Jump to content
Annons

XtommyX

Medlem
  • Antal inlägg

    125
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    3

Allt postat av XtommyX

  1. Barn och massa skivor senare s fortsätter bygget. har gjutit, fixat avlopp och murat 1/3-del. resten ska vi mura upp inom 2 veckor. Sedan tak och osv innan sommaren är slut. ha bestämt mig att göra det som en one room studio. Så kommer inte vara någon vägg mellan ”verkstad” och ”garage” enligt ritningen här. Utan så öppen som möjligt. har märkt efter att ha jobbat i en väldigt stor studio de senaste åren att separat kontrollrum inte är rätt för de här bygget. Jag undrar lite angående ljudisolering. plattan är gjuten på 3 lager frigolit (sådana moduler man bygger vanliga husgrunder på. närmsta grannhus är väl ca 25-30 meter ifrån studion. min tanke har hela tiden varit att bygga hela studion flytande på Sådana där gummifötter sol ser ut som U. men behöver jag det? Jag vill få det så ljudisolerat som möjligt. Kommer vilja kunna spela in dygnet runt utan att störa någon.
  2. Det Neve talar om är nog frekvenser vi inte hör men ä då påverkas av. Neve talade även om något mixerbord som levererades till en kund som klagade på att en av kanalerna lät sämre än de andra. Och de mätte o mätte men hittade ingen skillnad. Sedan var det någon som mätte Betydligt högre upp i frekvenserna och hittade en ringande ton i extremt mycket högre frekvenser än vad vi människor ska kunna höra. Men kunden hörde att något var fel ändå.
  3. Ang att kunna höra höga frekvenser så talade Rupert Neve om detta i någon intervju ( tror det var denna). Var ett tag sen. Men tesen är väl typ även om du inte hör det så påverkas du upp långt högre än 20khz. Om så är fallet så är det ju grymt med lurar som går extremt högt och lågt.
  4. Grymt Ulf! Med kompression eller transient designer på md421 så låter läckaget sannolikt ännu sämre. Milab vm44 låter ljuvligt.
  5. 2 st EMT 140 plåtar. Båda stereo en transistor och en rör-version. Även en Otari mtr 90 mk2 med både 16 och 24 huvuden.
  6. Jag brukar nästan alltid mixa Total mix Instrumental mix Accapella mix Skickar med alla filer när det går på mastering också. Ifall man upplever att sången måste upp eller ner när man hör vad masteringsteknikern gjort. Dels för att jag mixar analogt till stor del och oftast är det på sångnivåer som justeringar sker på. Så då slipper jag återkalla allt. Men också för att förlag brukar vilja ha materialet separerat. Detta är inget jag tar extra för utan gör det som rutin. Det har minskat arbetsbördan att slippa återkalla en analog mix för att höja sången lite.
  7. Takhöjd i liverum blir ca 5,5-6meter i nock. Från 2,80 på sidorna då. Kontrollrum har ju då 280 i utgångsläge. Kommer ju krympa en del när det blir rum i rum. Sannolikt blir det en fönsterruta mellan loft och ner i liverum. Så man ska kunna stå där uppe o tracka sång eller så. Samtidigt som trummor/band trackas där nere. Mitt mål med liverummet är att få det så stort, levande och odämpat som möjligt.
  8. Här ska byggnaden stå. Ska bli en fröjd när det är klart.
  9. Nu är jag igång. Grävt bort 20-40 ton blandad vegetation, sten och jord. Snart blir det att gjuta plattor.
  10. Hejsan. Nu äntligen efter mycket om och men drar studiobyggnationen igång. Hela byggnaden blir musikstudio med övernattningsmöjligheter på ovanvåningen. Vad som inte syns på bild är att liverum (kallas garage här) har en egen betongplatta som inte sitter ihop med resten av byggnadens platta. Samt ingen ljudisolering eller akustikbehandling är inritad än. Detta är bara LECA strukturen på byggnaden. Men garage=liverum och verkstad=kontrollrum. Måtten på utsidan är 8*12 meter. Kommer behöva bli rejält tjocka väggar när det är klart. Måste ha det extremt ljudisolerat.
  11. Senaste inköpet råkade bli Montey Pythons gamla Amek Angela 32kanalare. Blåa varrianten. Vet dock inte vad kag ska ha det till då jag precis recappat mitt Trident Series 80. Om någon letar pro mixer så kan ni hojta.
  12. Ca 33min in. Så kör jag ungefär. Fast virvel och golvpuka också. För att safea. Kör d12 som i videon också. Om trummis har flera crashar så kan man få flytta lite. Men oftast hamnar det ganska exakt där. Är det långsammare musik så räcker det gott med OH och kick. Om jag inte kör u87 så kör jag någon bandmick typ beyer m260n eller en akg d19.
  13. Älskar mono oh. Kör ofta u87 som oh, d12 på baskagge. Brukar safea upp med en dynamisk pml på virvel och 421 eller akg 414 b uls på golvpukan.
  14. Har man förmycket pengar att röra sig med så är det ju bara att köra på. Min input är bara att pay offen fylla hemstudion med på tok för dyra verktyg är mindre än att köpa plug-invarrianterna av de klassiska burkarna. Inga av de här burkarna kommer göra din låt bättre. Lägg pengarna på att kolla på band istället. Åk till new orleans eller liknande. Det är låten som spelar roll in the end. Men bedriver du en professionell verksamhet så är det en bra investering. Dels för att den kommer hålla (eller öka i) värde. Också för att externa producenter kan se din studio som alternativ när de scannar av studios att göra projekt i. Också att du lär dig de klassiska verktygens funktioner hands on. Vilket hjälper dig när du ska mixa ett projekt med en producent eller dyl. Eller jobba i en annan studio. Men pular man hemma med sina egna prylar så tycker jag att man ska skippa att samla på sig massa dyr utrustning. Utöver ljudkort, monitors, mickar som passar en, preamp/eq, dator och instrument. Lägg pengarna på annat tex. ungarna eller tjej/kille istället.
  15. Ljudideal absolut. Säger bara att om du inte jobbar proffesionellt så är det vansinne att köpa såhär dyra verktyg. Men i en kommersiell studio som arbetar med olika producenter tillofrån så skulle jag förvänta mig att en 160vu eller la2a fanns. Om du har din egen studio där du själv är producent behöver du ju bara de verktyg som gör jobbet för dig själv. Då skulle jag inte heller lagt 15k på ett par 160vu. Då finns det andra compressorer jag skulle prioritera.
  16. Dbx 160x och 160xt brukar gå för ca 2500kr. En 160vu för under 7000kr skulle jag inte ha missat. För då hade jag försökt köpa den direkt. Om man mest sitter hemma och spelar in så behövs sådana här prylar inte. Då behöver man inget mer än en mick som funkar med ens röst etc och ett okej ljudkort. Sådana här prylar köper man antagligen bara om man vill bygga upp en professionell studio där externa producenter snabbt ska kunna känna sig hemma. Producenter som är vana vid hårdvara dvs. Men 20k är aningen högt. 15k är rimligare. Och 15k för ett professionellt verktyg är inte så farligt. Men 15k för ett par kompressorer att ha i sin hemmastudio är vansinne.
  17. Har provat den. Låter grymt men tyckte den inte kändes lika "rejäl" som en org urei 1176. Lät inte exakt lika dant heller. Men helt klart prisvärd. Wes audios dito känns betydligt mer "rejält" byggd. Men låter inte heller exakt som org urei 1176.
  18. En lexicon 224 och en fender twin reverb.
  19. Jag brukar få cash från Spotify både via Stim och sedan kvartalsavräkningar via skivbolag som jag fakturerar. Alla cash som jag får via Stim är oskattade. Men informationen hamnar automatiskt i deklarationen. Brukar få så mycket att jag kan leva 3-5 månader om året på det.
  20. HItta rätt placering bara och sedan ratta ljudet som du vill ha det (lämna mycket headroom och komprimera inte så mycket). Kan knappt tänka mig något mer själlöst än pålagd sång på en akustisk gitarr men det är ju egen smak såklart. Om det är Dylan, Ochs, Townes osv feelingen du ska åt så är det bara och ösa på. fett med Mono också. Så skit i stereoreverb/delays.
  21. Wellnes> det är den här typen av information som jag personligen hellre ser än "kontakta akustiker" rappandet som typ alltid görs. För det finns ju folk som vill lära sig och göra själv. Med hjälp av konstruktiva råd från folk i trådar eller information ifrån böcker. För premissen för inlägget är ju specifik. Lokalen vald, planeringen påbörjad och nu ställs en specifik fråga. Frågan hade kunnat vara "ge tips på akustiker" eller "ska jag hyra denna lokalen" men det var det inte.
  22. "Är i planeringsstadiet att ljudisolera ett livsrum i en studio. " första meningen i frågeställningen. Planering har ju varit nyckelordet i hela tråden. Frågeställningen är så specifik så att planering är liksom självklar.
  23. Crillemannen> Är det någon som säger att man inte ska planera? Har man en byggnadsingenjör tillgänglig och är händig själv så kan man utifrån gängse vetenskap som finns att läsa på olika forum och böcker bara köra på. Bättre att ta ledigt den tiden och plugga på än att betala 10 lax för en påplatskonsultering (som kommer säga rum i rum). Det är ju ren ljudisolering som diskuteras här. Med en väldigt specifik frågeställning. Har man kommit så långt i planeringen så har man koll. Och om man skulle skippa flytande golv i början så hade det varit intressant om någon som har mer erfarenhet än attt hänvisa till andra kunde svara på frågeställningen. Hur stor blir skillnaden att bygga rum i rum PÅ flytande golv gentemot flytande golv I ett rum i rum-bygge.
  24. Piccazzo> 9 av 10 så behöver man göra om säger du? Vad grundar du det på? Skrev mest så för att folk verkar vara väldigt peppade på att verka smarta genom att bara hitta problem. Vilket är enkelt att kasta ur sig. Men ingen verkar speciellt intresserad av att beskriva lösningar. Man kan göra på vilket sätt man vill. Är man en problemlösare så fixar sig det mesta. Ser man bara begränsningar så sitter man på internet och säger åt folk vad de ska akta sig för istället för att ge konstruktiva lösningar på en väldigt konkret fråga. Läser man de konstruktiva trådarna på jsayers osv. Och är lite händig själv och har händiga polare (Fnulf nämnde ju att han får hjälp av en byggnadsingenjör) så kan vi nog förutsätta att det inte kommer bli något fuskbygge. Och att det går att få till bra.
×
×
  • Skapa ny...