Jump to content
Annons

Ewil

Medlem
  • Antal inlägg

    62
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Ewil

  • Födelsedag 1990-12-12

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Örnsköldsvik
  • Intressen
    Ljud, ljus, musik, fika, teater

Socialt

  • Skype
    ewileriksson@hotmail.com
  1. Batteriet är ganska nybytt men jag provade med ett annat också. Ingen skillnad. =/
  2. Ewil

    Aktiva mickar - Dist

    Tjena. Jag har lånat en Fender Precision Deluxe - Mexico, som jag rengjort, justerat osv. Jag har aldrig varit i kontakt med aktiva mikrofoner tidigare men den här luringen har det. Problemet är att basens cleansignal distar. Är det vanligt att dom gör så? Naturligtvis distar den inte om jag drar ner gainen på den inbyggda pre-ampen men då tappar ljudet en jävla massa frekvenser istället. Här är basen http://www.thomann.de/se/fender_deluxe_pbass_special_mn_bk.htm
  3. Ewil

    Köpa musikdator

    Om du kan chilla till 6e juli så verkar det här paketet schysst. http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=323200 Så köper du till ett externt usb-ljudkort med pre-amp. Har hört att det finns snabbare USB än 2.0 nu?
  4. Ewil

    Vintage dist

    Haha hänger du på forumet dygnet runt du? Klättra i berg ska vi göra också! PSP Vintage Warmer var asbra för övrigt, låter precis som en gammal sketen grammofon-högtalare nu! Thanks bro!
  5. Ewil

    Vintage dist

    Hade ingen särskilt låt in mind när jag sa så, men det här är ett ganska bra exempel: mda Overdrive va helt okej faktiskt! Tackar för det!
  6. Ewil

    Vintage dist

    Tjena. Jag är ute efter en VST som kan simulera den sköna analoga disten man kan höra på gamla jazz-plattor. Har vi några bud på det?
  7. Ewil

    Music box

    Visst måste det finnas såna där music boxes eller speldosor i nån slags kontrollerad instrumentform? Jag har en sån liten dosa och älskar ljudet ur den men ja vill ju kunna spela nåt annat än imagine... Såna alltså: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm...ox_elements.jpg
  8. Mitt gamla gick i graven, det var därför jag köpte nytt ram. Men jag ska liks köpa nytt moderkort, så jag återkommer när jag installerat alla grejer i det. Kan ju hända att det vill sig bättre.
  9. Det är mycket möjligt att det är hårdvarufel. Jag köpte nyss nytt ram-minne, kan de ha nåt med det att göra? När jag ställer bort autorestart, slutar datorn starta om sig. Istället blir skärmen bara helt svart och får "No signal".
  10. Haha, började ni bråka lite nu? Jag provade att installera patchen 5.1.1. Inget hände förutom att datorn rebootade lite tidigare.
  11. Tack för svaren! Jag provade med Elicenser. Ingen skillnad. Jag plockade ut VSTmapparna och nu händer något. Cubase startar felfritt. Jag blir glad, stänger ner --> datorn rebootar och jag svär. Jag har dubbelkollat att alla drivrutiner är up to date. Jag provade även att stänga av det integrerade och externa ljudkorten vid olika tillfällen men problemet kvarstår. Jag hittar inga drivrutiner till Cubase 5. Menade du något annat, Paxgreger, eller har jag googlat dåligt?
  12. Hej. Jag kan inte beskriva problemet så mycket mer än titeln. Jag har inga som helst problem med datorn förutom när jag startar cubase då den plötsligt rebootar. Jag har windows 7 och Cubase SX3. Läste sedan någonstans att SX3 inte var kompatibelt med mitt OS så jag bad en kompis prova med Cubase 5. Samma sak händer. Är det någon som har någon blekaste?
  13. Ewil

    Sång dub

    Låter vettigt. Ska prova det!
  14. Jag älskar dom. Låter mycket mer äkta än Ezdrummer tycker jag. Med en eq och lite effekter kan man få vilket ljud man vill. Men riktiga akustiska trummor är klart roligare att syssla med. Bland de bättre köpen man kan göra tycker jag.
  15. Ewil

    Sång dub

    Jo det håller ja med dig om! Men nu låter det ju bara som en skitful choruseffekt, för dom synkar så bra. Han one-takade typ alla dubbningar. Om man tänker mer popproduktion a la katy perry då bara som ett exempel. Nästan alla moderna pop-prod har ju dubbningar men det är så bra gjort att man inte lägger märke till det om man inte lyssnar ordentligt. Hur bär man sig åt?
×
×
  • Skapa ny...