigga Sine med Kick

  Jo får kanske göra en 5 olika kicks. bounca ner och sedan använda dem kanske.
 15. Niiles

  Trigga Sine med Kick

  (Studio forum > Inspelningsprogram > Cubase) Förstår inte riktigt hur du menar? Jag vill ha en kick där jag kan bestämma vilken ton den ska ligga på. Som en tung 808 ungefär. Alltså där sine´n sätter igång.
 16. Tjena. Nu är det så här att jag kör en vanlig Sine från Ton generatorn med en gate sidechain på och sedan en kick med send till gaten för att trigga den. Funkar kanon! Men jag skulle vet om ni någon bra tips för att kunna ändra ton på sine samtidigt som kicken slår? Måste man automatisera pitchen för att ändra ton eller finns det någon fin liten gratis vst som kanske löser mitt problem?
 17. Skön! Skulle platsa i vilket Miami Vice avsnitt som helst =)
 18. Tack funkade fint fint nu!
 19. Ja det är samma för mig!
 20. Har en liten grej jag stör mig på. Det blir lite som en delay när jag spelar in midi. Om jag börjar direkt och spela in på en bar så blir mid spåret skjutet bak eller nästan till slutet av klippet. Alla andra daws fungerar perfekt att spela in på med midi men här funkar det inte riktigt som jag vill. Vad kan det ha att göra med? Tacksam för hjälp.
 21. Jag antar att min låt blev raderad för jag hade remix i titeln? Min låt var en egen låt förutom ett vocalsample från en medlem härifrån som också godkände att jag använde vocalsamplet. Tråkigt.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.