Jump to content
Annons

bi2kima

Medlem
  • Antal inlägg

    28
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om bi2kima

  • Födelsedag 1983-07-27

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Göteborg
  1. Tack för svaret! Hur ökar man sample-bufferten då? Kan erkänna att jag inte har bra koll på sånt! Menar du att om den har blivit för varm en gång så är det kört sen eller kan man göra nåt åt det?
  2. bi2kima

    Trummorna låser sig!

    Har problem! Använder Native instruments Battery 3 när jag lägger trummor i Cubase. Tycker dom är skitbra och har hittills funkat perfekt. Håller just nu på med en låt där jag har använt en hel del effekter, vst-instrument mm och processorn får därför slita ganska hårt. Nu har jag plötsligt fått problem med att hela Cubase hänger sig när jag försöker öppna trumsynten. Har fryst massa spår för att avlasta processorn men det hjälper inte. Vad kan det bero på, vad ska jag göra? 😲
  3. Cubase-vänner! Har ett problem som jag gärna blir av med. När jag ska spela in ett audio-spår i Cubase vill jag gärna lyssna på det jag spelar i realtid medan jag gör inspelningen. Men när jag aktiverar monitorlyssning (den lilla högtalaren) så får ljudet en fördröjning på någon sekund. Denna fördröjning kommer dock inte med på inspelningen. Detta sker både vid inspelning av gitarr via line och sång genom mick-ingången. Har ett externt ljudkort/preamp, en M-Audio MobielPre USB. Vad göra?
  4. vad menas? Jag får be om ursäkt där IDF, jag och "bi2kima" är gammla bög bröder. Han blir alltid svartsjuk när jag pratar med andra män. 🙂 aha. 😮 Precis! Så fort man vänder ryggen till måste Lithium nödvändigt springa omkring o beblanda sig med andra män. Jag vill få pli på gossen! 😛
  5. Vst-basar i all ära men det hörs ofta att det är konstgjort. Därför funderar jag på att köpa en billig elbas för inspelning. Det jag spelar in är åt rock-hållet. Eftersom jag inte har direkt koll på basar så skulle jag vara tacksam för lite tips! Har ni koll på nån billig bas (runt 1000-lappen) som samtidigt låter ok? Har kollat på begagnade på tradera mm men inte hittat nåt intressant. Har egentligen ingen lust att köpa en basförstärkare. Kan man koppla basen direkt in i preampen (M-audio pre usb)? Har en gitarrförstärkare men det funkar väl knappas bra att använda den till en bas? 😳
  6. POD2 funkar nog bra men kostar ju lite. Finns det kanske nåt sätt att "värma upp" signalen i datorn istället?
  7. Jaså måste vara ett med rätt grym effekt då?mm hårddiskar är jobbiga, kolla så de sitter fast hårt i chassit så det inte blir några jobbiga vibrationer, det kan skrangla rätt bra ibland. Du kan också sätta på nån skumgummi/ljudisolering på diskarna, hjälper en smula. Annars så kan man ju alltid köpa nya diskar som är tystare om man har gått om pengar:) Seagate var kända för att vara tysta förut men vi inte riktigt hur de är nu, kör själv med Maxtor. De har funkat felfritt men låter ganska mycket. Vet tyvärr vad det hette eller vilken effekt, men går att ta reda på. Tror du man kan hitta ett billigare aggregat som ändå är tyst? Fick detta rekomenderat men väntar som sagt och gör i så fall nåt åt hårddiskarna först. Hur funkar det med skumgummi på diskarna? Kan man enkelt göra det själv? Nåt särskilt man kan köpa för just detta? Dom blir stekheta så det bör va nåt som pallar.
  8. ☺️ Är det ett bättre alternativ att koppla en gitarrförstärkare innan preampen? Tycker namnligen det är svårt att få inspelade ljudet att låta bra då. Får alltid med lite brus från förstärkaren.
  9. Var faktiskt själv nyss på väg att köpa ett för att få datorn tystare. Kommer tyvärr inte ihåg vad det hette men priset låg runt 1800. Har dock kommit på att hårddiskarna låter mer än nätaggregatet för mig så det är nog bäst att gåra nåt åt dom först.
  10. Är ännu inte så erfaren av inspelning och har därför en fråga. Har läst andra liknande inlägg men har svårt att tolka vad som ger bästa resultat. Så här kommer frågan: Hur funkar det att koppla elgitarren direkt in i datorn via en preamp? Alltså ingen förstärkare emellan. Jag har en "m-audio mobilepre usb" och den har en input för instrument. Hur funkar det då att koppla gitarren dit och sedan använda tex native instruments guitar rig i cubase sx? Andra förslag på hur jag istället borde göra? Tack på förhand!
  11. he he, känns som den där diskussionen om basshunter spårade ur lite grann!
×
×
  • Skapa ny...