Jump to content
Annons

stickane

Medlem
  • Antal inlägg

    374
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av stickane

  1. Hej! Har du hittat några bra klipp? Om inte kan jag kolla lite vad jag har. Specificera gärna vad du är ute efter i så fall... (ex. en liten fågel, flera småfåglar i skogsbrynet, fågelklippa med 100-tals...)

    Ha det gott!

    /A

    Hej!

    Jag hittade ett bra fågelkvitter från en ensam lärka, men det gick inte att importera i cubase. Det var en wave fil som inte funkade???? Jag är ute efter en ensam fågel som kvittar, med inte för mycket bakgrundsljud. Ska lägga in det i början på en låt.

    Mvh Stickane

  2. Hej!

    Jag köpte en extern hårddisk, Seagate usb 2.0, 320 GB som pajade. De fick helt enkelt bygga om och ta hårddisken från Seagate o lägga in den i en Spire istället. Vad jag förstår så hittade inte min dator Seagaten. Kommunikationen mellan min dator o den externa slutade att fungera.

    Ville bara lägga in lite till extra reklam för Seagate.

    Mvh Stickane

  3. Hej!

    När jag ska uppdatera till senaste version EZ-Drummer 1.2.0 så avbryts uppdateringen och ett felmeddelande kommer upp "Error 2259 Database:_ Msi Patch Media Table(s) update failed" Har försökt att nå Toontrack men förgäves. Jag kör med PC Windows XP 32 bits. Windows update görs regelbundet. Varför avbryts uppdateringen? Nån som vet?

    /Stickane

  4. Öppna den, kolla så du har en not i nedre hörnet, musical mode eller nåt och sen kolla så att pekaren i vänsterkanten är ljusblå, välj sensitivity så att alla loopar blir separerade och slice and close, sen välj Groove Agent One och dra den slicad till en av padsen. Så gör en snubbe i videon iallafall, har inte hunnit testa själv...

    Kolla den här så SKA det funka, funkar för honom... 😄

    Hejsan!

    Tack så mycket. Äntligen nån som hade koll på läget. Har frågat på musikaffären som jag köpt produkten, Cubase studio5, samt andra musikställen. Ingen hade koll. Märkligt tycker jag. Det är viktigt att Steinbergs skickar ut tydligare info hur gerjerna funkar. Vet du om nån i sverige har teknisk support på Steinbergs produkter? Förrutom du som har koll på det här....ler

  5. Jag har skaffat Cubase studio 5 och där finns ju Groove agent one med. Från Mediabay hämtar jag ex. nån drumloop. Om man dubbelklickar på den så kan man stycka upp loopen i mindre delar via sensitivety. Sen ska man kunna drag and drop till padsen i groov agent one men jag får hela loopen på en pad. Dom ska ju läggas på flera pad knappar. Vad gör jag för fel. Har tittat på videon o fattar inte vad som är fel. Finns det nån duktig som vet?

    Mvh Stickane

  6. Nyttan kan variera.

    Mina ingångar heter olika i olika projekt. Och det hjälper hur jag ska koppla i patchbayen. Till exempel i vissa projekt använder jag en extern effekt, då står det att ingång och utgång 7 och 8 ska gå till en stereokompressors in och utgångar.

    Ok, det är mest en praktisk nytta för en själv. Det påverkar inte funktionen, om jag förstått det rätt.

    Tackar för svar.

    /Stickane

  7. Har inte cubase igång så jag kör ur minnet från C5 inte Studio.

    Det väljer du i "Vst Connections" som finns i någon rullist åt höger i Cubase.

    Fast innan du väljer det går du in i setupen (i samma rullist), går till en flik där du kan välja asio drivisar, oftast heter de du ska använda något i stil med ditt ljudkortstillverkares namn.

    Hej!

    Jo jag vet men vad jag förstår så vill man göra portarna tillgängliga "visible" o det är de redan, sen statusen "active eller inactive", sist ska de namnges. Varför. Har man nån nytta med en massa olika namn. Har inte gjort nått åt det här förrut så....

    /Stickane

  8. Jag har just uppgraderat till Cubase studio 5. Jag hade Cubase SE3 tidigare och gjorde inga speciella inställningar annat än att jag valde rätt ljudkort. Har kopplat en klaviatur, externt ljudkort samt mixer (mixern för att få micen att funka). Har funkat bra efter mina behov men läser nu när jag installerat Cubase Studio 5 att man ska " specify which inputs and outputs should be used and name these". Har inte gjort det förrut i Cubase SE3. Behöver jag göra det? Vad ska det va bra för. Tacksam för svar.

    Mvh Stickane

  9. Låt den sång ni har ligga kvar. Tappa signal till en buss, eller skapa en ny kanal där du skär med ett högpassfilter till dess att du bara har "visk"-frekvenser kvar. Brukar hamna någonstans mellan två och fyra kilohertz.

    Jag brukar lyssna på originalsignalen samtidigt som jag letar skärningspunkten för att tyligt höra vilken effekten blir.

    Reducera sedan dynamiken på "visk"-kanalen. Kompressor funkar bra, även dist. Går också att lägga de-esser på för att forma/tämja de starkaste transienterna något.

    Lyssna sedan på hela mixen och blanda in "visk"spåret efter behag.

    Kan vara lite knepigt att hitta rätt nivå. Det kan underlätta att sätta nivå när man lyssnar på svag volym.

    Håller med Joachime, har själv för första gången börjat jobba som han säger. Det blir en helt annan tydlighet i sången då. Jag håller med att det kan vara knepigt att hitta rätt mixnivå mellan spåren,,men det är ju bara att kasta ut en demo här så får folk kommentera nivåerna. Det finns ingen genväg genom att bara kasta in en massa mirakel pluggar.

    Mvh

    Stickane

  10. Gigan, härligt!!! 😄

    Problemet e nog att vi ser oss som katter bland hermeliner, och att de e nåt "fult" att vara symfrockare... 😄

    Fast oss emellan tror jag att de e många andra som oxå skulle vilja komma ut ur symfrocks garderoben 🙂

    Stickane, jag tycker din fotnot säger allt! Håll inte tillbaka din kreativitet. Känns de som att du vill göra en låt om da'n så gör absolut det! Det e bara på detta sättet man kan utvecklas å bli bra på det man gör.

    /Ulf

    Hej igen!

    Jag har ju möjligheten att trappa ner lite på mitt ordinarie jobb (bonde) så jag kan komponera mera musik. Du har helt rätt,, ju mera man jobbar ju bättre blir man, men det finns många kluriga o bra tips som andra har så,,, lära av så många som möjligt o sen utvärdera det som man själv vill ha. Så jobbar jag just nu.

    Symfonirock är underbart att lyssna till. Vi får se om jag är mogen att komponera nått sånt snart. Du får lägga ut nått alster åt oss på forumet så vi får lyssna. Ska bli spännande.

    Mvh Stickane

  11. Hej alla,

    Mitt namn är Ulf och torde väl komma att tillhöra åldringarna. Har hållit på med musik i dryga 30 år, mer eller mindre professionellt. Började i mitt första band när jag var 16 år 1977.

    Spelade in några skivor i början av 80-talet som mindre bevänd "studiomusiker" i stora staden. Men som den landsortsgrabb jag e, tröttnade jag å flyttade hem efter 4 år och började spela me dansband. På 2 år hann jag tröttna rejält på det och startade upp en projektstudio vilken jag drev i 12 år. Till slut tröttnade jag på att stämma gitarrer och byta skinn på trummor och betala nästan all inkomst i skatt och började "riktigt" kneg.

    Sålde av en del av mina gamla analog grejor, och köpte lite datorbaserad utrustning för att pyssla lite själv. Gick med i TAXI, och fick efter ett par år kontakt med ett amerikanskt indiebolag, där jag för tillfället jobbar som "work for hire" producent för ett antal meditations kompileringar. Låter tråkigt men e ganska kul och framförallt krävande. Och även om jag inte skrattar, så små rycker det iallafall i ena mungipan hela vägen till banken...eller halva vägen då... 😉

    Gillar de flesta musikstilar som e bra utförda, men skötebarnet e uberpretentiös symfonirock a la 70-tal. Spelar själv sedan 1993 med i ett band med sådan inriktning.

    Har använt Cubase sen 1995, men anser mig ändå vara begränsat bevandrad i denna modernare version. Jag lyckades till exempel bara tack vare detta forum till slut uppgradera från Cubase 4 till 5. Det hade inte gått om jag inte hade ramlat in här.

    Tack för alla tips!

    Hej Ulf!

    Välkommen till Forumet. Du beskriver en intressant musikbakgrund. Ska bli spännande att följa dig.

    Mvh Stickane

  12. På senaste tiden har en känsla letat sig in.. jag börjar bli för gammal för musik. Har sett så många 60- och 70talister som klamrat sig fast i ungdomen, för små byxor och tyvärr gjort rätt kass musik. Hur tänker ni gubbar här på forumet? Ska ni inte vara hemma och måla om staket och läsa tidningen? Är själv 26 nu och börjar känna mig nöjd och färdig.

    Händer det inte något när vuxna gör musik som är lite fel? Som yrkesgrupp alltså, författare är okej gamla, målare och klassiska kompositörer likaså. Men rock-och popartister som sjunger om sex när de är mellan 30 och 40, klär sig som ungdomar och har barn?

    Hej du ungdom!

    Själv är jag 50 år så ,,,hehe. Jag tror du skriver en sån här grej för att få igång en debatt. Jag tror ju inte du är dum. När man bli äldre så kan man va som 20 år i sinnet. Musik är inget som man gör,,,, musik lever man med. Vad som är rätt eller fel, ja,, du måste ju få tycka vad du vill i den här frågan,,,helt klart. Du har ju fått många bra inlägg här så ,,,du kanske lär dig något av dem.

    Mvh Stickane

    Obs! Per Gessle är väl inte så ung va ,,,hehe

  13. Hej!

    Har haft ett lite problem sen jag köpte min mic Röde NT1-A. När jag spelar in framför allt ljusa (höga) toner tex från tvärflöjt eller från diskanten på dragspelet så hörs det mycket korta,oregelbundna sprak ungefär som när det är ett brott på en kabel. På mörka bastoner har det inte hörts nåt. Har inte haft det här problemet med andra micar. Jag har försökt att justera på alla möjliga sätt och vis men inget hjälper. Vad kan det vara för fel?

    Mvh Stickane

    Hej!

    Förlåt att jag inte har bevakat den här tråden bättre. Jag har hittat orsaken till felet. Det var inget fel på micen däremot orsakades de mystiska dova oregelbundna spraken vid inspelning av: 1. Jag hade internetanslutningen på. 2. Routern var på slagen, o jag tror att det var huvudanledningen till problemet.

    Mvh Stickane

×
×
  • Skapa ny...