Jump to content
Annons

Esben

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  1. Jag kör Pro Tools 11 med en gammal Digi 002:a. Mina extra inputs är en Focusrite Octopre och en Focusrite Octopre MKII; den första kopplad med ADAT-lightpipe till Digi 002:an (som är inställd som slav), the andra analogt till Digi 002:ans mik- och lineingångar. Denna setup har funkat mer eller mindre felfritt i många år - och gör fortfarande vid editering och mixning - men efter att uppgraderat till Pro Tools 11 har jag fått synkproblem mellan Octopre:n och Digi 002:an (firmwaren har uppdaterats för att funka med Pro Tools 11). Jag har försökt varje tänkbar kombination med att byta master/slave-förhållanden mellan enheterna, dubbla lightpipekablar och sedan testat allt detta med min Octopre MKII. Jag har haft ljudsignal hela vägen, men knäpparna som klocksynksproblemet genererar är kvar. Några kreativa tankar på hur jag kan lösa detta?
  2. Tack för alla tips! Det kan nog vara en poäng med lite is i magen tills Digidesign har skärpt till sig med kompatibiliteten. Vad gäller Plugin delay compensation har jag bara behövt kompensera för externa pluggar, som UAD-kort och Powercore Firewire. De interna pluggarna - både Digidesigns egna och andra tillverkares - har också en liten latency, men den är i princip omärkbar. Kul att du gillar mitt producerande, VacUm. Tack!
  3. Ok, tack för den snabba feedbacken! Om jag förstår det rätt är det då bättre att köra på ett UAD-Xpander om jag byter till en MacBook Pro. Jag vet tyvärr inte vad PDC är, och då inte heller att det saknas i PT LE. Finns det något sätt att lösa att PT LE inte funkar på Leopard?
  4. Min nuvarande musikdator är en 2,5 år gammal stationär Frost ACM, 3 GHz, 1 GB RAM. Jag använder Pro Tools LE 7.1 med ett UAD-1 4.7.1. Nu funderar jag på att sälja den och min hemdator, och istället köpa en MacBook Pro, som då får ersätta mina båda datorer, och en Focusrite Liquid Mix. Har någon några synpunkter på den lösningen, bland annat om det funkar att använda den både som musik- och hemdator?
  5. Ok, tack för tipset. /Esben
  6. Jag söker någon i göteborgstrakten som kan hjälpa mig att ta elementen från ett par Koss PRO4AA och sätta i ett par Peltor Listen-Only Headset. Givetvis mot betalning. Kontakta mig på esben@happyhelmet.se.
×
×
  • Skapa ny...