Jump to content
Annons

musiccreator

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Mora

Senaste profilbesökare

2 109 profilvisningar
  1. Är det möjligtvis så att det fortfarande är aktuellt att det finns någon kvar?
  2. Numera finns såkallade cardiodbasar som genom att man delayar och fasförskjuter kan uppnås till att bli mer riktad t.ex. fram mot publiken i och med att man släcker ut frekvenser bakåt. Detta kan man även åstadkomma själv med minst två baslådor där den ena placeras framför den andra. Därefter får man räkna på delayer och förskjutningstider för att få fason på det. Givetvis kommer inte alla frekvenser bli tokriktade framåt, men det blir betydlig skillnad i jämförelse med en rundstrålande uppsättning.
  3. Okej då hänger jag med. Jag tackar för svaret Claes 😳!
  4. En faktor kan vara att dom kommersiella radiostationernas sändning är (enligt min smak)"TOK"komprimerad. Lyssnar du på en låt i kommersiellradio och sedan jämför med tex en CD så tror man inte att det är samma mix man lyssnar på. Okej Man tackar så mycket för svaret, drloop!
  5. Jag vet inte om jag postat rätt men jag hoppas det. Det här är en fråga som jag gått och grubblat på rätt länge. På de kommersiella radiostationerna, såsom Rix FM, mix megapol, The voice m.m. tycker jag att rösten från de som pratar alltid låter basig och lite rosslig. Men slår man däremot över till P4 eller nån annan SR kanal så tycker jag rösten låter mer renare och mjukare. Då är frågan. Beror denna effekt på hur dom har mickat upp i studion? Hoppas ni förstår vad jag menar. /Anders
  6. Tack för alla svar Luddmann, Gizmois och Chris B, och du har ett trevligt namn du med Gizmois! Hej, det är tre stora Sony kameror som går till en bildmixer för vi klippte live på plats under föreställningen. (Talangjakt). Det är digitala mätare på dom och så är det XLR utgångar. Mikrofonerna vi hade var två stormembrans mikar som vi hade framför två JBL högtalare så dom tog upp både musik och publikljud. De kopplade vi till våran mixer. Sen provade vi även med lineljud från mixern som ljudteknikerna hade. Men på något märkligt sätt distade det. Om jag stänger av all auto kontroll av ljudet enligt ChrisB, hur styr jag då så att den inte slår över eller hur gör jag för att undvika överslag utan limiter? MVH Anders
  7. OBS! Kan hända att jag postat denna på fel ställe.. Hej, jag skulle behöva få lite tips om hur man ska få till bra ljud när man filmar. Jag har spelat in en gång med manuellt ljud på en föreställning och då distade det extremt. Ska man köra med någon slags kompressor och auto gain då, för det måste väl gå att få till fint ljud. Kör jag autogain så vill jag ju heller inte att det ska märkas när den "jobbar" med ljudet, dvs att man hör när den höjer och sänker. Räcker det kanske med en kompressor för att undvika för högt ljud med distproblem. //Anders
  8. I FL ska man kunna ställa in så ljudklippet skapas automatiskt efter att amn avslutat inspelningen. Kan det vara det du menar eller blir det "uppklippta" ljudfiler på spåret?
  9. Nej tyvärr så finns Reason 3.0 enbart på engelska, manualen finns dock på flera språk men inte svenska. Reason 4.0 kommer även med franska, tyska och japanska versioner men återigen inte svenska. Lilla sverige är nog en för liten marknad för att lägga ut pengar på att skapa en egen version. Mvh Daniel Okej. Tack Daniel.
  10. ..det finns reason på svenska eftersom programmet är svenskt. Eller är det engelska ändå?
  11. ..asio driver som fungerar bäst tillsammans med fl. just nu kör jag asio4all men blir dock irriterad över att jag måste dra reglaget för buffer size ner mot 10 ms när jag ska spela in men då sprakar och hackar fl i stället och då måste jag ju dra upp reglaget mot 160 ms men då blir det ett fruktansvärt eko på sången, så frågan är vad jag gör för fel och använder jag fel asiodriver?
  12. Ej rekommenderat att köra med Vista innan dom har kommit på själva dom som kodar hur fan dom ska göra det bra. Om det nån gång blir så...
  13. När jag körde ASIO4ALL för att spela in sång i FLSTUDIO så blev det väldigt mycket eko på sången. Jag provade att dra lite i reglagen men det hjälpte inte. Finns det nån bättre driver än ASIO4ALL så att man får ett rent ljud utan eko?
×
×
  • Skapa ny...