Jump to content
Annons

Fredrik Lindberg

Medlem
  • Antal inlägg

    56
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Fredrik Lindberg

  1. Jag lider av röriga hårddiskar, otydliga projektnamn och svårt att få ett bra arbetssätt kring hur jag sparar och hanterar mina projekt/låtar. Mycket låtidéer genom åren, olika diskar och lagringar, datorbyten osv, har gjort att det är svårt att få ordning och reda på allt. Ofta namnger jag mina låtar otydligt med, så det går åt mycket tid att leta igenom gamla låtar osv. Gissar att någon känner igen sig, förhoppningsvis... Är det någon som har några tips kring hur ni jobbar med låtar, arkiverar projekt och strukturerar så vore det toppen. Jag har själv börjat använda Evernote för texter, som jag tycker funkar väldigt bra, även om det är lite reklam som poppar upp nu, då jag har gratisversionen. Evernote är smidigt då man alltid har med sig texten och kan snabbt skriva in något i appen, öppna på datorn när man jobbar med låten osv. Brukar även sjunga med stöd av appen i telefonen. Jag har idag även Google Drive, Dropbox och en lokal NAS med spegling. Tanken jag har just nu är att jag ska jobba på följande sätt (efter jag städat upp allt gammalt): NAS används för att arkivera gamla projekt som inte blivit klara. Google Drive (betalar för extra utrymme) används till klara projekt och låtar. Dropbox (gratis) används för att dela ut filer till andra (tycker om filhanteringen bättre i dropbox för detta). Någon som har några tips? Hur tänker ni när ni skriver låtar, sparar projekt, blir klar med låtar osv. Berätta gärna vad ni har för arbetsflöde för att motverka kaos.
  2. Hej Fidden, Tycker det låter bra överlag. Sången har liv, kompet känns stelt mot den. Det kanske är tanken med? Är det förresten läppljud runt 2:18? Låter som det är någon dist på trummorna som jag uppfattar som lite konstig i ljudbilden, främst på crashcymbalen. Men tror den är på hihaten med. Skulle nog sänka OH lite och ha högre baskagge/virvel också. Mot slutet tycker jag det är mest cymbaler och hihat-loopen (?). Bra jobbat, skön låt.
  3. Trodde verkligen mitt bidrag (12:an) skulle gå bättre... Grattis till vinnarna dock!
  4. Stilen är jag långt ifrån expert inom, men jag gillar soundet du får till. Det låter rent och väl balanserat. Bra jobbat!
  5. Köpte Jens Bogrens-impulser och Neuraldsp Plini på BF.
  6. ALRIGHT! Först måste jag säga att det var jäkligt bra jobbat av allesammans! Blir mäkta imponerad, det ska inte vara enkel det här, det har ni visat tydligt. Överlag blir man väldigt positiv och glad av låtarna och jag måste säga att det ryckte både en och två gånger i mina annars ganska rockiga ben. Här kommer pinnarna med extremt korta motiveringar! 10p -> Låt 6 - låter som taget från en 70-tals skiva. Allt stämmer. Sång, produktion, låt är i toppklass. 6p -> Låt 4 - Bra refräng och skönt tryck i låten. Väldigt bra helhet och en bra sångerska. Hon lyfter nog låten ett par snäpp minst. 4p -> Låt 1- Sexigt intro måste jag säga. Man dras med direkt i låten. Duktig sångerska också. Låten känns lite svagare dock trots en väldigt bra produktion. 3p -> Låt 5- Skönt gung och bra låt, dock dras helheten ner en aning av vissa mindre störande detaljer i produktion och framförande. 2p -> Låt 9- Inte samma disko-kula-vibbar på denna låt men det är fortfarande en bra låt som flörtar lite med denna era, produktionen lämnar lite att önska. 1p -> Låt 2- Helt rätt känsla, gillade speciellt pukorna. Dock faller den lite på att sång saknas, för svår konkurrens här. Tack för trevligt musik alla!
  7. nice, gillar det stilrena jag med. Snygga färger också, hoppas allt annat funkar bra också. ☺️
  8. Borde man kanske kunna, men du behöver ju inte ladda ner den i full bemärkelse.. Jag brukar öppna filen bara så startar ju uppspelningen. Spar den i läge 2 om jag vill behålla den. Temporära filer rensar man ju bort ändå. Jag är van vid systemet som kontrollrummet.com har och tycker det är ritkigt smidigt. En liten flashspelare som man kan dra igång och sedan surfar man runt lite i kommentarerna medans man lyssnar.
  9. Hej! Måste man ladda ner varje låt, för att sedan lyssna på den? Alltså här på forumet. Borde man inte kunna lyssna på den direkt istället och sen ha möjligheten att ladda ner den om man vill ha den på hårddisken? Jag tycker det är riktigt konstigt att denna funktion inte finns tillämpad, eller finns den? Det borde ju vara så...
  10. Fjädrarna ska vara motvikt mot din svajning, alltså bör du ha dom på plats ja. Det finns hål på stallets undersida där man kan fästa fjädrarna i ena sidan, sen brukar fjädrarna sitta fast i en liten platta som sedan är skruvad med träskruv in i gitarren på andra sidan hålet liksom. Svårt att förklara, men det är tydligt att du saknar några viktiga komponenter om du endast har två lösa fjädrar, ta med dig gitarren till en affär och be dom hjälpa dig alternativt så borde du kunna köpa det som saknas och sedan montera det själv, det är inte alls svårt. Sen reglerar man stallets lutning genom att skruva in/ur skruvarna, så att stallet är så rakt som möjligt.
  11. trevligt! Hur låter du ungefär? Finns det något inspelat? För det kan eventuellt vara intressant 🙁
  12. Det finns nog ingen direkt dokumentation för enbart "datororkestrering". Men det är samma sak som gäller som i riktig orkestrering. Det finns mycket man ska tänka på för att få stycket att låta så bra som möjligt. Saker som att inte använda parallella kvinter i arrangemangen t.ex. Det är ju självklart ingen regel utan mer en rekommendation, speciellt när man börjar skriva orkesterstycken. Finns några bra sidor om orkestrering vill jag minnas, dock kommer jag inte på URL:en just nu. Återkommer!
  13. Jag tycker det låter oseriöst och dåligt. Varför vet jag inte, det är nog bara så. Däremot har jag hört amerikaner som tycker att svensk accent kan vara charmigt. Beror nog lite på vart man kommer ifrån. Tycker du det även är fint om sångaren bryter på tyska eller finska?
  14. Själv har jag ett annat problem... Jag har två datorer och min mobiltelefonen fulla med låtskisser, melodier, refränger, riff m.m. Men jag har inte utrustningen att spela in något bättre hemma nu. Vill köpa lite gear, men pluggar och har ont om cash just nu. Så jag sitter på kanske 500-600 olika musikidéer som jag gillar men som jag inte kan göra så mycket med, har spelat in dessa små demos/klipp under två års tid 😠
  15. Låter bra, du är väldigt duktig. Skulle gärna jobba med dig, men jag har inget som jag kan erbjuda nu direkt.
  16. D-link är den sämsta skiten som finns på marknaden, ja dom säljer mycket pga att dom är billiga. Men har man köpt ett par d-link prylar så lär man sig undvika skiten i fortsättningen. Kör själv en Apple airport nu, funkar utmärkt.
  17. vem autotunar sången då? 😆 Coolt med dessa sammarbeten, jag ska se till att vara med efter att jag fixat en liten hemstudio.
  18. Välkommen, behövs lite mer metal-människor på forumet 😆
  19. lite off-topic, men jag har hört att man kan "analysera" ett drum-audio-spår efteråt med någon mjukvara och sedan ska man kunna använda andra samples än dom riktiga trummorna som spelades in? stämmer detta? funkar det med dynamik också? alltså någon post-triggering-mjukvara 😉
  20. Det var min tanke också. När man börjar spela så är det jobbigt för dom flesta att hålla ackorden rent. Men efter ett tag så får man bättre räckvidd. Mitt tips är att nöta trots små händer, det finns många små tjejer/killar som spelar på vanliga gitarrer 😉
  21. säker på att det inte är en pc med windows?
  22. 256mb RAM? Shit, hur klarar du dig? 😉 Ser ut som du behöver uppgradera din processor också. Finns billiga uppgraderingskit på komplett.se. Tycker det skulle vara dumt att uppgradera din dator med mer RAM och HD när din processor är så gammal. Kan bara tänka mig vad du har för moderkort 😏
×
×
  • Skapa ny...