Jump to content
Annons

DesmondSparrs

Medlem
  • Antal inlägg

    46
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Några tips? Har förjävligt svårt för mixning, och har ovanan att vilja få allt o låta skithögt så man knappt orkar lyssna ens.
  2. hehe, kanske man borde men kortet skryter ju om noll latency, vet att det inte e möjligt men under 10 hade varit helnice. Iof spelar ja inte mkt midi men alla plugins å sånt blir mer responsiva på lägre latency. Har för mig att det ska finnas inbyggda hårdvaru-effekter i ljudkortet, nån som har en aning hur man använder dom?
  3. Okej jag har ett problem till, tycker att jag har för hög latency när jag kör i FL Studio, får mycket underruns även om jag inte kör något mer program än de nödvändiga. Just nu fick ja 10 underruns när jag klickade på en sampling bara, vilket knappast e systemkrävande. Kör på 13ms latency vilket ja tycker e ganska dåligt då ja kan få ungefär lika mycket på asio4all-drivers med mitt interna Realtek AC97-ljudkort, eller lägre ibland beroende på va för musik jag gör. Jag har en Athlon64 3400mhz(2.4ghz på riktigt då) 2gb RAM Windows XP Professional Använder FL Studio 7. Nån som tror sig veta vad det kan va?
  4. ok, inget o göra åt just nu då... kan den verkligen plocka upp ljud från elementet? enda ja kan komma på är dator o element, inget annat låter.
  5. nej det rä jag inte, har så pytteliten lägenhet 😄 svårt att flytta runt. Ska dock möblera om av flera skäl i helgen, får se om det blir någon skillnad då.
  6. Hej! Du kan ju kolla inställningarna på ljudkortet. Det finns 2 små reglar under ljudkortet. Vet inte om det hjälper men dessa ska vara rätt inställda. Mvh Stickane med EMU 0202 jag har prövat det, händer inget
  7. oj blev visst fel på första filen, råkade normalisera den så volymen höjdes.
  8. hör ganska mycket brus om det e tyst i rummet, har lyckats dämpa datorfläktens surr iaf men det låter väldigt brusigt. Den första filen är inspelad utan att jag höjt volymen eller nåt. Det märks mest när jag kompressar min rap/sång eller bara höjer volymen lite. Bifogar även 10 sek test med min röst utan några effekter eller nåt höjt. Vet ej om det ska va sånt brus? Nån kanske kan mer om detta här 😆 här är länken : testfiler
  9. stereo e ballt ju! Ja tänkte att micken kunde ta upp ljud från sidorna...aja, stereo kan ja fixa i programmet. Jag e bara så överlycklig att allt funkar 😎 Att ja varken kan spela instrument eller sjunga har jag förträngt..men man kan ju lära sig.
  10. Såhär skrev jag i en annan tråd om 0404 usb2: 0404 usb2 verkar vara ett jättebra interface. Recension och jämförelse: http://www.digit-life.com/articles2/proaud...u-0404-usb.html Men en sak som många irriterar sig på är att det inte klarar av uppspelning av wave och Asio samtidigt. (Jag tror man måste stänga av och på 0404 vid sådant byte). Värt att tänka på om man tycker att den funktionen är väldigt viktig. Många mycket enklare interface klarar detta. Läs mer på det inoficiella EMU forumet: http://www.productionforums.com/viewforum.php?f=110 ja jag läste detta när ja sökte om det, riktigt sjukt. Varför har de gjort så? Mitt inbyggda realtek ac97 klarar det t.om. Iaf krashningen har slutat helt o hållet nu, läste runt i olika forum bl.a det du nämnde o avinstallerade drivrutinerna o gjorde en clean install med senaste drivrutinerna. Voila! Dock fattar jag inte att ja måste spela in i mono, det känns väldigt b. Ska det verkligen va så? Micken e fööör bra, har en Studio Projects B1...förstår nu varför man har inspelningsrum, ja hör knarrningar i fönster, bilar utomhus o min jävla dator låter som en traktor!! Skitjobbigt!
  11. ett MYCKET värre problem har jag insett att jag har. Det där med att ja inte kan spela mer än en ljudkälla samtidigt, inget winamp o fl samtidigt verkar skapa konflikter lr nåt. Så fort ja avslutat en session i FL Studio så slutar allt ljud fungera, winamp visar inte ens signal i EQn där. Har prövat att ta bort interna ljudkortet i bios som ja läste i en anann tråd, det hjälpte inte ett dugg. Så om ingen kollar i denna tråd skapar jag en ny imorgon.
  12. tack, hur spelar man in två monokanaler?
  13. tjo, fick mitt ljudkort idag tillsammans med studio projects b1-micken. Det fungerar utmärkt att spela in, dock så verkar ljudkortet bara vilja spela en ljudkälla i taget, inget winamp när ja kör fl me andra ord verkar det som. iaf ljudkortet har två mic-ingångar, jag antog att detta var för att koppla in två stycken mickar, men jag har prövat o spela in o ljudet blir precis som man spelar in i separata stereo-kanaler. Dvs vänster uttag ger ljud på vänster sida i mina hörlurar och höger ger..ja ljud på höger sida. hmm, behöver jag någon adapter eller är det nån inställning jag missar? Verkar som det behövs ngn slags adapter.
  14. blev så inspirerad efter musikteori-tutorialen att det blev en låt igår 😄 finns på låtkritik-forumet, elektronisk.
×
×
  • Skapa ny...