Jump to content
Annons

browno

Medlem
  • Antal inlägg

    335
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Linköping
  1. browno

    vad säger du?

    Det är ju för guds skull Bubbles! Världens bästa människa. Edit: Haha, denna är ju ännu bättre: Bubbels älskar Rush!
  2. browno

    Nya ISIS!

    Tack för tipset, det hade jag missat helt. Ett album som skall införskaffas snarast möjligt.
  3. Alltid lika underhållande, älskar Smala Sussie referensen "fan... jävla oflyt" fick mig att garva. Tänkvärt också, det är ju ett jävla jobb att programmera trumms.
  4. Jag har också en peavey classic 30. Hade samma problem. Jag spelade där det rasslade som mest samtidigt som jag provade att trycka lite försiktigt på ståltrådsupphängningarna på så sätt lokaliserade jag vilka som skallrade värst, sen så tröck jag bara åt dessa lite hårdare, det hjälpte. Kan höras lite fortfarande men det är inte så farligt och jag har aldrig märkt att det hörs när jag spelar in.
  5. I didn't realise that you wrote poetry I didn't realise you wrote such bloody awful poetry -Morrissey, The Smiths
  6. camel phat!!! bästa gratisdisten!
  7. I stallet sitter det en liten plastpinne, prova att slipa (lite i taget, väldigt försiktigt) på den eller köp en ny sådan. Det har löst liknande problem för mig.
  8. Hallå. Tungt! Jag skulle tycka att det vore skitkul att mixa, speciellt låten Hollow, roligare med livetrummor! På dessa låtar är jag förutom gitarrist även mix-kille: http://www.myspace.com/monokane Det är ju någorlunda likt vad ni håller på med... Tror dock att ni har bättre grundmaterial plus att man ju faktiskt lär sig med tiden, så det skulle nog kunna bli lite bättre sound. Bara skicka en länk så kör jag gärnet! Får en liten Most Precious Blood vibb, vilket jag gillar!
  9. 86.1% Vilket jag känner mig nöjd med, var ju trots allt första gången. Rytmtestet vill tyvärr inte fungera för tillfället.
  10. Jag gillar tråden skarp och även jag känner mycket väl igen mig i vad som sagt i tråden. Under de sju år jag spelat gitarr har jag aldrig lyckats sätta ihop en hel låt själv. Jag har alltid spelat i band (fram tills för några månader sen) och då har låtskrivandet fungerat bra. Jag tror att min styrka har varit att jag kan göra andras låtar bättre, men nu vill jag ta steget vidare och skriva eget. Även jag lyckas skriva massa små bitar som låter schysst, men lyckas aldrig nå hela vägen fram till målet. För min egen del vet jag att det handlar mycket om att jag är överdrivet kritisk mot mig själv. Jag tänker att det blir för enkelt och vanligt, man vill ju göra något utöver det som redan finns. Jag försöker komplicera för mycket. Idén om att sitta och analysera andras låtstrukturer tror jag är mycket bra, det ska jag nog också göra nån dag då jag har mycket tid, över julen kanske. Sen så tror jag att jag behöver öva upp mitt gehör för att kunna överföra melodierna i mitt huvud till en gitarr- eller pianoslinga. Som det är nu går det alldeles för långsamt, jag hinner glömma idén innan jag blivit klar. Sen är en fråga för mig sjunga eller inte sjunga. Tyvärr är jag en rätt usel sångare men samtidigt så känner jag att kraven på musiken blir grymt mycket högre om det inte finns någon sång. Fast å andra sidan så måste man ju skriva en text om det iaf ska vara sång, och även det är ett problem. Hur skriver man en bra text? Skriva på svenska eller engelska? Det är klurigt. Min lilla lista på saker som iaf skulle göra mig till en bättre låtskrivare (en som åtminstone skriver klart låtar) blir: -Minska kraven på sig själv -Öva upp musikaliteten en nivå -Lära sig nya instrument, för att göra musiken intressantare och för att undvika att fastna i ingjutna mönster -Lyssna på olika genrer, hitta det som är bra i dem och inspireras -Spela in covers på sina favvo-låtar för att bättre förstå vad som gör dem till vad de är
  11. Absolut Beatles. Framförallt andra halvan av 60talet. Stones har ett par trevliga låtar, men har aldrig varit så inne på dem.
  12. Kanoners, det var det jag trodde. Känns som att det är själva poängen med att ha usb-anslutning. Ska kika vidare och försöka jämföra lite spelare emellan. Det ska bli spännande att se hur det här äventyret slutar...
  13. Tack för svaret! Måste man ha ett RIAA steg? Jag tänkte att man slapp det om man bara usb:ar in spelaren i datorn. Jag funderar på en av numarks billigare usb modeller. Såg att de fanns i en butik i Stockholm, jag föredrar att titta och känna på grejerna innan jag köper dem, vilket blir svårt om man beställer via nätet. Ska den vara remdriven eller inte förresten, vad är skillnaden? Sen funderar jag på en annan grej, kan man scratcha på vilken skivspelare som helst förutsatt att man har en speciell nål? Det är egentligen inte det jag är ute efter, men fan, det vore lite skoj att testa!
×
×
  • Skapa ny...