Jump to content
Annons

Nasse

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hallå! Jag sitter för närvarande på ett Presonus Audiobox USB kort som ger mig störningar när jag använder hörlurar, detta pga. (enligt lite detektivarbete) att det är usb-buspowered och att det verkar orsaka jord-knas. Jag tänker därför köpa ett Firewire kort (typ http://www.inet.se/produkt/5400129/firewire-400-800-pcie-kontrollerkort) och sätta in i min PC. Jag har ett Asrock P67 Pro 3 moderkort. Visst kommer detta att fungera? Det är väl bara att koppla in det i en PCI Express slot? Därefter införskaffar jag ett Saffire Pro 24 DSP interface och ber till herren att mina problem försvinner. Verkar detta vettigt? Får alltid lite beslutsångest vid teknik-inköp.
  2. Nasse

    Störningar i monitorer

    Hej! Jag flyttade precis till en ny lägenhet och har precis satt upp datorn med monitorer och klaviatur. Det har uppstått ett problem, plötsligt (det förekom inte innan flytten) så är det massiva störningar i mina monitorer! När datorn arbetar så "hörs det", när jag använder FL Studio så blir det nästan ohållbart mycket "gnissel" och "skrap", det är alltså ifrån datorn som ljuden kommer, för när jag testar att koppla in min iPhone i monitorerna (använder en 3,5mm - 2 tele-hane) så låter dem perfekt. Vad kan detta bero på? Jag har satt upp datorn identiskt som den var förut, mitt andra ljud-system, 5.1 Logitech, fungerar felfritt rätt in i datorn. Jag kopplar in monitorerna i hörlurs-uttaget (som sagt, 3,5mm - 2 tele-hane) för att just komma undan störningar som finns bak på datorn direkt in i moderkortet. PS. Då jag kopplar in mina hörlurar i hörlurs-uttaget så fungerar dem också felfritt. Hjälp!
  3. Jag har löst problemet, hade sparat Massive.dll från den gamla installationen och använde den istället, och nu fungerar det! Tror att jag trots allt hade fel version.
  4. Hej, jag formaterade nyligen om min dator och sparade självklart ned alla projekt-filer etc. Nu när jag har installerat FL Studio och NI Massive (samma version) på min nyformaterade hårddisk så har alla Massive plugins resettat så när jag laddar projekt filer så är alla Massive plugins på default. Vet någon varför FL Studio inte laddar projektfilen så att Massive pluginen är på de värden som jag sparade dem som?
  5. Nasse

    wav stems?

    Tjenare, en DJ har hört av sig och vill remixa en av mina låtar, han säger följande: "the wav stems of the song would be very useful, but if not then no worries". Vad menar han med wav stems?
  6. Nu är det så att jag har publicerat min egen musik på internet och en dj har hört av sig, han säger bl.a.: "..have you a digital promo copy for playing in my dj sets ?..". Som den jävla nybörjaren jag är så undrar jag vad han menar, jag vill inte se ut som en idiot genom att fråga honom så jag frågar er, vad menar han? Om jag har en .mp3 med bra kvalitet att skicka till honom?
  7. Nasse

    Att spela live

    Jag är en privat musikproducent som under en lång tid har skrivit och producerat elektronisk musik. Nu har det kommit till den graden att jag har fått förfrågningar om att spela live, jag har nog med material för att endast ha med egna låtar, men vad ska jag göra på scenen?! Vad gör artister på scenen? Vad använder det? Vad för sorts hårdvara respektive mjukvara behöver man? Det jag är ute efter är egentligen namn på de olika aktiviteter (?) man förväntas göra så att jag kan kolla upp dem och såsmåningom lära mig dem. Så berätta gärna allt ni vet förväntas av en artist i Ed Banger-anda!
  8. Demo-version av Wavelab 6.1.1 http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Au...s/Wavelab.shtml
  9. Testade att sänka volym på mixern, hjälpte tyvärr inte, men tack för tipset, håller nu på att ladda ner Wavelab!
  10. bump? Här finns .flp filen för nedladdning om någon skulle vara vänlig nog att vilja ta en titt: http://www6.zippyshare.com/v/61112037/file.html Ni behöver Triangle II vst-plugin för att läsa den, den finns att ladda ner här gratis (den är värd att ha ändå): http://www.cakewalk.com/products/triangle/
  11. När jag exporterar mitt projekt till antingen .mp3 eller .wav så förstörs ljudet på min synt, den låter väldigt annorlunda till skillnad från när jag spelar upp det i programmet. Det händer dock inte när jag spelar in via Edison så det är något med själva renderingen av projektet. Jag använder mig av rgc:audio Triangle II (http://www.cakewalk.com/products/triangle/ - GRATIS) som grunden för synten. Sedan effekter och VSTs lagda på Triangle II: Fruity Fast Dist, Blood overdrive, Maximus och två stycken EQs. Jag antar att ljudet går över någon slags gräns när jag exporterar det, att den kanske inte kan rendera sådana ljud? Här är två stycken samples så att ni kan höra hur ljudet förändras: Inspelat med Edison: http://www.megaupload.com/?d=QQ2VIVV1 Renderat (exporterat): http://www.megaupload.com/?d=T4IQZJAR Någon som har en aning om varför ljudet förändras så drastiskt när jag exporterar synten? Vill inte behöva spela in hela låten via Edison då ljudkvalitén blir ganska så låg. Hur löser jag mitt problem?
  12. Precis det jag är tvungen till nu, har postat samma tråd på en mängd forum men inget svar! Dock blir ljudet halvdant när man spelar in med Edison. Finns det något bättre sätt att spela in musiken på?
  13. Tack för svaret, dock fungerade det inte. Har en limiter på general redan så det verkar inte vara problemet. Jag vet, jag är usel på att förklara så jag laddade upp ett sample på hur synten låter renderad (om det finns något gemensamt ljud/problem som ni känner igen) och hur den ska låta (förlåt mig för den dåliga kvaliteten!). Skulle verkligen uppskatta om någon kunde lista ut vad felet är! Som sagt, tror att det är fast dist som spökar då fenomenet drar igång då den aktiveras. Renderad: http://uploading.com/files/43m47m6e/recording.mp3/ Så som den ska låta: http://uploading.com/files/1a6m29e3/inspeln.wav/
×
×
  • Skapa ny...