Jump to content
Annons

ozric

Medlem
  • Antal inlägg

    47
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ta bort solo på alla spår (shift klicka S på valfri kanal, förslagsvis nån som har jättefina midinoter) Gå in i mixern (tryck X) Tryck in "All" fliken Tryck bort den aux-buss eller annan kanal som du har Solo på Ha en trevlig helg
  2. Ja, gå in i event viewer, spår för spår, och ta bort den information som är relaterad till pan/volume och övrig oönskad midi-data. Den ligger i början av spåren och är lätt att hitta.
  3. mjä, det är ett fenomen som uppkommer med alla pluggar. Dock är default inställt som "Volume, pan and send" och kanske skall vara "Volume, pan, send och plugin-parameters". Låter ju rätt i mina öron iallafall. Skall testa, tack för tipset.
  4. Märkligt. Är det bara jag som har de här bekymren?
  5. Hej, Är det någon annan som upplever automatiseringen i Logic (8 kör jag, men hade nog samma problem i 7an) lite knepig? Jag upplever det som att den börjar för tidigt med en automatisering. Dvs jag sätter ut noder på ett visst ställe, men den börjar några millisekunder tidigare att processa dem. Går det att fin-justera detta nånstans?
  6. Tackar ödmjukast. KAN vara det snabbaste svaret jag någonsin fått på ett forum 😊
  7. ozric

    Waveeditor för Mac?

    Hallojs Jag sitter och tänker på gamla goda dagar då jag hängde i källaren med min polare Sound Forge. Han kunde pitcha vågformer utan dess like han. Och göra en massa andra roliga saker. Finns det något liknande program för Mac?
  8. Kan vara värt att tillägga att om man avser att använda en laptop på scen så är en matt skärm definitivt att föredra. Spelade nyligen i Mexico och såg knappt någonting, då scenbelysningen reflekterades väldigt skarpt. Med en matt skärm undgår man detta problem.
  9. Jag har precis beställt ett MOTU HD192 modifierat av Black Lion Audio!
  10. Rätta mig om jag har fel, men är det inte 400 MegaByte per sekund och inte MegaBit?
  11. Fler än trettio i många fall 😳 TACK för snabbt svar. Det här forumet och dess medlemmar kan vara en riktigt bra bundsförvant i många fall. Mina projekt tenderar att hamna mellan 20 och 40 spår, p.g.a. det sätt jag är van att arbeta. Men då pratar vi ca 10-15 kanalers audio och resten AU/VSTi's.
  12. Kort fråga som kräver svar av kunnig person: Jag försöker hitta ett ljudkort till min studio. Jag kör idagsläget ett PCI-424 kort med 24IO interface, men behöver byta ut detta då jag börjat producera musik helt digitalt. Har PCI-express kort bättre bandbredd än Firewire? Jag vet att FW klarar 400 MB/s. Är PCI-e snabbare? Jag har blivit avrådd från att köpa ett firewire kort just av denna anledning, men rent praktiskt, är ett PCI-e baserat system (som MOTU PCI-424 t.ex) verkligen bättre (rent hastighetsmässigt då) än ett Firewire-baserat? Tack på förhand.
  13. inga.. jag kör mac! Det är ju ingen tweak... snarare en 'work-around'. 😏 snarare en totallösning!! 😊 ord! 😳
  14. Tja, det lättaste är väl att testa med ditt befintliga kort som också borde fungera fint, det är ju IEEE 1934 standard, dvs firewire. Att koppla monitorerna direkt torde inte heller vara några problem.
  15. Jag kör inget tweak. Bara OSX, och det fungerar perfekt. Har däremot lagt ned otaliga timmar på att bygga den "perfekta" DAW setup'en under Windows XP. Från hårt trimmande med TweakXP och andra programvaror, omformateringar, trial and error.. Kom efter mycket om och men fram till att det bästa är att ha ett par fåtal tweaks som inte altererar systemet allt för mycket (börjar du stänga av tjänster så bländas man snabbt av att systemet blir snabbare att boota, blir "rappare" på respons, men det ger dig inte den stabilitet du eftersträvar). Mina fem cent: Byt sysdisken mot en WD Raptor disk, även audiodata disken om du har råd. Kör en paging file (vem som än säger att du INTE skall ha en och bara arbeta mot RAM lever i det förgångna). Ju färre installerade program på ditt system, desto bättre prestanda. Tag bort onödiga Windows komponenter till att börja med. Men stanna där någonstans. Enligt min ringa mening är det ju i det här läget du har optimal prestanda för ditt system och du kan fortfarande använda det till mer än att sequenca.
×
×
  • Skapa ny...