Jump to content

Levander

Medlem
 • Content Count

  200
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Levander last won the day on February 13

Levander had the most liked content!

Community Reputation

18 Bra

About Levander

 • Rank
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

9,096 profile views
 1. Det må så vara. Men jag håller inte med om 100 % skit. Jag tror att det skulle vara fler bra låtar om det vore ett rent uttagningsprogram för att försöka vinna ESC. Nu är ju MF först och främst ett underhållningsprogram. 2-3 låtar av de 28 som togs ut i år bedömdes av SVT själva, eller snarare Björkman, att ens ha en rimlig chans att vinna ESC. De andra var med för underhållningsprogrammet MF.
 2. Det var så lite. Jag vet att det har sagts något tidigare år att det kommer in ca 200 - 300 låtar som är bra nog att platsa i tävlingen. Det skickas in runt 2000 låtar tror jag. Det varierar säkert från år till år.
 3. Lyssna aldrig på människor som säger att saker och ting är omöjliga. Reglerna skiftar lite från år till år men: En jury tar ut hälften av bidragen. Sedan utser SVT hälften. SVT kan bland annat välja bidrag som juryn inte valt. Eller beställa av artister/låtskrivare. Osv. En av låtskrivarna måste vara svensk. Artisten behöver däremot inte vara det. SVT bestämmer i slutändan artist. + Ett bestämt antal bidrag i tävlingen ska vara på svenska. (bidrag på svenska verkar dock inte vinna MF) + Ett bestämt antal låtar måste ha en kvinnlig upphovsman. Ett plus alltså att samarbeta med en tjej som är medupphovsman. Det ökar chanserna något. Som tidigare sagts publicera aldrig material som ska skickas in till tävlingen. Då är det kört. Du tävlar mot professionella låtskrivare. det är det som är det svåra. Jag känner folk som suttit i juryn och det är mycket skit som kommer in av icke proffs. Det är nog anledningen till att proffsen härjar mer än att man måste vara tjenis med Björkman. Gör ett försök. Inget är omöjligt om du är bra nog. Om du har du en riktigt bra och bra producerad låt så testa att skicka låten först till ett skivbolag som brukar stå bakom bidrag i MF och berätta att syftet med låten är att den ska vara med i MF. Hör om de är intresserade.
 4. Den har redan uppdaterats. Ja inte bara den utan alla Fabfilter pluggar uppdaterades den 19 februari 2019. Nedan om den nya Pro Q 3 uppdateringen.
 5. Jag började titta på en video serie nyligen som är tre timmar lång och där en person producer en låt från scratch. Eller han producerar allt utan sången, men låten produceras för att sång ska komma till vid ett senare tillfälle. Austin som han heter gör kommersiell pop. I det här fallet så producerar han hela låten i sektioner. Han producerar i princip klart vers 1, innan han går över till pre chorus 1, kollar så att de fungerar ihop, och när den är klar startar han med Chorus 1 och så vidare. Han går hela tiden tillbaka och ser så allt allt flyter på bra mellan alla sektioner. Jag har kommit till vers 2 i Serien. Jag antar att det tillkommer finputsning och att det läggs till lite småsaker i slusskedet av den låt som han producerar. Jag brukar inte gå tillväga på det här sättet. Men i hans fall var det enormt effektivt. Det var ett jäkla flyt. Och när jag såg det tänkte jag att det här kan vara ett bra sätt att faktiskt slutföra låtar på. Det kan vara så att du måste hitta ett nytt sätt att producera din musik på. Det här sättet kanske inte passar dig, men det jag menar är att du kanske ska pröva ett nytt sätt. En tanke i alla fall.
 6. Jag såg videon på din Youtube kanal om den "copyright claim" som du felaktigt fick. Det fick mig att tänka på den här. Du har säkert sett den. Men jag postar den i alla fall.
 7. Jag är helt matt efter att ha läst den här tråden. Det värsta jag vet är strul. Lyckligtvis sker det sällan. Kul att det ordnade upp sig för dig.
 8. Kontakta Spotify eller snarare din distributör. Det är inte ovanligt att sådant här sker. Andra som jag vet har råkat ut för liknande har fått det fixat ganska snabbt.
 9. Valde du då att uppdatera alla pluggar vid installationen av den nya?
 10. Det har inte skett för mig. Ingenting förändrades. Allt fungerar och alla pluggar är kvar. Man fick göra ett val vid installationen, kommer inte ihåg exakt, men det stod mellan att typ uppdatera alla pluggar eller bara gratis pluggen. Jag valde att inte uppdatera alla pluggar.
×
×
 • Create New...