Jump to content
Annons

Erkii

Medlem
  • Antal inlägg

    38
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej allesammans! Köpte min första sustainpedal i veckan till mitt midikeyboard Yamaha KX49. Jag har en fråga angående beteendet på pedalen dock. Hur är tanken att sustainpedaler ska fungera? Min verkar bara ha ett "på" och "av" läge. När pedalen är fullt nedtryckt är ljudet konstant, så som det ska vara. Men när jag sedan släpper upp pedalen sakta förväntar jag mig att ljudet jag spelar ska ebba ut snabbare. På min pedal blir releasen direkt 0 när man passerar hälften nedtryckt. Har detta att göra med att mitt midikeyboard inte kan hantera flera olika nedtryckta lägen? Eller har jag missförstått hur en sustainpedal är tänkt att fungera? Jag vill minnas att dom skolpianon jag testade för 10 år sedan med tre pedaler (den högra) fungerade så jag tror att en sustainpedal ska fungera.
  2. Allright men om jag kör out från mitt andra ljudkort, Audiophile och kopplar till två kanalar för stereo i UX8an? Då borde jag få in ljudet men kvarstår gör väl det faktum att uppspelningskällan alltid kommer vara Audiophile kortet när jag inte är i Cubase? Hmm...
  3. Jo visst gör Cubase det men UX8 är ju en och samma enhet och använder därför samma ljudkort. Det torde innebära att det både fungerar att spela upp och in? EDIT: Testade nyss på skoj att köra in Out till Line-In för att recca ljudkortet och det fungerade ypperliggt. Borde fungera lika bra på UX8an. Det sistnämnda är inget alternativ, jag kan ju spela in genom SoundForge. Men det är just processen att spela in i SoundForge, spara ner i en mapp och sedan öppna i Cubase som är för omständig. Vill recca direkt i Cubase, oftast är det skit man reccar och vill kasta direkt.
  4. Hallo! Jag har idag Line6 UX1 som funkar smidigt att spela in min gitarr/bas med. Men jag har ett problem och det är att jag vill kunna spela in t ex ett citat från en film från ett youtube-klipp, genom Cubase, utan att behöva routa UX1an till mitt Behringer mixerbord och sedan till mitt Audiophile ljudkort. Eftersom man bara kan välja en ASIO åt gången i Cubase tvingas jag switcha mellan mitt UX1 ASIO och min Audiophile Delta ASIO. Drygt och förstör arbetsflödet. Jag kan spela in i SoundForge, spara ner filen och sen öppna i Cubase, men det blir som sagt ett onödigt flöde som allt för många gånger gjort att jag tröttnat. Därför har jag börjat titta på UX8an då jag har gitarr, bas, 2 st micar och skivspelare att koppla in och ändå behöver något större. Så, fungerar det att, som jag önskade ovan, spela in ljud från datorn med UX8an genom Cubase? Både att reca och spela upp på samma kanal utan att switcha någon inställning?
  5. Då har jag luskat ut detta på egen hand och tänkte delge det till fler som söker svaret. Kör man någon MIDI-insert på sitt MIDI-track, som i mitt fall t ex "Arpache SX" (arpeggiatorn) och "Chorder" (skapar ackord) och vill få ut alla noter/ackord i pianorollen: - CTRL+högerklick på MIDI-tracket där du lagt noterna som i realtid spelas av t ex Arpache SX eller någon annan MIDI-insert. - Gå till "MIDI" och sedan "Merge MIDI in loop". Fantastiskt smidigt tycker jag!
  6. Hallo! Det finns ju vissa VST-plugins som har möjligheten att skapa ackord och som sedan spelar ut det i pianorollen. Jag har dock fastnat för Cubase egna variant "chorder", då jag upplevt att andra VST-pluggar jag testat är en aning bristfälliga på vissa saker. Problemet med cubase egna "chorder" är bara att den inte ritar ut hela ackordet utan bara en not, sedan spelar den ackordet utifrån den noten "behind the scenes". Finns det någon funktion för att få den att rita ut ackordet i pianorollen? Jag vill lära mig spela mina låtar och i sin tur kunna tillämpa det jag lärt mig i framtida projekt. Jag går lite bakvägen 🙂
  7. Hejsan allesammans! Jag har två gitarrer jag spelat med titt som tätt sedan barnsben. Båda akustiska, ej mickade. Nu tänkte jag köpa mig en ny gitarr som är mickad så jag kan börja spela in i datorn. Sedan tidigare har jag Behringer mixerbord med preamp som jag använt för att spela in sång på och funderar nu om signalen från gitarren blir tillräckligt stark om man kopplar den till en kanal? Eller måste jag ha någon ytterliggare preamp förutom den som sitter i mixerbordet för att få in ljudet rent till datorn? Den faktiska frågan för denna del av forumet är dock om POD Farm (Som jag tycker verkar grymt) har preamps för att förstärka signalen istället? Hjälp!
  8. Okey! Jag ska testa och se om jag kan tweaka till det. Det är ju enkelheten i hans bas som är så nice. Men jag har inte lyckats få till det än i alla fall :| Ska kolla om dom där intstrumenten kan vara något. Förresten. Om jag har samplingarna/basljuden då kan jag ju köra med precis vilken sample som helst. Någon som vet om det överhuvudtaget går att få tag på enbart dom ljuden? 😉
  9. Nej alltså det är ju "snorbilligt". Men någonstans var det en vän för lääänge sen som sa att det kostade typ 70 lakan. Så det har suttit kvar sedan dess. Jävla mytto 🙂
  10. Logic kostar väl skjortan har jag för mig? Finns denna EXS24 att få tag på enbart som vst utan att behöva själva logic?
  11. Hmm, jag hittade en video där Angello gör ett beat. Och kan det vara basen vid 09:04 jag söker? Men vad säger han att synthen heter INXS 24? Eller hör jag helt galet? Om inte annat än den här basen också sjukt nice! http://video.google.it/videoplay?docid=7111285484316887672# EDIT: När han sidechainar har han enbart en simpel VST eller är det det bökiga viset jag läst om när man gör i Cubase?
  12. Nu har jag säkert postat fel, men jag har scrollat upp och ner och kollat passande kategori men inte hittat någon som passar min fråga. Tror att dessa frågor med "vad är det för ljud/instrument etc" torde vara ganska vanliga. Hur som helst jag undrar om någon har ett hum om vad det är för bas som går igång på Steve Angello - Valodja vid 1.48? Är det någon form av subbas? För jag får sällan till det när jag använder subbasar. Jag lyckas inte få det där trycket utan att basen fullkomligt äter upp allt ljud runt omkring. Trots att jag använder kompressor. Känns liksom inte som subbasarna har någon karaktär utan mest låter runda och bara på låga band. Men i låten med Steve Angello - Valodja har ju basen en grym karaktär tycker jag! LÄNK TILL LÅTEN http://www.youtube.com/watch?v=cQShNu0_TTc
  13. Jag köpte ett par Genelec 8030 för några månader sedan och tänkte delge mina erfarenheter av monitorerna så här långt. För det första tycker jag absolut inte att dom är vassa i diskanten som vissa tycker. Jag lyssnade igenom många monitorer innan jag till slut valde genelec. Och det av den anledningen att man orkade sitta med dom en längre tid. Finns bra många andra monitorer som verkligen tröttar ut öronen bara på några minuter, i alla fall mina. Jag tycker dock det är knepigt att lägga bas med dessa monitorer, möjligtvis för att jag inte lärt mig dom än men. När jag tycker basen låter sjysst och med bra tryck i i monitorerna, lyssnar jag på andra högtalare, t ex stereons. Då låter basen alldeles för högt. Jag begriper inte riktigt, för trycket och basen i monitorerna, tycker jag personligen inte är så jäkla dålig för att vara så små men uppenbarligen lite missvisande, när basen låter för mycket på andra ljudenheter .Hur som helst, sänker jag basen på mina beats och lyssnar i genelecarna hör jag knappt någon bas, men lyssnar jag åter igen på andra ljudenheter låter det bra. Så antagligen behöver jag en subbas för att det ska uppfylla de krav jag ställer för att känna mig helt nöjd! Men dom är hur som helst en jävla fröjd att sitta i. Har inte tröttat ut mina öron en enda gång än!
  14. Tänkte bygga mig en musikdator inom närmaste framtiden och skulle behöva tips och råd för läget idag. Har sökt och läst lite befintliga trådar redan kring ämnet, men skulle vilja ha fler tips & råd. Den dator jag har, har jag genom jobbet. Snart har det gått 3 år och det börjar bli dags att antingen köpa loss den eller lämna tillbaka den. Prestandan jag har idag är: Intel Pentium 4 (3,2 GHZ) och 512 i ram. Ovanstående är väl det nödvändigaste för er att veta kanske? I övrigt har jag köpt till de ljudapplikationer jag vill ha så dom kan vi räkna bort. När man ska bygga sig en musikdator är det då proccessorn och ram minnet som är det viktigaste? Moderkortet lär ju spela roll också. Vad skulle ni rekommendera? Det är en musikdator som ska användas i hemmet. Ribban ligger väl på närmare 10 000:-
  15. Sjysst. Dom låter skarpt. Jag tyckte dock basen inte var nått och hänga i gran vid nollat läge. Jämförde Mackie och Genelec.
×
×
  • Skapa ny...