Jump to content

Studiofreak

Medlem
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Studiofreak

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 09/22/1990

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Spånga
 1. ok jag tänker inte akustikbehandla och monitorerna kommer möjligtvis användas i olika rum. Vad finns det för för och nackdelar med att köpa 6" istället för 5" ? Såg att 6" går några Hz lägre och det är ju en fördel men också en nackdel för att rummet har svårare att hantera ljudvågorna. Är det då bättre att köpa 5" om man inte tänkt akustikbehandla?
 2. Hej! Är inne på att köpa studiomonitorer. Har läst här på forumet och sett KRK rokit nämnas flera gånger plus att en polare tipsat om dom. Av vad jag sett så är det RP5:orna som nämnts. Undrar om det är bättre att köpa RP6 om man nu har råd eller om det bara handlar om rumstorlek och avstånd till monitorerna vid mixplats? Tack på förhand!
 3. hur menar du då? menar du device setup i cubase eller? mitt första ljudkort så kan ha missat en del grejer.
 4. jo skulle kanske kunna va firewirekortet. det är i princip nyinsatt. Jag kollade att drivrutinerna för det vad nya och så men det verkade fungera. är det skillnad mellan olika firewirekort vad det gäller kompatibilitet med ljudkorot? Jag har windows och program installerade på en 120 gb och har alla projekten på en 500 gb. Datorn är precis omformaterad så det borde inte va några problem tycker jag.
 5. okej, har inte direkt tänkt på budget än. Men vad kostar en dator med de komponenterna du sa? Känns som det är värt att spara lite längre för att få en dator som räcker längre, än att förhasta sig.
 6. Har provat lite nu och verkar som datorn inte räcker till, tyvärr. Men då kan jag kanske köra en liten följd fråga: Tips på ny dator? Kan tänka mig att bygga själv för lägre kostnad. Ska inte kosta för mycket men jag vill kunna reca och mixa som jag vill utan problem med knaster och liknande. Brukar köra 8 trummspår och kanske 2 gitarrspår med dubbningar och bas och sång. Någon som har ett bra förslag?
 7. har provat det där nu men det funkar ändå inte. Är det dags att skrota datorn då eller? :/
 8. Nej det har jag inte gjort. Är det något man alltid måste göra? Ska bli kul att prova. tack
 9. Hej! Jag har en dator med Windows XP men P4 processor på 3 Ghz och 3 Gb ram. Kör med Cubase studio 4. Har nyligen köpt ett Focusrite Pro 40 kort men har lite problem med latency och knaster när jag kör en del vst-pluggar. När jag ställer in buffersize på lägsta 128 så blir det bra latency ca 3 ms. Men så fort jag höjer buffersizen när jag mixat lite trummor och ska spela in bas etc. så verkar det som datorn inte räcker till. För låg buffersize så knastrar trummorna som är mixade och vid högre buffersize så blir det för hög latency för att spela in. Som mest 50 ms :/. Frågan är allstå: borde inte min dator räcka till? har jag missat några inställningar? Tack på förhand!
 10. jag kan rekommendera valvekingen. Gitarristen i mitt band har en valveking halvstack och den låter riktigt fett. Perfekt till metal. Vi körde med en valveking combo på ett gig en gång också, lät också bra.
 11. Jag fick ett Focusrite saffire pro 40 i julklapp, tyvärr så är ordern försenad så jag får den typ en månad efter jul men men. Sen jag gav jag mig själv nya trumskinn och ett par Beyer dynamic dt 770 m
 12. tjena jag kan rekommendera böcker från förlaget focal press, dom har massa bra böcker! http://www.focalpress.com/
 13. ok det var lite för mycket japp det blev ett sånt. Beställde från thomann nu i veckan. tack för hjälpen!
 14. ok tack för svaren! jag har sett en prislapp på typ 6500 för focusrite 26i/o.(va det de kortet du mena?) Har du sett det billigare någonstans? Annars tror jag det blir pro 40, den har fler outputs så slipper man köpa någon hörlursförstärkare/delare. Dessutom är den billigare Hur ofta kommar man spela in typ fler än 2 basar lineade eller liknande liksom.
 15. Hej! Jag är på gång att köpa ljudkort. Det jag har letat efter är en åtta kanalers med firewire. Som: motu 8pre, focusrite pro 40.... Priset får ligga runt 5000. Efter att ha kollat upp en hel del kort har jag kommit fram till dom två jag just sa. motu 8pre och focusrite pro40. Båda har adat vilket är bra att ja. Motu har valbart 8line eller mic instrument på alla ingångar och har smux. Pro 40 har endast 2 micintrument och 6 line men har fler outputs som kan vara bra om man recar ett helt band t ex. Nu undrar jag vilket jag ska välja? Har vägt för och nackdelarna mot varann men eftersom jag inte har ägt något ljudkort innan så vore det bra om någon kunnig kunde säga va man ska satsa på. Annars kan jag köper "fel" och saknar någon funktion. Tack på förhand!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.