Jump to content

nightcrawlr

Medlem
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About nightcrawlr

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 05/05/1986

Profilinformation

 • Kön
  Man
 1. Resultatet igår: det var 8ohms-element. 2 timmars jobb 3 personer, då lådan inte direkt gick att öppna från baksidan var det väldans meckigt att komma åt allting. De 2 nedersta elementen (som var urkopplade) är inte fungerande. Vilket jag i efterhand kom på att jag kunde kontrollerat i förväg med min multimeter.. oh well. alla kablar är iallafall förberedda att lödas fast om jag skaffar 2 nya element.
 2. Har inte varit förbi replokalen ännu. Men tänkte löda efter denna: http://soundcitysite.com/series_parallel.pdf så blir det 4, 8 eller 16 ohm beroende på vad elementen har. Men jag har ju multimeter så det löser sig
 3. Hm, hittade denna: http://www.tunemybass.com/bass_amps/how_to_hook_up_heads_and_cabinets.html Detta borde betyda att om jag har 2 4ohm's lådaor. så bör jag ställa toppen till 2 ohm, och det går ju inte Verkar alltså som att jag måste seriekoppla dem istället. Kan någon duktig verifiera detta?
 4. Det vet jag faktiskt inte. Men det borde väl stå på dem. Kan kolla det när jag går ner i replokalen vid lunch. Men om min matte stämmer borde det vara 8ohm's element. Då jag får ut 4 ohm nu. 1/8 + 1/8 = 0.25 1/0.25 = 4
 5. Hej. Har kommit över en topp (Peavey 5150) och en Noname 4x12 låda. I lådan är bara de 2 övre elementen inkopplade. En stor risk är ju att de 2 nedre är bortkopplade för att de gått sönder, men tänkte ändå att jag skulle ge det en chans att löda fast dem igen. Toppen har 2 utgångar. Och lådan har 2 in. Tänkte att jag skulle försöka utnyttja detta. De 2 övre elementen är kopplade till den ena ingången, och jag får ut 4 Ohm. Om jag nu kopplar de nedre högtalarna på exakt samma sätt, fast till den andra ingången. Så borde ju det fungera utmärkt tänker jag. Det borde bli som 2 separata 2x12-lådor. Men.. (nu kanske det var dumt att jag sov på elektronik-lektionerna..) Men om jag då kopplar bägge 2x12orna till toppen.. ska jag då ställa den på 4 eller 8 ohm? (Den har även ett läge för 16) Är detta vettigt, eller borde jag av någon anledning ändå försöka seriekoppla alla 4 elementen? Tack på förhand.
 6. Tack för alla svar! Har mycket att överväga nu Gällande impulser, det är ju det som gör att det ens låter bra med bara VST_pluggar. Jag visste inte att det fanns sådana "hårdvaror" också. En torpedo-cab känns ju då nästan som ett måste om jag byter till pedaler
 7. Tack för svar! Läste igenom den gamla tråden också lite snabbt. Men om jag skulle göra såhär: Gitarr --> Distpedal --> (Fler pedaler jag kan tyckas behövas) --> Reverb --> AudioBox 22VSL --> DAW Finns det något jag bör lägga till? Pre-amp? (Men ljudkortet har inbyggd sådan såvitt jag förstår) Är inte helt haj på detta Har heller inte möjlighet att mika upp stärkare.
 8. För inspelning av elgitarr. Vad tycker ni? Köra alla effekter via VST-pluggar eller föredrar ni analoga pedaler? Fördelen med att ha alla effekter i VST-format är ju såklart att det går att justera allting i efterhand om man inte är nöjd. Med analoga pedaler får man ju lov att spela om. Samtidigt är det ju fruktansvärt mycket roligare med pedaler Skulle jag isåfall behöva nån slags pre-amp? Jag mikar inte upp förstärkare, utan kör direkt inkopplat i ljudkortet (Presonus Audiobox 22VSL)
 9. Det närmar sig. har även införskaffat en liten termometer.. 28 grader i rummet... vart skulle jag få plats med en ac?
 10. Dubbelpedal införskaffad.. Nu vill jag hem och testa den!!!
 11. Jo nån sorts akustik kanske behöver ordnas. Men jag gör nästan allt med hörlurar, och därför inte brytt mig om det så mycket. Det skulle väl vara om jag får för mig att börja sjunga! podiet passar perfekt till mitt digitala kit. Bilder kommer. Kan även tillägga att podiet fungerar otroligt bra.
 12. I helgen har: -Lister målats -Trumsetet ställt på plats -Gitarrhängare och hyllor borrats och skruvats om -Gardiner satts upp, blev otroligt mysigt. Jag har också jagat nytt skrivbord utan resultat. Jag kommer istället behålla mitt monster-skrivbord, men kapa det en decimeter, och försöka hitta en lösning för att sätta fast en hylla på det, där jag kan ställa skärm och monitorer på, samt ha synthen under. Verkar som att jag får snickra lite själv. Bilder kommer..
 13. Postar min ombyggnad av hemmastudion. Rummet är 205cm x 228cm, och här får jag plats med trummor, gitarr, bas, keyboard, dator, xbox, server och lite annat! Det gäller att inte ha klaustrofobi, men man får göra vad man kan! Ska också tillägga att jag är långt ifrån att vara någon hantverkare. Tar tacksamt emot kommentarer och förslag. En bild från innan allt revs ut (ja fotot var inte det bästa). Steg 1, rensa ut rummet. Sedan var det dags att bygga ett trumpodium, har beslutat att bygga tennisbollsvarianten som många lägenhetstrummisar verkar använda sig av. Det tog mig ett par dagar att flänga runt och hitta rätt material och verktyg. Att göra hål i MDF med biltemas hålsågs-kit var en mardröm, men billigt. På med tennisbollar. Sätt ihop de 2 skivorna med buntband. Nu tar jag en paus, och lägger in en heltäckningsmatta, jag var tvungen att köpa lite mer matta än vad som får plats i detta rum, men det gör inget, för det som blir över använder jag för att täcka trumpodiet med. Sedan på med liggunderlag för att göra det hela lite mjukare, och dämpa lite akustiskt ljud om jag har tur. Podiet täckt i heltäckningsmatta med hjälp av häftpistol, tur att jag inte träffade någon av tennisbollarna Gummifötterna kanske är lite i det minsta laget, då golvet är ganska mjukt så sjunker de ner en del, och gör att podiet nästan har hela ytan mot golvet. Nu har jag fått upp mörkläggande gardiner, målat lite lister (som inte behöver visas In med trumsetet, skrivbordet osv. Allt vettigt är inställt, resten är bara lådor med skit, men det måste väl stå nånstans det också... Jag köpte en billig hylla och bordfästen till denna på Ikea, problemet är att de inte riktigt pallade tyngden, så jag har fått stödja upp med sambons böcker tills jag hittar en annan lösning. Dessutom känns det som att skärmen kom lite väl högt upp. Todo: -Skaffa golvlist -Täcka ena dörren i rummet med antingen ett draperi eller stor bokhylla -Utreda akustik -Får jag börja spela in min musik nu? ... fortsättning följer...
 14. Vad tror vi om typ 6 såna här (totalt 3cm) http://www.bauhaus.se/xps-dampningsplatta-5mm.html Som ligger mellan 2 spånskivor plus gummifötter? Skulle det fungera?
 15. Snor tråden lite då det finns så mycket trådar om detta redan, men ingen som passat mig =/ Har tänkt att bygga ett triangulärt podie, jag har ingen möjlighet att bygga "rum i rum" vilket vore det bästa. Men för att få bort så mycket som möjligt vill jag iallafall göra någonting, och det är ju främst pedalerna som är boven. Jag behöver dock hjälp att välja material. Nån ljuddämpande gummimatta (som man vanligtvis lägger under parkett) plus betongplattor, plus nåt annat mjukt? Som får vila på gummifötter. Sen tänkte jag slå in det hela i en grå heltäckningsmatta, och lägga samma heltäckningsmatta på resten av golvet.. mest för att jag tror det blir snyggt
×
×
 • Create New...