Jump to content
Annons

KimSimonsson

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om KimSimonsson

  • Födelsedag 1988-03-16

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Oskarshamn

Socialt

  • Skype
    kimanen@hotmail.com
  1. Jag hade problem med att få igång PT på min mac. Problemet var att jag behövde en ny uppdatering till PT. Det är förmodligen inte det som är felet men kanske kan vara värt att kolla?
  2. Har ingen koll på vad som skrevs i förra tråden så kanske inte mina ord är några nya. Du har full rätt till att göra en cover så länge den liknar orginalet och att den inte används på ett kränkande sätt. Det jag är osäker på är hur det fungerar med streaming från myspace. Fall det räknas som ett offentligt ställe? Hur skulle i så fall ersättningen beräknas? Skulle Egon spela en upp låten i sin klädbutik skulle ju Maiden ha ersättning från stim, skivbolaget från ifpi och du som artist från sami eftersom det är offentligt. Jag har inte fått hem den nya upplagan av "musik som levebröd" tyvär. Där står det nya delar om just Myspace, Facebook och Itunes. Finns det någon lag så är det säkert väldigt luddig eftersom Myspace är rellativt nytt.
  3. Hallå! Var bra länge sedan jag var på denna tråd om mina problem med ProTools. Tack igen för all hjälp! Kan inte påstå att det har blivit mycket bättre dock, håller på att ladda ner Combo Update nu.. Har gjort så mycket skit för att få det att fungera så det är svårt att hålla koll på vilka uppdateringar jag gjort, men tror inte jag gjort denna! Hoppas det fungerar bättre.. Efter badet blir det att spela in lite grind för att testa ; )!
  4. Gjorde en inspelning igår och det fungerade ganska bra faktiskt. Har en limit på 10min och satte jag samplerate på 1000+ Men man bör väl ha samplerat ganska så låg när man spelar in va? tyckte jag märkte av latency 256 samples tycker jag fungerar för mig när jag spelar in, men inte högre än så. Men som skrevs i början av inlägget så är även en extern hårddisk att rekommendera då Digidesign själva går ut vikten av denna. //Anders Hehe. Jag spelade in med 1000+ typ helatiden igår, testade lite med 512 och det fungerade si så där. Märktes väl inte så mycket med själva inspelningen av audio men när jag körde rewire med reason så var latency väldigt märkbar. Jo det är ju en extern HD som gäller för min del. Går nog inte att få ut bättre prestanda än den jag använder nu tyvär. Antar att man får ge 1000 - 2000 iallaf för en firewire? Storleken har ju ingen jätte betydelse egentligen.. mer än 100G lär väl inte användas.
  5. Gjorde en inspelning igår och det fungerade ganska bra faktiskt. Har en limit på 10min och satte jag samplerate på 1000+ Men man bör väl ha samplerat ganska så låg när man spelar in va? tyckte jag märkte av latency
  6. Hej Hej! Har en förmodligen helt simpel fråga om Grid menyn i PT. När jag använder Ezdrummer vill jag görna köra Grid eftersom det blir så lätt när allt lägger sej på plats direkt. Grejen är att om jag ställer om tempo så ändrar sej inte själva "taktuppdelningarna" utan stannar kvar i 120bpm medans tempot egentligen är 160bpm. Så det blir omöjligt att programera in trummorna i takt. Det mest lustiga är att det fungerar ibland och ibland inte så det bör ju vara någon liten inställning man ska göra som jag är för efterbliven att hitta. Hoppas ni förstår frågan och tack till alla på forumet som hjälper till!
  7. Okej.. Mboxen går ju så klart inte via hub. Har den även den usbport som digidesign rekomenderar. En av dom ska tydligen vara lite skum. Men den ända pluggen jag har är Ezdrummer typ. ska det inte klara av att ha det igång under tiden du spelar in?
  8. Hmm känner mej rejält dum att jag inte tänkt på den saken.. Har en usb-hub med mus och midiklav kopplat till den andra USB porten. Kan ju vara möjligt att det inte fungerar så bra då? Är det så illa blir jag lite ledsen över min dumhet : )
  9. Hallå och tack för svaret! Har laddat ham 7.3.1 cs6 nu, hade 7.3 innan. Värt att nämna är ju att macbooken har Intelprocessorer så 7.3 kanske inte har support för intel? Har även fixat och limierade disken till 10minuter som du skrev. Har inte testat att spela in nu efter uppdateringen och limitändringen, lär göra det efter min saftiga Harmonilära lektion : )
  10. Jag kör fortfarande med Tiger. 10.4.10 om jag inte minns fel. Hämtade en uppdatering till OSX efter jag formaterade. Kanske kan vara något lurt med den? kollade nu och det var 10.4.11 jag hämtade.
  11. Dom är AS 😄 ! Lite komiskt att killen på 4Sound lyckades lura i mej att det var gratis uppdatering i 1år från digidesign. Men men skit samma. Får försöka få tag på en FW och kolla fall det fungerar bättre på det viset.
  12. 7.4 är inte en gratis uppdatering va? Införskaffade mej mbox i augusti förra året och vill ha för mej om att man måste betala.. men får kolla upp det
  13. Kollade upp min HD och den har ett värde på 22,9 vilket borde räcka got och väl då...
  14. Oj?! Det låter grymt mysko.. Det är en Mbox 2 USB. Kör PTLE 7.3. Det kan inte vara några uppdateringar eller något liknande? Det kan inte vara något med Buffersize att göra? Har haft den på 512 samples när jag har kört.. kanske är för mycket?
  15. Hoppas på att det kan fungera! En extern USB är inget att fundera på föresten? Kanske inte fungerar så bra?
×
×
  • Skapa ny...