Jump to content
Annons

Studiofreak

Medlem
  • Antal inlägg

    27
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Studiofreak

  1. ok jag tänker inte akustikbehandla och monitorerna kommer möjligtvis användas i olika rum. Vad finns det för för och nackdelar med att köpa 6" istället för 5" ? Såg att 6" går några Hz lägre och det är ju en fördel men också en nackdel för att rummet har svårare att hantera ljudvågorna. Är det då bättre att köpa 5" om man inte tänkt akustikbehandla?
  2. Studiofreak

    RP5 eller RP6?

    Hej! Är inne på att köpa studiomonitorer. Har läst här på forumet och sett KRK rokit nämnas flera gånger plus att en polare tipsat om dom. Av vad jag sett så är det RP5:orna som nämnts. Undrar om det är bättre att köpa RP6 om man nu har råd eller om det bara handlar om rumstorlek och avstånd till monitorerna vid mixplats? Tack på förhand! 😄
  3. hur menar du då? menar du device setup i cubase eller? mitt första ljudkort så kan ha missat en del grejer.
  4. jo skulle kanske kunna va firewirekortet. det är i princip nyinsatt. Jag kollade att drivrutinerna för det vad nya och så men det verkade fungera. är det skillnad mellan olika firewirekort vad det gäller kompatibilitet med ljudkorot? Jag har windows och program installerade på en 120 gb och har alla projekten på en 500 gb. Datorn är precis omformaterad så det borde inte va några problem tycker jag.
  5. okej, har inte direkt tänkt på budget än. Men vad kostar en dator med de komponenterna du sa? Känns som det är värt att spara lite längre för att få en dator som räcker längre, än att förhasta sig. 😄
  6. Har provat lite nu och verkar som datorn inte räcker till, tyvärr. Men då kan jag kanske köra en liten följd fråga: Tips på ny dator? Kan tänka mig att bygga själv för lägre kostnad. Ska inte kosta för mycket men jag vill kunna reca och mixa som jag vill utan problem med knaster och liknande. Brukar köra 8 trummspår och kanske 2 gitarrspår med dubbningar och bas och sång. Någon som har ett bra förslag? 😄
  7. har provat det där nu men det funkar ändå inte. Är det dags att skrota datorn då eller? :/ 😱
  8. Nej det har jag inte gjort. Är det något man alltid måste göra? Ska bli kul att prova. tack
  9. Hej! Jag har en dator med Windows XP men P4 processor på 3 Ghz och 3 Gb ram. Kör med Cubase studio 4. Har nyligen köpt ett Focusrite Pro 40 kort men har lite problem med latency och knaster när jag kör en del vst-pluggar. När jag ställer in buffersize på lägsta 128 så blir det bra latency ca 3 ms. Men så fort jag höjer buffersizen när jag mixat lite trummor och ska spela in bas etc. så verkar det som datorn inte räcker till. För låg buffersize så knastrar trummorna som är mixade och vid högre buffersize så blir det för hög latency för att spela in. Som mest 50 ms :/. Frågan är allstå: borde inte min dator räcka till? har jag missat några inställningar? Tack på förhand! 🙁
  10. jag kan rekommendera valvekingen. Gitarristen i mitt band har en valveking halvstack och den låter riktigt fett. Perfekt till metal. Vi körde med en valveking combo på ett gig en gång också, lät också bra. 😆
  11. Jag fick ett Focusrite saffire pro 40 i julklapp, tyvärr så är ordern försenad så jag får den typ en månad efter jul men men. 😆 Sen jag gav jag mig själv nya trumskinn och ett par Beyer dynamic dt 770 m 😛
  12. tjena jag kan rekommendera böcker från förlaget focal press, dom har massa bra böcker! 😆 http://www.focalpress.com/
  13. ok det var lite för mycket 😆 japp det blev ett sånt. Beställde från thomann nu i veckan. 😆 tack för hjälpen!
  14. ok tack för svaren! 😳 jag har sett en prislapp på typ 6500 för focusrite 26i/o.(va det de kortet du mena?) Har du sett det billigare någonstans? Annars tror jag det blir pro 40, den har fler outputs så slipper man köpa någon hörlursförstärkare/delare. Dessutom är den billigare 😳 Hur ofta kommar man spela in typ fler än 2 basar lineade eller liknande liksom.
  15. Hej! Jag är på gång att köpa ljudkort. Det jag har letat efter är en åtta kanalers med firewire. Som: motu 8pre, focusrite pro 40.... Priset får ligga runt 5000. Efter att ha kollat upp en hel del kort har jag kommit fram till dom två jag just sa. motu 8pre och focusrite pro40. Båda har adat vilket är bra att ja. Motu har valbart 8line eller mic instrument på alla ingångar och har smux. Pro 40 har endast 2 micintrument och 6 line men har fler outputs som kan vara bra om man recar ett helt band t ex. Nu undrar jag vilket jag ska välja? Har vägt för och nackdelarna mot varann men eftersom jag inte har ägt något ljudkort innan så vore det bra om någon kunnig kunde säga va man ska satsa på. Annars kan jag köper "fel" och saknar någon funktion. Tack på förhand!
  16. Den där verkar riktigt nice. Bra att det är ADAT också så kan man utöka med kanaler om man vill också. Såg att man får den inkl. pro tools på thomann för 10500 ca. Annars så kan det ju va värt att vänta med controller för fler kanaler och köpa kanske ett ljudkort till och koppla ihop dom två. Vad skulle rekommenderas i så fall? ska man satsa på firestudio med ADAT och koppla så eller ska man köra firestudio project och koppla daisy-chained? eller har ni andra tips överhuvud taget på liknande ljudkort som är mest prisvärda? har t ex sett focusrite 10 I/O eller motu 8pre. inte märkt någon större skillnad på dom förutom antal monitor out men det kan man ju lösa på andra sätt.
  17. nej asså jag har inte något ljudkort än. Jag startar helt från början. Är egentligen öppen för det mesta men firestudio verkar som ett bra alternativ. mixer va mer pga av att jag vill kunna mixa hands-on. Känns bättre än att sitta med musjävlen. 😊 jag vill helst kunna spela in 10 kanaler samtidigt för att kunna spela in trumset riktigt bra. ok då vet jag att automation är dyrt. digitala bord verkar också kosta en del med det antalet kanaler. vad sägs om ett firestudio eller firestudio project och så köper jag någon controller till för att kunna mixa med?
  18. Hej! Jag är nu på gång att skaffa mig en liten studio hemma. Har kollat lite på presonuskort, t ex firestudio och firestudio projekt. Tänkte först att jag ska nöja mig med det men sen tänkte jag att det inte vore fel att kanske gå en nivå högre och inhandla en mixer. Inget jättedyrt utan kanske behriger mx 8000 eller liknande. Frågan jag har är hur allt ska kopplas. Allt från micstadiet till dator. Har verkligen läst, och läst och läst men inte fått någon full förståelse för det. Tänkte också att det vore sjysst att kunna mixa med själva bordet också. Krävs det då automation till mjukvaran eller hur kan man få det att funka? digital kontra analogt mixerbord. Tack på förhand!
  19. tack för hjälpen och alla tips. Tror jag fattar ADAT-grejen nu. 🙂 Har däremot ett par andra frågor. Vad är det för skillnade på mic-instrument och mic-line ingångarna på presonus kortet? Och sen trodde jag att firepoden hade utgått men den verkar finnas kvar på thomann. Vad sägs om att köra på den?
  20. Studiofreak

    ADAT?

    Tjena! Jag funderar på att köpa ett firestudiokort eller ett SAFFIRE PRO 10 I/O. Har sett att det finns en spdif kontakt på saffirekortet. Började läsa lite och fann att termen ADAT kom upp och läste att de va något med att få in 8 kanaler på en kontakt in. Skulle uppskatta om någon kan förklara det hela hur det funkar?! Tips på vilket kort jag borde satsa på uppskattas också. 😉 Tack på förhand!
  21. tack för ditt otrevliga svar. känns som det finns många arroganta dryga som dig här... kan finnas nån som vill svara så det verkar ju mer jobbigt för dig än nödvändigt att svara på min tråd överhuvud taget. 😏
  22. Ok tack för tipsen! Någon som har läst modern recording techniques av david miles huber. Har börjat läsa den och tycker den verkar väldigt utförlig. har inte kollat in dom ni tipsat om men vet ni om dom är liknande?
  23. Tjena! Jag har spelat in lite hemma på låg nivå med 2 kanalers ljudkort och lite annat basic. Känner mig nu sugen att gå¨upp ett steg och har funderat på att köpa en firepod. Har hört gott om den. Vill nämligen kunna spela in 8 kanaler för att få trummorna att låta fett. Är firepod ett bra val? Sedan ska jag ha ett par isolerade studiolurar för truminspelningen som man också ska kunna sitta och mixa med. Har inte råd med monitorer. Tips på bra lurar? Man får med cubase le med firepoden men hur bra den versionen är? är essential bättre eller samma nivå? sist men inte minst så tänkte jag på datorprestanda. skulle behöva en ny dator. vilka är minimikraven för att köra cubase med typ 20 spår med inserts och effekter på alla? alltså köra cubase problemfritt... har lite begränsad budget så kom gärna med rimliga förslag på grejer, dock inget med kass prestanda... Tack på förhand! 😏
  24. Hej! Jag har försökt hitta lite bra böcker angående produktion. Har sökt här på forumet också utan resultat. Någon som har några bra boktips inom ämnet? 🙂 Tack på förhand!
  25. Studiofreak

    Vilken mikrofon?

    Vilken mic ska jag välja? ADK A51E eller Studio project B1? hört gott om båda men inte hört någon konkret förklaring om skillnaden. Vi har tänkt att mica upp gitarrförstärkare och reca sång med den. Spelar metalcore om det har någon betydelse. Tack på förhand!
×
×
  • Skapa ny...