Jump to content
Annons

Akalik

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Akalik

    Max/MSP Kurs?

    Har fått upp ögonen för Max/MSP den senaste tiden och det verkar ha ett stort potential, dock verkar inlärningskurvan vara rätt så brant! Skulle dock vara skönt att kickstarta med någon form av kurs! Är det någon här som har någon aning om det är fler kurser i Max/MSP på gång i sthlm och i sådana fall när?
  2. Jo det känns som att den rent prestandamässigt skulle klara en del, dock är jag nyfiken på om någon har erfarenhet av HP eller någon annan märkesdator i samma prisklass och musikproudktion?
  3. Funderar på att införskaffa denna dator för musikskapande med midi och inspelning med mickar i hemmet. http://www.dustinhome.se/pd_5010371701.asp...e_Prisjakt_5471 Använder mig av ljudkortet Saffire LE och program som Cubase sx3, Reason, Ableton, Kontakt och en del mjukvarusyntar som Arturias och Gforce moog serie, omnisphere och gitarrpluggar som Guitar Rig 2 Räcker denna dator för mitt musikskapande eller har ni några andra förslag? och i så fall runt detta pris!
  4. Hittade en installations cd med Ableton Lite 5 (gammal idag) som jag fick till mitt Focusrite ljudkort för några år sedan. Är hemma sjuk och hade inget för mig och beslutade för att testa programmet, sitter annars vid Cubase SX3 och har tänkte på ableton men inte orkat pröva osv. Men ack så sjukt mycket man har missat!! Sitter nu efter 15 min och inser redan potentialen i denna programvara, det är ju precis det här jag har letat efter. Ett schysst program för midiproduktioner och samplingar, känner mig som en idiot när jag trilskats med Cubase alla dessa å när det här har funnits!
  5. Vilken Mac för musikskapande och produktion på hobbynivå? Funderar på att byta från PC till Mac nu när jag ska köpa en ny dator. Vad ska jag tänka på om jag vill skapa musik utan en dator som segar ihop totalt efter ett tag? Kommer förslagsvis använda mig av senaste Logic Och även min befintliga musikarsenal bestående av Saffire LE ljudkort, diverse mickar, M-Audio Keyrig midisynth och Korg padkontroll Även mjukvara som Reason 4 och diverse mjukvarusyntar som arturia och även förstärkarsimulatorer som Amplitube. Funderar på en IMac är det ett bra val? och isf vilken variant? Vad finns det för fördelar och nackdelar med att fortsätta med PC?
  6. Akalik

    Ebay

    Är det någon här som har erfarenhet av att handla musikinstrument via ebay och vill berätta om sina erfarenheter? Jag är rätt nyfiken hur det är med fraktkostnad från olika länder i Europa och USA. Om tull har krävts osv!? är det med andra ord värt att köpa via ebay med frakt osv då priserna är så mycket lägre än i sverige.
  7. Akalik

    Gitarreffekt?!

    Precis, det var en e-bow jag menade. Tack
  8. Akalik

    Gitarreffekt?!

    Jag har vid en rad olika tillfällen sett något som jag har fått för mig är en slags gitarreffekt, det ser ut som en elektronisk modul som utger ett slags blått laserljus som man riktar emot strängarna på elgitarren och att det då bildar något slags atmosfäriskt ljud? Det må låta dumt men jag kan tyvärr inte beskriva det bättre, jag undrar nu vad och om det är någon slags effekt och vad den heter och går att få tag i.
×
×
  • Skapa ny...