Jump to content
Annons

NHansson

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om NHansson

  • Födelsedag 1989-08-26

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Nordvästra Skåne
  • Intressen
    Musik.<br />Spela, spela in, spela upp.<br />Är väldigt intresserad av Ljud- OCH Ljusteknik och söker alla sorters arbete/jobb inom området!
  • Hemsida

Socialt

  • Skype
    niklas_752@hotmail.com
  1. Grattis på födelsedagen!

  2. NHansson

    Prylomaner!

    Tror det bor en liten "prylbög" i oss alla 😄 Jag känner precis likadant! Hade hoppats på att kunna prodda och spela in lite nu, men nej - nu saknas det dem där extra prylarna för att få till ljudet... Jag är likadan när det gäller hemmabion, bara prylar & prylar överallt.. Men om man tänker efter, visst gör alla prylar någon nytta?
  3. Fina studios ni har allihopa! Här är liten bit av min hemmastudio som är under uppbyggnad. Har även en MacBook som får hänga med på inspelningar utanför lilla studion 😄 Diverse instrument finns i annat rum, lägger upp en bild på det sen!
  4. Jag skulle behöva någon som är bra på piano, som kan planka en hel låt och spela in den för att sedan skicka till mig 😄 Jag gör ett litet projekt åt en sångerska som gärna hade gjort låten "The thanks I get" med Erik Hassle. http://www.youtube.com/watch?v=OT_MJQkFxTs Tyvärr erbjuder jag inga pengar utan detta är endast för skojs skull. Självklart får du all credit som pianist om låten bli mer eller mindre känd 😆 Hjälp mottages! Vid intresse skicka PM Mvh
  5. Jag använder Logic Express 7. Spreadern har jag redan provat men känner mig inte helt nöjd och därför vill jag prova det andra sättet att bredda ljudbilden. Men vad menas med att fasvända kanalen? Hur gör jag det? Det är där jag fastnade när jag gick efter den andra tråden och som sagt, nån som kan förklara för en nybörjare? 🙂
  6. Läste här för längesedan om hur man skulle stereobredda i logic och förstod inte så mycket av det jag läste. Det skulle tydligen varit urdraget ur ett av numrena i Studio. Men nu hittar jag inte den tråden och undrar om någon har lust att förklara lite närmre hur man stereobreddar? Det enda jag kommer ihåg var att det krävdes tre kanaler av samma inspelning. Det allra bästa hade varit om ni kunde skriva ut "exakt" var jag ska trycka osv för jag är fortfarande ny i programmet. Tacksam för hjälp! 🙂
  7. Jag använder Logic Express 7.1 och undrar om man kan panorera spåren (vanliga audio-inspelningar) i Front och Rear? Jag hittade nämligen denna funktion i Cubase men jag har ju bytat program. Jag antar också att det är denna funktion man använder för att få lite djup i ljudbilden? När man lyssnar på vissa låtar med hörlurar känns det som t ex en gitarr ligger i ett hörn av rummet medan resten kan ligga i samma höjd med själva lurarna. Eller finns det ett annat knep?
  8. Men när jag väljer en strip i menyn så är det inte alla som fungerar, då får jag meddelandet att det inte är en .exs -fil. Men vissa ljud fungerar, t ex "synthljud" som en gammal 80-tals synth bas osv. Hjälp mig(!)
  9. Jag har skaffat mig ett Jam Pack från Apple och det funkar fint till GarageBand, men jag kan inte få fram ljuden i Logic. Har jag missat att lägga filer i en särskild mapp eller nåt annat? När jag ska välja instrument står det bara att det inte är en .EXS -fil. Tacksam för svar!
  10. Jag har också nybörjarfrågor... Säkert vanligt problem men jag hittade ingen tråd här som passade. Har gått från PC/Cubase till Mac/Logic Express och nu får jag inget ljud till inspelningarna. Vill prova att spela in lite med det inbyggda ljudkortet i min MacBook (ska köpa ett externt ljudkort men det kan ta lite tid innan jag får tummarna loss). Var ställer jag in allt detta? Det fungerar i GarageBand.
  11. Ja, frågan framgår väl ganska tydligt i rubriken. Hur vet man vad man behöver för MIDI-keyboard? Jag är inte nybörjare på att spela med tangenter, har använt analoga keyboards och pianon så spela kan jag. Finns ju jättemycket att välja på, om vi börjar med storlekarna: 25, 32, 49 el 61 tangenter? Antar att de största 88 tangentarna är till för såna som vill spela riktiga pianostycken mm. Men om man mest kommer använda de till att lägga ackord, små slingor med bas och lite trummor, vad kan tänkas behövas då? Sen finns det ju med inbyggda trumpads också? Ska man ha med eller utan rattar och knappar? Vad gör de för funktion? Ställ gärna motfrågor så vi kan reda ut detta åt mig! 😄
  12. Vet inte ifall det bara är jag som har sån torr humor? 😏
  13. En pojk på 18 år med stor kärlek till musiken. Enligt musiklärare har jag stor talang då jag är självlärd och har lärt mig spela gitarren bättre än många andra. Tråkigt nog har jag inte pluggat lika mycket teori som praktik när det gäller att spela, men det är ju så mycket roligare! Jag har spelat i snart 4 år och är bättre på teknikerna än min kompis som spelat i 9 år! Det känns otroligt bra måste jag säga. En annan rolig sak är att en lärare på estetiska musiklinjen utmanade mig i snabbhet, "Jag kan en ganska snabb skala" och vips så hade han spelat den. Ja det var rätt fort tänkte jag, men jag lyckades spela den ännu fortare och knäckte honom totalt! 😏 Jag spelar även lite trummor, piano/keyboard, bas och munspel. Men nog med allt skryt, ville bara att ni skulle få en inblick i hur mycket jag lägger ner på musiken. Nu har jag också börjat med lite ljudteknik/ljudproduktion för att vi i bandet har spelat in lite och det var jag som fick dra i spakarna (använder bara Cubase för tillfället). Det ligger också i intresset att jobba med inspelning så just nu varvar jag spelandet med inspelandet. Är snart inne på sista året i gymnasiet (pluggar elteknik) och funderar starkt på att söka till en Ljudteknikskurs på högskolan (eller ni har kanske andra rekommendationer?). Vill väldigt gärna jobba inom studioyrket eller som ljudtekniker vid LIVE-arrangemang. Har mycket kvar att lära mig men man lär sig något nytt varje dag har jag hört. Har ju säkert glömt något men det här får räcka 😄 Gå gärna in en sväng på bandets hemsida (ett extra trevligt coverband med lite speciella låtar).
  14. *Ny på detta forum* Ska beställa en MacBook (ekonomin tillåter inte större leksak) och där är ju bara 1GB minne från början. Jag kommer givetvis att utöka detta till 2, kanske 3GB men jag undrar ändå hur mycket man kan belasta den på 1GB? Ungefär hur många kanaler blir det? På min nuvarande PC har jag bara 512MB och har lyckats mixa 15-20 amatör-spår med lite smått och gott som reverb, delay och mycket kompressorer.
×
×
  • Skapa ny...