Jump to content
Annons

MkIV

Medlem
  • Antal inlägg

    22
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om MkIV

  • Födelsedag 1975-03-16

Om mig

  • Stad/plats
    Lund
  • Intressen
    Gitarrer, förstärkare och allt som har med studio och inspelning att göra...
  • Hemsida
  1. Jag har precis köpt HD-bönan nu när 4Sound sänkt priset till 1995:- och måste säga att feta metalljud är den kungligt bra på! Har inte hunnit ratta så värst mycket med testat lite presets jag fått från kompisar - och framförallt fireballsimuleringen gillar jag som tusan! Kolla in denna videon som Ola Englund gjort:
  2. Jag skulle lätt kört på ett isocab i detta fall. Jag har använt det några gånger vid inspelning av gitarr (äger dock inget själv) med gott resultat. Vissa säger att det alltid blir burkigt, jag är inte så övertygad om det längre... ta en titt på detta youtubeklipp som jämför 2 olika isocabbar. http://www.youtube.com/watch?v=7ko-vB87ZEc
  3. MkIV

    Studiobygge

    Ser fint ut det här! 😑 Kan du ge oss lite specar på studion, hur stor är den (lite mått kanske) och hur högt har du i tak? Går själv i planeringsstadiet för ett hemstudioprojekt i ungefär samma storleksordning... mvh/Magnus
  4. Håller med om ESP Eclipse, men det kan vara lite svårt att hitta dem så billigt att de funkar med din budget... Annars tycker jag att du får jäkligt mycket gitarr för pengarna om du kollar in Ibanez - här är en rikgigt trevlig gura: http://www.thomann.de/se/ibanez_art520_hs_ltd.htm
  5. Musikbörsen brukar ha ett bra utbud av Mesa inne för test (eftersom de ingår i samma koncern som grossisten TTS/Svensk Musik). Jag har själv kört Dual Rectifier under många år och kan klart rekomendera den - mycket mer mångsidig än vad de flesta tycks tro och kan betyldigt mer än att bara låta "modern nu-metal". Har även haft Stiletto Ace och Mark IV och de är också mycket trevliga - Mark IV är definitivt den mest mångsidiga av dem och Stilettons rena ljud är klart överlägsen de andra jag nämnt. Den nya Mark V testade jag för några veckor sedan och blev grymt imponerad - den fixar det mesta man kan tänka sig utom just det riktigt tunga Rectosoundet. Skulle jag handla stärkare idag så hade det nog blivit en Mark V.
  6. Tack för all input! Jag kommer helt klart att vänta och se vad som händer på uppgraderingsfronten för MacBook och Mac Mini. Kollade runt lite och det visade att en gammal studioräv jag känner, idag försörjer sig som Mac-försäljare, så jag kommer att terrorisera honom med mina frågor när har är tillbaks på jobbet igen!
  7. Jag har precis insett att min gamla arbetshäst till PC börjar sjunga på sista refrängen och eftersom jag ska uppdatera till PT8 inom kort tänkte jag skaffa en ny dator också. Jag kollade lite på apple igår Macbook och Mac Mini. Räcker Macbooken till i sitt "orginalutförande" dvs 2 GB RAM, 2,13 GHz Intel core duo processor och 160 GB hårddisk. Det går ju alltid att slänga in mer resurser i den när man beställer, men dessvärre ligger min smärtgräns run 10000 kr för tillfället eftersom jag har lite fler inköp på gång... Eller kan det vara vettigt att köpa en Mac mini istället (skärm, tangentbord och mus har jag)? Tänkte jag skulle passa på nu när MediaMarkt kör sin 30-månaders avbetalning helt utan avgifter - dvs innan söndag... Alternativet är ju att välja en PC men jag vet inte om jag vill ge mig in i Vista-träsket - men Windows 7 kanske blir bättre... Vad för prestanda bör jag ha om jag väljer PC? Jag kör mest pre production och komponerar med mitt PT och använder kanske ett 10-tal pluggar per projekt, max 20 audiokanaler samt mjukvarutrummor. Det hade dock varit bra om jag har kraft nog att köra en full "skivinspelning" också. EDIT: ska kanske nämna att jag kör Digi 002 och att jag kommer att köra med en extern FirewireHD för projekten.
  8. MkIV

    Ventilation

    Ja att sy är inga problem. Har dock ingen tillgång till symaskin i dagsläget, men frugan är på jakt efter en... 😉
  9. Nej jag har egentligen ingen akustiker i närheten, men har mycket kontakter så jag skulle nog kunna hitta någon. Rummen är relativt små, men öppet upp till nock kommer det att bli när jag rivit färdigt och röjt ut hela huset.
  10. Jag tror inte att det är lämpligt faktiskt. Gå till en glasmästare i stället!
  11. Måste bara fråga, vad spelar du in för prylar i din studio? Trummor? Har själv funderat många gånger om jag ska bygga separata lite mindre liverum och kontollrum, eller om jag ska lägga beslag på ett större utrymme som skulle lämpa sig bra till gemensamt live/kontrollrum.
  12. MkIV

    Ventilation

    Okej, då blir det hemmabygge för min del. Egentligen är väl tiden också en trång sektor här, men ekonomin är ännu trängre... Har dock ingen deadline då bygget måste vara färdigt!
  13. Fönster finns det två stycken i dagsläget, men de ska bort. Inget dagsljus - det är ju mestadels hårdrock som kommer att spelas där! ;-) En dörr blir det så klart. Jag har ganska bra koll på hur den konstruktionen (har lusläst "Home Recording Studios: Build it like the pro's" av Rod Gervais) kommer att bli. Jag har dessutom ett helt rum mellan liverummet och kontrollrummet... Angående akustikbehandlingen: ska jag analysera rummet innan jag börjar bygga de ljudisolerande väggarna så att jag kan börja fundera på var och hur akustikbehandling behövs? Kommer förmodligen att kolla med någon akustikingenjör då jag känner att det är lite utanför min expertis känner jag...
  14. Jo vad det gäller kunskap om byggkonstuktioner så är vi på det torra då jag har både byggnadsingenjörer (varav 2 st disputerade) och erfarna byggare i bekanskapskretsen. Självklart så var jag lite snål med info i första inlägget, så här kommer mer: Jag är ute efter ljuddämpning så att jag slipper störa de få grannar jag har och slipper få med när bonden är ute och plöjer på mina inspelningar. Akustikbehandling blir ett senare kapitel hade jag tänkt. Eller tänker jag fel då? Jag antog att det blir lättare att fixa akustikbehandlingen efteråt när liverummet är färdigt och man vet hur det låter - men det är kanske inte det smartaste sättet? Flytande rum tycker jag är overkill då jag vill hålla nere budgeten. Just det, glömde nämna att golvet är helgjuten betongplatta. Och det är tegel både invändigt och utvändigt. Den gamla isoleringen och innerväggarna är nedrivna då det var en anings mögelangrepp.
×
×
  • Skapa ny...