Jump to content
Annons

8bit

Medlem
  • Antal inlägg

    76
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av 8bit

  1. Uppdaterad. Enjoy 🙂
  2. Lite uppdaterad. Nu känns den nästan klar.
  3. Kommer här:
  4. 8bit

    Go Anywhere

    En liten identitetsförvirrad houselåt kommer här:
  5. Ett öra om du har tre minuter över:
  6. Låter jättebra. Proffsig produktion. Jag skulle kanske dränka sången i liiite mer reverb, för att sjunka in lite bättre i musiken.
  7. Nu har den paketerats om till 80-tals (bred, dubbelknäppt) kostym. För optimal känsla skall man lyssna i en nedcabbad 911 årsmodell -85.
  8. Nu har jag skrotat edm-vibben till förmån för discovibb.
  9. Nu har jag piffat lite. En leadslinga a la 1979 under andra repetitionen av "temat" samt lite sång under outrot. 🙂
  10. Tack, ja sången är medvetet dimmig för den drömska känslan och visst, låten är inte 100% ännu. Den skall få mogna lite och sedan få sin sista handpåläggning 🙂
  11. Har varit helt mentalt ödelagd i ca ett och ett halvt år men under de senaste 10 timmarna presterade jag en Mororder-E.L.O-trudelutt: Man måste ha platådojor när man lyssnar.
  12. Tycker du skall arbeta vidare på inledande melodin och skippa eller arbeta om den jazziga slingan som börjar 0:52 och sedan kommer och går genom låten. Den är lite för spretigt. Minska styrka på fingersnap'et på 2 & 4, alltså virvelslaget. Kan sjunka tillbaka lite. Och sidechaina hårdare, så det pumpar av bara f-n!! Inledande melodin, ljuden etc är världsklass! Någon fin vokal på det där så! Typ tok-reverbindränkta kvinnoröster a la ARTY Men det är såklart bara vad jag tycker 🙂
  13. Plockade upp den här efter den fått mogna i några månader. Uppdaterat och klippt om lite, så nu känns den relativt "klar" ?
  14. Vokalerna i mina egna låtar är rena spår som är köpta från Sample Magic, sedan gör jag musiken runt dem. Jag håller till i Sthlm men är småbarnsförälder och får hålla på någon timme sent på kvällen, typ. Har sjukt mycket prylar, vilket absolut inte behövs men kan vara kul att använda lite då och då.
  15. Är gärna med i ditt nya producentkollektiv ? Håller just nu på att flytta och alla prylar är nedpackade men annars kan jag förhoppningsvis bidraga med ett och annat. Jobbar i Cubase, kan spela gitarr 🙂
  16. 8bit

    Riding Home

    Här kommer en till liten edm-trudelutt (med Sample Magic vokaler)
  17. Hörde Maria Magdalena av Sandra på någon retro-station härom dagen och blev sugen på synth-hits som badar i reverb. Vokaler kommer från en Sample Magic downloadfil.
  18. Jag köpte den här 🙂 https://www.samplemagic.com/details/433/edm-vocal-tracks Vokalspår i form av verser, brygga och refräng i olika tonarter, alla i 128 bpm. Musiken får du göra själv. Kan skicka dig ett smakprov på mitt egna alster?
  19. Korrekt Levander. Inte ett försök att kopiera Avicii utan mer en truddelutt. Jag tycker den vinglar mellan generer men att cykla mellan harmonier hör jag inte? Skit samma. Ville bara lägga ut den!
  20. 8bit

    TIM FFS :-/

    Gjorde en liten snabb hyllningslåt till Tim B. Låten behöver en sånghook men jag har inte hittat någon passande ännu.
  21. Nu heter ju tråden "senaste prylen/prylarna till studion" och inget annat.
  22. Nej inte f*n var jag klar inte! 224XL såldes, sedan gick det någon dag och så köpte jag en ny. Eventide DSP7000 såldes och en H7600 köptes. REV-1 och EMT 248 såldes. AMS DM2-20 köptes Antelope Orion 32 såldes och Antelope Goliath köptes. Maselec MEA-2 och Anamod ATS-1 såldes. SPL Iron köptes, Focusrite Blue 330 köptes, Tube Tech SMC 2 BM köptes, 2 x Analogue Addicts pultec köptes, Chandler Curve Bender köptes, Sonic Farm Creamliner köptes. Jag gör aldrig musik. Skruvar mest in och ur saker i racken..... :-/
  23. Nu var det så pass länge sedan jag bidrog till den här tråden att en lång lista blir nödvändig. De sex senaste prylarna är en samling hel- och halvvintage digitala effekter i form av AMS RMX16, AMS DMX 15-80S, Lexicon 480L, Eventide DSP 7000, Yamaha REV-1 och EMT 248. (Lexicon 200, 224X, 300, Roland R880 har passerat genom racken sedan i våras). Tror jag är "klar" nu 🙂
×
×
  • Skapa ny...