Jump to content
Annons

Chris_Kadaver

Medlem
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About Chris_Kadaver

 • Rank
  Medlem
 1. Blev inte jätte mycket klokare. Svårt att veta vad man kommer gilla. Pris spelar inte jätte stor roll. Men är inte sugen på att punga ut mer än ca 6000:- Enligt killen jag snackade med tyckte han oavsett att AT2020 var bang-for-the-buck och inte värt att spendera mer. Jag gillar karaktären av Blue Yeti när jag kollat lite youtube klipp. Kan dock finnas en risk att den tar upp för mycket av rummet och att det blir ett problem när man spelar in många spår? Har just nu en diktafon som tar upp massor av rummet och i den gillar jag karaktären på min röst bäst. Dock spelar den in i låg bitrate så den funkar inte att använda. Har en Zoom H4N porta också. Mickarna låter svinbra för instrumentmickning men inte för sång.
 2. Tycker i så fall att Blue Yeti låter bättre och behagligare. Jag har fått ganska "vass" röst sedan jag breddat mitt register för att nå så högt som möjligt. Behöver något som motkompenserar detta. USB varianterna låter säkert bra, men vill undvika latenser så det går bort för min del. I övrigt säger inte testjämförelser mig speciellt mycket. Är inte utbildad stuiotekniker som mäter frekvensomfång. Går bara på det jag tycker låter bra. Och alla micktester får mig bara vilja att stänga av datorn Vad är din uppfattning om blue yeti micken med xlr?
 3. Hejsan! Det är så att jag har en umgängeskrets av musiker som är rätt duktiga och har koll på bra grejer. När jag frågar vad jag borde ha för kondismick för inspelning när jag ska uppgradera och bygga studio ber dom mig höra med en kille som jobbar på 4sound. Han har själv någon mick i 15000:- klassen och när jag ber om råd, tycker han helt klart att jag ska köpa budgetmicken AT 2020 som han lovordar till tusen. "Får inte bättre ljud för pengarna..." Men faktum är att jag lever i tron om att man får det man betalar för, Och den kostar inte många kronor?! Kan den verkligen vara så bra som han säger? Vad jag sett är den främst tänkt som podcast mick? Duger den för sång? Hade tänkt mig ett ljudkort med hyfsade mick-preamps. Typ Focusrite pro serien. Blir inte micken en flaskhals?
 4. Tjena! Lyssnar lite nu... Låter som att det skulle kunna vara ett jobb för mig. Jag är i grunden huvudsak gitarrist själv, men har på senare år börjat sjunga en hel del. Hade du enbart tänkt dig ett samarbete på distans? Var bor du annars? Jag är 29 år, bor på Värmdö utanför sthlm. Sitter själv inte på världens bästa inspelningsutrustning tyvärr. Kan testa lägga lite sång via en zoom h4n (porta med inbyggsa kondisar). Har planer på att byta ut allt crap jag använder, men det får bli när det finns tid över. Inspiration och ambitioner är väl något av en blandning mellan Layne Staley och Mats Levén. Bör poängtera att jag inte är lika duktig som den sistnämnde. Men som sagt... Återkommer med en slaskinspelning. Enda problemet är att rösten uppfattas som något tunn med mickarna. Skulle behöva en stormembranare egentligen.
 5. Tack! Har du tips om någon? Hittade bara i malmö när jag sökte på "inspelningsteknik". Några andra sökord jag bör välja? Bor i stockholm.
 6. Jag är gitarrist i huvudsak, men komponerar även musik (för hand) samt sjunger en del. Av den musik jag skriver blir det mest utkast som aldrig blir klara pga bristande kunskap i inspelning/mastring mm. Har även fastnat i valet av utrustning. När jag väl kommer igång så kan jag fastna på något "så enkelt" som att ändra taktart mitt i en låt. Vet alltså exempelvis inte hur man ändrar taktart på metronomen mitt i ett projekt (kör cubase). Hade logic back in the days och fick betydligt mer gjort på den tiden (mac os 9-tiden). Någon som har tips på hur jag ska komma vidare? Haft funderingar på att gå typ singer/songwriter på kulturama för att få grunderna för hur jag ska behandla sång, gitarr, olika sätt att micka och starta enkla projekt. Men 60000 kr skulle jag kunna lägga på utrustning om det fanns några vettiga lektioner i grundläggande studioteknik på nätet? Sökt lite snabbt på youtube men hittade inget vettigt där. Jag gick estet/musik på gymnasiet men då behandlade vi bara midi och på dagisnivå... Hur brukar folk spela in med hemmastudio för övrigt? Alltid medhörning i hörlurar för att slippa läckage från monitorer?
 7. Gillar låten Kanske inte min genre för vad jag vanligen lirar... kan göra ett försök sen på kul. Har dock ingen bra utrustning för inspelning. Bara en zoom h4n. Återkommer...
 8. Jag vet inte vad det beror på, men tycker det är dålig punch i min SM58a. Har testat att använda mig av mixerbordets preamps (är förvisso skräp), men även min portabla ZOOM H4n. Får samma ljudkarakrät när jag spelar in med de inbyggda mickarna i ZOOM portan. Däremot från jag bra tryck i ljudet när jag använder morsans diktafon. Den är extremt känslig och ligger alltid på gränsen för att peaka, utan att "slå över". Har inte speciellt basig röst men i den micken, om jag sjunger precis rakt framifrån så får jag en karaktär jag gillar som fan, krispigt ljud som tar upp detaljer. Både zoom mickarna och SM58an saknar detta. Zoom mickarna är dubbla kondensatormickar för övrigt. Lite samma sak gäller webcamen. Får ett ljud med hög gain när detaljer framträder väl. Problemet med båda dessa mickar är såklart att det är extremt låg bitrate på inspelningen. Men vad beror det på att jag gillar min röst bättre med dessa mickar? Vad gör jag för fel när jag får "grumligt" och otydligt ljud med de mickarna som borde vara bättre än morsans diktafon som är avsedd för tal?
 9. Planen var krogspelningar/trubadura... gissningsvis genom mellanstort aktivt PA. Gissar att det är svårt att få samma ljud som kondismickarna? Kommer väl lira allt från funkig rock till fingerstyle/ballader. Tack för hjälpen btw
 10. Fick en Yamaha FG700ms av flickvännen då hon vill att jag ska komma till skott och börja lira akustiskt mer. Faktum är att den låter skadat bra med kondismickarna i min zoom h4n vid inspelning. Nu tänkte jag starta eget och börja lira ute vid sidan av deltidsjobbet. Aldrig gillat inbyggda mickar i billigare akustiska gitarrer så jag tänkte köpa någon form av mygga eller liknande som inte är allt för mycket i vägen. Dock började jag kolla runt lite och insåg att priserna på dessa som verkar hyfsade kostar mer än det dubbla av vad gitarren kostar. Finns det något kostnadseffektivt sätt att micka en akustisk gitarr så jag får ungefär samma ljud som med kondmickarna i min zoom h4n?
 11. Såg lonely dear på tv för något år sedan. Kom på tanken att mycket av det jag skrivit skulle funka live med samma upplägg som han kör med. Frågan är vad man ska ha för prylar för att komma igång? har ingen koll alls nämligen. Kom gärna med förslag. bifogar en länk:
 12. Mixern har bara 2 ingångar. Det är XLR-ingångar men hål i mitten för tele-ingång. Under dessa finns en switch där jag kan välja "mic" eller "line". Dessa står på "mic". Men det spelar ingen roll eller? Den körs som "line" i alla fall pga telepluggen?
 13. Har den billigaste phonic mixern och en sm58a för inspelning hemma. Alltid tyckt att rösten låter tunn här och saknar detalj. Spelar jag in med porta eller diktafon eller liknande upplever jag inte samma sak, så rösten är det nog inget fel på. Kan det bero på att micksladden är xlr -> tele? Hörde något om det tidigare. Eller behöver jag Di-Box?
 14. Sitter i dagsläget med billigaste phonic mixern och ett m-audio 2496 internt ljudkort. Vill införskaffa en bra kondmick... Men frågan är vad jag ska koppla den till. Phonic mixerns mickförstärkare är nog inte den hetaste potatisen som finns. Vad borde jag skaffa om jag exempelvis tänkt köpa mick i 3000 kronors-klassen? Har för mig jag blivit tipsad om Focusrite Saffire Pro 14. Går det att få bättre ljudkort/preamp i den prisklassen? Eller bör man lägga sig i en högre prisklass? Vad krävs för att märka någon skillnad mellan dyrare/billigare mickar? En tanke var att bara köpa separat mickförstärkare och koppla till ljudkortet. Men kommer antagligen köpa imac inom en snar framtid och då känns det lite bortkastat. Hur bra är de mickförstärkarna i billigare ljudkort kontra att köpa mickförstärkare separat?
 15. Hejsan! Mina röstproblem börjar bli riktigt frustrerande nu... Jag har egentligen inga jätte teoretiska kunskaper i sång. Däremot har jag tränat rösten i flera år. Jag har t.ex. tränat bort min skarv till falsetten. Minns inte vad det heter när man sjunger med en blandning av bröströst och falsett. Men kan även välja om jag ska sjunga falsett eller "blandröst". Kan t.ex. ta trestruket E med denna "blandröst" så det låter bra. En av mina förebilder är tony harnell och har ungefär samma register som honom. Har alltså relativt hög röst. För ungefär en månad sedan åkte jag på en halsinfektion/virus. Det började med halsont och heshet, tappade rösten helt. Sen fick jag en galen hosta som satt i ca 3 veckor. Hostade så jag fick blodsmak i munnen och hostade så kraftigt att jag skrek. Sjukvården nekade mig tid och förklarade att de ändå inte gör något förrän man haft hosta i mer än 2-3 veckor. Redan från början var jag övertygad om att det rörde sig om en infektion då jag inte ens kände mig förkyld/sjuk. Hade bara huvudvärk, heshet, hosta och feber. Fick läkartid och det enda han gjorde var att lyssna på lungorna utan att ta några prover konstaterade han att jag inte hade lunginflammation och skulle vänta en vecka med att sjunga. Nu har jag börjat småsjunga, är inte direkt hes längre däremot når jag inga höga toner alls! Jag kan ta flasett toner, dock måste jag ta i något mer. Dvs kan inte sjunga med svag falsett. Problemet är bröströsten/halvbröst rösten. Skarven innan falsetten jag hade för flera år sedan har kommit tillbaka, fast kommer mycket tidigare. Behöver inte ens gå upp "halvhögt" innan rösten låser sig och skär totalt. Låter som en tonåring i målbrottet som aldrig kunnat sjunga ungefär. Det jag är rädd för är att jag kanske fått knutor på stämbanden eller liknande. Vet inte om jag borde träna rösten, eller om jag borde fortsätta vila den? Självklart kommer jag söka läkare igen, specialist den här gången. Men skulle ändå vilja höra från folk med liknande erfarenheter? Har det varit övergående för er? Hur lång tid tog det innan rösten var helt återställd? Det som oroar mig nu är att jag inte längre är direkt hes, men att problemen med höga toner kvarstår... I princip all musik jag skrivit bygger på dessa högre toner så är rädd att förlora hela min repertoar. Dessutom när jag skriver musik så gör jag det genom att kompa och sjunga melodier så kan inte ens skriva musik nu. Extremt frustrerande och oroande.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.